X
Screenshot 2019-08-30 at 13.44.42

ACTUALIZARE Lucian Mândruță iar a găsit gunoaie la Rășinari. Ce spune primarul

Jurnalistul Lucian Mândruță s-a reîntors în Mărginimea Sibiului unde acum puțină vreme a surprins cu telefonul un bărbat care se debarasa de resturi de materiale de construcții în zona verde a Rășinariului. Acum, la doar un kilometru distanță, a descoperit o altă zonă de gunoaie. Primarul spune că se luptă constant cu cei care aruncă gunoaie și materiale de construcții și încearcă să-i amendeze pe toți.

Actualizare. Jurnalistul a mai stat o vreme prin Rășinari după ce a postat pe Facebook filmarea cu resturile de materiale de construcții abandonate în natură. Nu mică i-a fost mirarea când la fața locului a ajuns și primarul din Rășinari, Bogdan Bucur.

„La 45 de minute după ce am pus imaginile cu molozul aruncat lângă Rășinari, a apărut primarul. Și el, la fel de supărat ca mine. Am vorbit. Și mi s-a conturat un tablou al nesimțirii și egoismului uman: oamenii se gândesc doar la ei, doar cum să le iasă mai ieftină construcția. Niciodată, foarte rar la mediu”, a notat Lucian Mândruță.

Știre inițială. „Vă bateți joc de țara asta și voi cei care sunteți aleși și voi cei care o locuiți”, spune jurnalistul în timp ce filmează un colț de natură din Rășinari, plin cu materiale de construcții, plastic ars și alte gunoaie. Mândruță a publicat pe pagina sa de Facebook video-ul cu noua zonă preferată de localnici și muncitori, pentru aruncat resturi.

Contactat de reporterul Turnul Sfatului, primarul din Rășinari, Bogdan Bucur, a spus că a fost la fața locului, a evaluat situația și încearcă să identifice făptașul pentru a-l amenda.

„Acolo am mai avut o igienizare în urmă cu două săptămâni. Atunci am identificat autorul și l-am amendat. Acum două zile a fost cineva aici și nu era mizeria asta. Am fost la fața locului, într-adevăr am găsit cărămizi, balast, arcuri de la canapele…nici nu știu cine poate fi. Sunt fie localnici, fie muncitorii care când pleacă de la o lucrare spun că se debarasează ei și de resturi și așa ajung pe spații verzi. Noi încercăm mereu să îi identificăm”, spune Bucur.

Dacă va fi prins, făptașul riscă o amendă între 500 și 2.000 de lei.

 

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

10 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Liviu

  Cresteti naiba prin Consiliul Local amenda la minim 10.000 lei, ca la amenda de 500-2000 lei, arunca dobitocii de fata cu voi, ducand cateva tone la o rampa de depozitare costurile ar fi mult mai mari decat amenda voastra. Dar incompetenta indusa e calitatea functionarilor publici !!!

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Sibian SB

  Soseaua din comuna, cea principala, asfaltata de curand, e plina de canale si toate acestea sunt cam 8 cm sub nivelul asfaltului. Rupere de masini. Ni le repara Bucur, sau? Cand faci o lucrare, se face si o recepție, o garanție etc. Sa verifice autoritățile cine si cum a semnat pt ea. Nu e posibil asa ceva. Despre altele (gunoaie plin, raul infect, smecherii cu terenuri in tropini si alte zone, etc etc), eu nu mai am nervi sa comentez, las pe alții.

 4. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  simona c.

  ce amenzi primarule…cate cosuri de gunoi aveti montate…vrajeala ieftina…montati cosuri de gunoi pe valea…si camere de supraveghere la intrare pe valea…

 5. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 6. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 7. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 8. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 9. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 10. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Artistu

  Articolul asta zice multe. Printre ele si faptul ca trebuie sa vina Mandruta sa faca sesizari, pentru ca sibienii nu-s in stare sa le faca.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Sibiu
 • Contact