X
plata cu cardul piata cibin

Surpriză în Piața Cibin, după introducerea plății cu cardul. Unii producători au depășit comercianți de renume din Sibiu

La câteva luni de la introducerea plății cu cardul în Piața Cibin, reprezentanții băncii au început să tragă primele concluzii, unele dintre ele fiind cu totul neașteptate.

În prima parte a lunii iunie Patria Bank, împreună Asociația Administratorilor de Piețe din România (AAPR) și Mastercard, introduceau plata cu cardul în Piața Cibin, eveniment în premieră pentru țara noastră. În prima tranșă au fost instalate 30 de POS-uri, numărul acestora crescând de la o săptămână la alta, astăzi fiind peste 50 de astfel de aparate în dotarea producătorilor agricoli. Reprezentanții băncii au început zilele trecute să scoată primele analize economice referitoare la funcționarea sistemului.

”Am rămas puțin surprinși și noi de numărul mare de tranzacții înregistrate, peste două mii în primele luni de funcționare, pe cele 30 de POS-uri inițiale”, a declarat pentru Turnul Sfatului Remus Rus, șeful agenției Patria Bank din Sibiu. Pentru că POS-urile sunt de ultimă generație, acestea sunt foarte ușor de folosit și transportat, mulți producători luându-le cu ei la diverse evenimente din timpul weekend-ului, precum târguri sau zile ale diferitelor comune.

”Cele mai multe tranzacții și de valori mari sunt la hala de brânzeturi, unde s-a atins și un maxim de peste 300 de tranzacții. Avem și un ”campion” – dacă putem să-i spunem așa, cu peste 200 de tranzacții la o medie de peste 130 de lei pe tranzacție. Banca noastră are instalate POS-uri la numeroase magazine din Sibiu și pot să vă spun că practic au depășit numărul tranzacțiilor înregistrate de unii comercianți de renume din centrul Sibiului”, a mai declarat Remus Rus.

În zona de legume și fructe, ”cumpărătura” medie este de aproximativ 20 de lei, cu un minim înregistrat de 7 lei.

O altă surpriză a fost aceea că deși la început a existat o oarecare reticență în a accepta plata cu cardul, după ce au văzut cât de ușor sunt de folosit în practică mulți producători au început să sune la bancă pentru a cere și ei. Datorită succesului înregistrat, sistemul se află  în curs de extindere, atât la nivelul Sibiu cât și la nivelul țării. De câteva zile există plata cu cardul la câțiva producători din Piața Rahova și urmează piața din cartierul Vasile Aaron.

În paralel, prin intermediul asociației administratorilor de piețe din România, au apărut cereri pentru introducerea plății cu cardul în Galați, București și în Iași. Important de menționat că în piețele Sibiului s-au înregistrat de câteva zile și primele plăți cu telefonul mobil, precum și cu ceasul.

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

3 opinii

  1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
  • Contact