X
salvamont muntii fagaras (6)

Serviciul Salvamont Sibiu, incomplet. Ar mai avea nevoie de salvatori

Salvamontiștii sunt primii oameni care ajung la fața locului pentru a salva pe cineva din zonele montane. În județul Sibiu, aproape zilnic se pierd turiști prin Munții Făgăraș sau chiar mai grav, se rănesc. Serviciul Salvamont Sibiu trimite în cel mai scurt timp oamenii în teren. Însă, din nefericire, numărul acestora nu e suficient. Ar mai fi nevoie de cel puțin șase angajați, spune șeful salvamont Sibiu, Adi David. În acest fel, o echipă ar putea fi mereu de rezervă în cazul în care se ivește o situație neprevăzută. 

Serviciul Salvamont Sibiu are 16 angajați și șapte voluntari. Însă, ar mai fi nevoie de cel puțin șase salvatori pentru a face față evenimentelor de salvare.

„Destui nu putem spune niciodată că suntem. La o intervenție în Munții Făgăraș, spre exemplu, la o intervenție dificilă, este necesară o echipă de minim 16 persoane. Noi suntem 16 angajați la Serviciul Salvamont și mai sunt câțiva voluntari, dar facem față. Sperăm ca, pe viitor, să angajăm mai mulți salvatori montani ca să ne putem desfășura activitatea în condiții bune”, spune Adi David, șef Serviciu Salvamont Sibiu.

Acesta crede că o echipă de cel puțin șase salvatori ar fi necesară pentru a afce față situaților neprevăzute.

„Sunt situații în care avem două sau trei accidentări într-o zi. Eforturile pe care le fac salvatorii sunt foarte mari și a folosi aceiași oameni în mai multe intervenții deja pune probleme de siguranță. Dintr-un calcul pe care l-am făcut, ar fi nevoie de un minim de 21 de salvatori montani angajați. Pentru a putea asigura, pe lângă serviciul de patrulare preventivă în toate zonele ca să acoperim cât mai bine aceste zone și pentru a avea o echipă de rezervă disponibilă în orice moment, deci cel puțin o echipă de șase salvatori”, mai explică Adi David.

O altă doleanță a acestuia este construirea unei platforme de aterizare a elicopterului Smurd la Păltinș în cazul unei urgențe, „Acum, în cazul unei urgențe, aterizează unde poate. Însă, o platformă ar fi mai mult decât utilă”, crede Adi David, care i-a în calcul realizarea unui proiect în acest sens.

Foto arhivă 

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

O opinie

  1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

    prevenirea accidentelor

    Aiureli de-ale unui individ care nu are nimic in comun cu activitatea de salvare montana.In Sibiu sunt peste 40 de salvatori montani cu atestat.Au fost si sunt angajati la acest serviciu salvamontisti din Victoria,Brasov,Vilcea si din alte parti.Multi au plecat.Oare de ce salvamontistii sibieni nu vor sa mearga acolo ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
  • Sibiu
  • Contact