Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
15°C

Sistemul de supraveghere video al Sibiului trece la Poliția Locală

Sistemul de supraveghere video al Sibiului trece la Poliția Locală

Primarul Astrid Fodor a decis să transmită sistemul de supraveghere video al municipiului Sibiu, instalat cu ocazia summitului european din 9 mai 2019, în administrarea Serviciului de Poliție Locală.

„La data de 29.07.2019 a fost recepționat și pus în funcțiune sistemul de supraveghere video al Municipiului Sibiu, compus  dintr-o infrastructură de camere de supraveghere, rețele de date și de alimentare, servere și/sau alte echipamente de înregistrare și gestiune a datelor, inclusiv software-ul aferent și 2 incinte - centre de control prevăzute cu echipamente de vizualizare în direct a fluxului video captat de camere;

un Serviciu Public cu competențe în domeniu, îndreptățit și abilitat să realizeze activitatea de supraveghere video ar asigura funcționalitatea, dar și îndeplinirea obiectivelor avute în vederea la realizarea sistemului de supraveghere”, a argumentat primarul în referatul de aprobare, atașat la proiectul de hotărâre ce va fi propus consiliului local în ședința de azi, 29 august.

În proiect se mai menționează că după preluarea sistemului video Poliția Locală va trebui să elaboreze un regulament de funcționare corelat cu prevederile GDPR.

Totodată, consilierilor li se propune ca pentru primii 2 ani de activitate, întreținerea, mentenanța și suportul pentru sistemul de supraveghere video al Sibiului să se realizeze „prin grija” Direcției Tehnice din cadrul aparatului de secialitate al primarului.

Precizăm că în orașul Sibiu au fost montate 108 camere, acestea fiind corelate cu alte 15 pe care Primăria Sibiu le-a montat în cursul anului trecut. În total, sunt 123 de camere video, conectate la sisteme care centralizează date complexe și despre traficul rutier din oraș, inclusiv prin analiza traficului de la intrări (numărarea mașinilor, evidențierea acestora după mărime și evidențierea vitezei de trafic). Toate aceste camere ”citesc și stochează automat numerelor de înmatriculare a autovehiculelor din trafic la intrările și ieșirile din oraș“. Iar prin faptul că bazele de date sunt interconectate cu celelalte rețele de date administrate de instituțiile de stat, a devenit ușor de urmărit de către reprezentanții autorităților locale mașina cui se află sau nu în interiorul municipiului, de exemplu.

Gândit să ”acopere” și summit-ul european de la începutul lunii mai, noul sistem de supraveghere video al Sibiului a costat aproximativ 14,5 milioane de lei, cu tot cu TVA (din care zece milioane de lei au fost asigurate de către Guvern) . Sistemul a fost instalat într-un timp record pentru a fi funcțional în ziua summit-ului din 9 mai 2019, Primăria Sibiu reușind să atribuie contractul abia în 4 martie 2019 (termenul contractual de execuție fiind de trei luni de la emiterea ordinului de începere). Recepția noului sistem a fost realizată mai târziu, sistemul fiind unul extrem de complex.

Mai multe detalii, în articolul Sibienii sub supraveghere: 123 de camere video monitorizează tot ceea ce intră, este și iese din oraș

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus