La Restaurantul Leon de pe strada pietonală Nicolae Bălcescu, bucătarul mi-a pregătit o gustare impresionantă din punct de vedere vizual, dar dificilă din punct de vedere practic.
Săptămâna ce s-a încheiat am plecat în vacanță, iar ziua de dinaintea „zborului” e întotdeauna plină: fugi încolo la auto-service, fugi încoace la spălătorie, mai trage o fugă până la magazin să iai niște merinde pentru drum etc. După câteva ore de treburi prin oraș, oricum te prinde foamea, chiar dacă în primul rând vrei să uzi mai întâi gâtul.
Cu aproape 3 ani în urmă, când am trecut pragul Restaurantului Leon, am fost recunoscuți, astfel că... am fost „dulce-șpaguiți”. De data aceasta, eram siguri că nu vom fi recunoscuți, așa că am ochit o masă la umbră la terasă. Și nu am fost - respectiv, n-am primit niciun fel de desert :)
La masă am fost conduși de unul dintre angajați, despre care ulterior am înțeles că se ocupă cu întâmpinarea oaspeților, cu adusul bucatelor și ulterior a notei de plată. E un bărbat, care părea destul de grăbit, probabil fiind zona centrală a văzut muți oameni indeciși sau răutăcioși și vrea să lucreze cât mai eficient. De fapt, chiar lângă masa noastră acesta era într-o dispută cu niște clienți, care se pare că erau în căutare de scandal, dar s-au liniștit. Apoi am deschis meniul și citesc: „Povestea restaurantului nostru începe în 2016, din dorința de a crea un spațiu prietenos, în care atât românii, cât și colaboratorii lor străini să se simtă răsfățați (...)”.
I-am spus angajatului că vreau o limonadă simplă, pentru a-mi potoli setea. Băutura costă 12 lei și era destul de bună - nici acrișoară, nici prea dulce. Apoi am așteptat mâncarea liniștit, pe care am comandat-o uneia dintre ospătărițe. Am comandat doar un fel de mâncare - una dintre cele cu care se laudă localul, de la secțiunea „Specialitatea bucătarului”, care se numește în meniu „Specialitatea măcelarului (Arrachera steak) servit cu cartofi gratinați și salată rucola cu roșii și parmezan”.
În timp ce așteptam m-am mai uitat prin meniu - denumirile de mâncăruri sunt destul de atrăgătoare și par interesante, dar eu stau cu gândul la Arrachera steak. După aproximativ 20-25 de minute vine. Arată destul de fain pe platou - aranjat așa:
Demult n-am mâncat carne de vită prin localuri. de data aceasta am zis să încerc. Despre salată și cartofii de lângă nu am ce zice - nimic ieșit din comun, deși cartofii ceia gratinați erau chiar gustoși. Carnea în schimb deși arăta bine, părea coaptă, interiorul avea un roz frumos, nu crud, la rumegat a fost o adevărată provocare. Aș putea spune că am avut chiar un chin să mănânc două dintre cele trei felii, pentru că pe prima am mâncat-o fără multe întrebări, fiind flămând. Repet, la gust era plăcută carnea, mai ales datorită acelei bucăți de unt care s-a topit peste ea, la rumegat însă am avut un pic de furcă. Mai mult, pe tot parcursul mesei am avut de luptat și cu două muște care nu se încumetau să mă lase să rumeg în voie. Dar, mă rog, asta nu e vina localului...
60 de lei a costat această porție. La final nu voiam decât să beau 100 de grame de cognac și apoi o bere. Dar urma un drum lung și am amânat plăcerea pentru vacanță.
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Vizualizari: 6699
Ultimele comentarii
Acum 40 minute
Sibianul
Acum 43 minute
Ger
Acum 43 minute
D.M.
Acum 46 minute
B
Acum 48 minute
Da!