Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
11°C

Peste o sută de meșteri sunt așteptați la Târgul Olarilor

Peste o sută de meșteri sunt așteptați la Târgul Olarilor

Târgul Olarilor va avea loc în Piața Mare în ultimul weekend de vară, 31 august – 1 septembrie.  Oale, ulcele, blide, căni,  instrumente muzicale, alături de demonstrațiile la roata olarului și atelierele pentru copii – sunt atracțiile manifestării.

De mai bine de cinci decenii, olari din toate colțurile țării se întâlnesc la Sibiu, în prag de toamnă. Anul acesta, la cea de-a 53-a ediție a Târgului Olarilor sunt așteptați peste o sută de meșteri, care lucrează în stil tradițional sau ceramică figurativă. Târgul Olarilor se desfăşoară în zilele de 31 august şi 1 septembrie,  în Piaţa Mare din Sibiu, şi este deschis vizitatorilor între orele 9:00 – 21:00.

Targul-olarilor (2)

Sub privirile spectatorilor și în mâinile harnice ale meșterului Ion Rătezeanu, lutul va prinde viață pe roata olarului, transformându-se în oale și ulcele, iar olari cu vechime din Horezu, Corund, Obârșa, vor povesti despre motive predilecte, precum valul, spirala, șarpele, cocoșul, laleaua, și despre utilizarea culorilor ocru, verde, albastru etc.

Cei mai mici vizitatori ai Târgului sunt invitați să descopere tainele lucrului la roata olarului, ale modelării lutului și ale decorării lui, în cadrul atelierelor susținute de reprezentanții Atelierului Scout din Nocrich (Sibiu), de Ioan Briţă și Carolina Costineanu - din Dumbrava, judeţul Timiş.

Targul-olarilor (4)

Ediția 2019 a „Târgului Olarilor” este organizată de Consiliul Județean Sibiu, Centrul Județean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale „Cindrelul-Junii” Sibiu, în parteneriat cu Complexul Naţional Muzeal ASTRA. Acțiunea este cofinanțată de Primăria Municipiului Sibiu.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Denisa Laicauf

de Denisa Laicauf

Denisa Laicauf Reporter 0744196362

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus