X
muzeul-astra-satului-ciprian-stefan-5

Sibiul va fi gazda unui nou eveniment de talie europeană, în 2025. ”Putem avea un nou boom economic și turistic”

România va găzdui Asociația Europeană a Muzeelor în Aer Liber în 2025, iar muzeele implicate sunt cele din București, Sibiu și Cluj. Dacă muzeul din Sibiu reușește implementarea strategiei de dezvoltare din Suedia, putem avea un milion de vizitatori anual.

În 2025, România va găzdui Asociația Europeană a Muzeelor în Aer Liber, cea mai puternică asociație de profil. Gazda principală va fi Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” din București, în colaborare cu Muzeul ASTRA din Sibiu și Muzeul Etnografic al Transilvaniei din Cluj-Napoca. Doctorul Paula Popoiu, managerul muzeului din București, a început campania de a reuni asociația în România din 2010. Acest eveniment va aduce în România un număr mare de vizitatori europeni.

Următoarea ediție se va organiza în Suedia la Muzeul Skansen, cel mai vizitat muzeu în aer liber din Europa. Pentru suedezi, muzeul este un etalon cultural, acesta reușind să susțină turismul, gastronomia și tradițiile, aducând un număr impresionat de turiști în fiecare an. Numărul vizitatorilor din muzeul ASTRA crește de la an la an.

„Gândiți-vă ce înseamnă un milion de vizitatori, care vin în muzeu doar pentru programele noastre. Sibiul ar putea avea un alt boom economic și turistic. În cadrul acestor întâlniri învățăm de la ceilalți modalități de dezvoltare și posibile strategii. Noi încercăm să ne raportăm la suedezi. Eu sper ca până la finalul mandatului să aduc un număr și mai mare de vizitatori în muzeul ASTRA, mai ales că în momentul acesta nu vorbim doar de povești”, spune directorul muzeului ASTRA Sibiu, Ciprian Ștefan.

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

3 opinii

  1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

    • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

    cetateanul neturmentat

    Dar cand am mai avut boom economic si turistic? Data, veniturile realizate, oportunitatile aparute in urma boom-ului! eu ca cetatean platitor de impozite trebuie sa suport preturile unui oras cu boom turistic? sa nu-mi spuneti sa ma mut ca va i…jur!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
  • Sibiu
  • Contact