X
mazgaleli-gheorghe-lazar (4)

„Vandalul Nesimțit” a fost surprins de camerele de supraveghere. Poliția caută suspectul

Au apărut portrete pe strada Gheorghe Lazăr semnate de artiști necunoscuți, iar locurile alese de ei sunt sfidătoare, chiar în dreptul camerelor de supraveghere.

ACTUALIZARE.  „Camerele video de supraveghere au înregistrat imagini cu persoana care a inscripționat zidurile clădirii de pe strada General Magheru, nr. 1-3. Poliția Locală Sibiu lucrează împreună cu Inspectoratul Județean de Poliție pentru identificarea persoanei respective”, spune purtătorul de cuvânt al Primăriei Sibiu, Mirela Gligore.

Anul acesta, până în prezent, Poliția Locală a aplicat 18 amenzi pentru degradarea spațiilor publice cu graffiti, cuantumul amenzilor aplicate variind între 100 și 1000 de lei.

ȘTIREA INIȚIALĂ. De luni dimineața se pot observa câteva portrete pe pereții de pe strada Gheorghe Lazăr. Desenele par a fi schițe și sunt semnate de un artist sau mai mulți. Același stil poate fi observat și pe clădirea Băncii Transilvania, pe zidul de lângă Forumul German. Un text care conține aceeași semnătură a apărut și pe zidul de lângă Starbucks.

mazgaleli-gheorghe-lazar (3)

Portretele sunt în zone strategice – intenționat sau nu, desenele au fost făcute în dreptul camerelor de supraveghere care aparțin Primăriei Municipiului Sibiu. Pe strada Gheorghe Lazar cele două portrete au fost făcute pe zidurile vopsite chiar înainte de Summitul din Sibiu. Pe unul dintre ziduri au fost înșirate anul trecut niște versuri despre unitate și nedreptate.

mazgaleli-gheorghe-lazar (5)

Autorul s-a semnat „Vandal Nesimțit” pe peretele din Piața Mare. Se poate observa un simț artistic sau un talent cultivat în modul de execuție a desenelor dar acestea au fost amplasate pe clădiri proaspăt renovate, așa că nu se poate scuza vandalismul. Numele unuia dintre artiști, sau poate pseudonimul aceluiași artist, este Visha, dar celelalte două nume sunt greu de descifrat. Ochiul este prezent în două dintre desene.

mazgaleli-gheorghe-lazar (2)

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

18 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Marius

  Aceste camere sunt omologate?
  Se pot da amenzi in cazul identificarii persoanei?
  Intreb si eu…raspunsul o sa ma ajute intr-o speta cu IPJ Sibiu.

 3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 4. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Corina

  Nu fa draga nimic ilegal ca sa nu aibă de ce îți fii teama.EU sunt chiar de acord cu camerele,lasă să știe unde e fiecare și ce face,daca îți dispare copilul,sa știi de unde sa îl iei,dacă îți lovește unu mașina când parchează prea aproape de tine,și dispare în neant apoi,iar tu ramai cu paguba,sa știi de unde sa îl iei sa îți plătească daunele.Camerele sunt foarte bune,ne pot fi de un real ajutor la toți.

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

   Cris

   După cât înțeleg eu Madame Corina se pare ca dispariția copilului si lovirea prețioasei mașini sunt in aceeași clasa încadrată . Ce mama grijulie ești… dar te-ai gândit la varianta copil lovit si mașina dispărută ? Care îți place mai mult ? Alege varianta mai satisfăcătoare pentru camera sfânta !
   Dacă nu ești mulțumită cu nici o varianta propusă poți emigra in …China ! 😸😸😸😸😸😸😸

   • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

    Ți-e frica? GHINION!

    A dat omul 2 exemple.Vezi ca esti pe net,Corina nu stii ce e…..Ce sari asa la beregata? Ai pizzerie și nu dai bonuri la oameni,sau furi curent sau gaz? Sau lemne iti aduce vre_un padurar pe furtache fara acte?Sau ai datorii amânate de ani de zile și de cade pnl faci pușcărie? Ce furtaciune faci în mod continuu de ți i frica sa nu cumva sa se pună camere și sa te prindă ? Ps: tu ce ai,casa,mașină sau copil? Dacă nu ai daci în p…..ca nu poți înțelege conceptul de a avea grija de ceva ce îți aparține.

   • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

    Corina

    Nu va mai plângeți ca pățiți diferite nenorociri și nu va apară nimeni..Voi nu vreți sa fiți apărați.Sub pavaza prețioasei intimități și dreptului la imagine, se fac o grămadă de nebunii.Un exemplu e cazul Caracal de la noi ,vezi cate alte fete au dispărut și nimeni nu face nimic,ca la lege ii e frica sa se atingă ca nu cumva infractorul sa dea apoi statul în judecata. Dacă in Caracal erau camere și erau filmați, crezi ca se mai ajungea la răpirea acelor copile și vinderea lor în traficul de persoane?

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

   • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

    Corina

    Te uiți prea mult la Antene și nu știi sa selectezi din ce zic aia,ce e în avantajul tău și ce nu ! Nu e vorba sa se pună camere de urmărire ce fac oamenii pe proprietățile lor,e vorba de a fi puse în spațiul public,asta nu afectează viata privata,intimitatea. Nu mai induceți oamenii în eroare,nimeni nu a zis nicăieri în spațiul public ca se dorește montarea sistemelor de urmărire în casele private ale oamenilor.Camerele,cele montate în spațiul public,EU le consider binevenite,contribuind la sporirea siguranței noastre,a tuturor.

   • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

    Sfat prietenesc

    Poate îți scăpa ție de vorbești asa.Trebuie sa te adresezi politiei,de fiecare data când te bate,chiar dacă nu e de spitalizare.Lasă sa i se adune la dosar zeci de plângeri. La un moment dat va face o maganeata mai mare,de se va lăsa cu mâini rupte sau ceva.Eeee… asta e veste buna ca îl poți baga la puscarie.Iar după ce iese iar il reclami ca te bate și ii pui interdicție. Apoi bagi divorțul din culpa lui.Apoi dovedești ca e lucru slab și ca tu aduci mai multi bani în casa,și ramai cu apartamentul tu și copilul (ca vad ca vorbești și de un copil la mijloc).Multa bafta.Fa reclamații ca se merita și îți rezolvi situație definitiv în avantajul tău! Oasele se vindeca,apartamentele rămân,nu îl ierta pe soțul agresor!

 5. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

   #Partinitor comentariu

   Domnii sunt,cu tot respectul ,niște jurnaliști; nu profesori,nu persoane publice,nu președinți de tara. Werner a făcut cacofonii în speach-urile lui,cu duiumul și nimeni nimeni nu a semnalat asta. Unde erati atunci,mai gramaticienilor?

 6. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  petru

  o nu! golanul! huliganul! cum a indraznit el sa murdareasca peretii patriei cu arta??!! sa-l ardem pe rug! sa-l jupuim si sa-l facem drapel. sa vina minerii sa faca dreptate! Sau poate daca umplem peretii sibiului cu altceva decat reclame la kfc, nu ne mai e dor sa ne spalam ochii cu cate-o poezie sau caricatura in drum spre munca… dar totusi, moarte vandalilor!

 7. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Sibiu

  Sa monteze camere care sa filmeze camerele deja montate, sa monteze camere peste tot, sa puna camere si in apartamente. Cui ii trebuie intimitate, sa fii vazut si identificat tot timpul ca un posibil delicvent, pentru ca toti sunteti vinovati pana la proba contrarie.
  Cand vad ca unii renunta la drepturile lor pentru iluzia, falsa evident, a sigurantei, nu ma mir ca suntem in coada Europei.

 8. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Cris

  Eu vreau camera sa văd cine mi- a furat pisica, vreau camera sa văd cine trece trece strada pe la miezul nopții , vreau camera sa văd dacă furnicile își fac treaba cum trebuie , vreau camera sa vad ce nu vad domnii polițiști, eu vreau tot ! Uite așa !

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

   Vadime,tu ești?

   Nu ti-ai luat pastilele, Vadim reloaded? Tu poți sa tot ceri,asta nu înseamnă că ți se va da. Ce e pe camere nu vezi tu,vad niste baieti destepti care aplica sanctiuni,nu tu…..Aici e vorba de o dezbatere pe un articol,vizavi de montarea camerelor spre a prinde pe cei care vandalizata sau fac alte ilegalitati.Tu poți doar sa zici cu argumente civilizate dacă ești pro sau contra.Nu sa ceri nimica,ca nu eți la mata pe tarla.

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

   Cris cri cri

   Aveam una asa♤, la lucru.Mistocara si irationala…..Intr_ zi a făcut o criza de isterie,apoi nu a mai putut respira.A mai trecut un timp și au început atacurile de panica.Apoi fricile de a sta singura în casa.Apoi a început sa bea,zilnic,din ce în ce mai mult si sa cada pe strada….Azi e sub cheie la nebuni.Se dezbracă și se ia la bataie pe locurile din cantina. Grija mare cu nervii și apucăturile necontrolate,ca nu e de gluma….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Sibiu
 • Contact