X
chef florin dumitrescu

Chef Florin Dumitrescu lansează prima carte despre bucătăria românească în Sibiu

Chef Florin Dumitrescu lansează o carte despre bucătăria românească modernă în Sibiu pe data de 2 septembrie. Este prima carte lansată de un chef despre bucătăria românească dar și prima dată când un chef cu trei stele Michelin semnează prefața pentru un autor român.

Lansarea cărții “Românește. Punct și de la capăt” va avea loc la Sibiu, distins anul acesta cu titlul Regiune Gastronomica Europeana 2019. Este o oportunitate de a face cunoscută regiunea la nivel european prin produsele tradiționale și locale, pe care autorul le-a cuprins în cartea sa.

Chef Florin Dumitrescu prezintă peste 60 de rețete romanești, pe care le-a descoperit în călătoriile sale culinare prin diferite regiuni din țară. “Bucătăria românească are multe de spus. Și cred că noi toți, atât noul val de bucătari tineri, care deja aduc schimbări în peisajul culinar romanesc, cât și orice om care gătește cu bucurie acasă, putem să păstram gustul autentic al preparatelor noastre și să prezentam lumii bucătăria românească într-o nouă formă”, a declarat Chef Florin Dumitrescu.

Fiecare preparat este prezentat împreună cu povestea sa, iar printre cele mai inedite se numără balmoșul din Bucovina, storceagul din gospodăriile pescarilor dar laptele de bou din Țara Moților. Cartea va fi disponibilă doar în magazinele Lidl.

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
  • Contact