Vineri,
29.03.2024
Partial Noros
Acum
18°C

Iohannis: După alegeri, cu o nouă majoritate, putem face mult mai mult împreună”

Iohannis: După alegeri, cu o nouă majoritate, putem face mult mai mult împreună”

Președintele României, Klaus Iohannis, susține că în perioada mandatului său a fost nevoit să protejeze democrația, să blocheze asalturile împotriva justiției și să apere drepturile românilor de pretutindeni. Președintele spune că e timpul ca după alegerile parlamentare să se facă mai mult decât atât, respectând prevederile constituționale. ”De-a lungul mandatului meu, am protejat democrația în momente cruciale, am menținut România pe drumul său european, am blocat multe dintre asalturile asupra justiției, am mobilizat 6,4 milioane de români pentru a salva lupta anticorupție, m-am implicat pentru a garanta dreptul românilor din diaspora de a vota în condiții normale și decente. Însă toate acestea nu sunt suficiente. După alegeri, cu o nouă majoritate, în mod constituțional, putem face mult mai mult împreună”, a transmis președintele Iohannis pe pagina sa de Facebook.

Aproape un sfert de milion de români, alungați din țară într-un singur an de o guvernare preocupată doar de bunăstarea corupților!

Președintele PNL Sibiu, Raluca Turcan, atrage atenția că numai în ultimul an aproape un sfert de milion de români au plecat din România anul trecut, fiind o consecință a proastei guvernări a PSD și ALDE. ”Cifrele date recent de INS sunt cea mai clară dovadă a ”eficienței” despre care se tot laudă doamna Dăncilă. Aproape 250 000 de români, majoritatea la vârsta maximei productivități, au plecat din țară anul trecut. Împreună cu ei, cel mai mare număr de copii și tineri care au emigrat în ultimii 9 ani din România! Nu sunt doar cifre, este realitatea dureroasă a guvernării PSD din ultimii ani”.

În plus, datele oficiale arată că din 2012, România a fost îndatorată cu peste 120 miliarde lei, iar acești bani nu se regăsesc în proiecte de dezvoltare.

În 2018, românii au plătit 12,3 miliarde lei dobânzi pentru împrumuturi, bani cu care s-ar fi putut face 750 km de autostradă sau cele 8 spitale regionale de urgență! În primele 7 luni din 2019, s-au plătit 8,3 miliarde lei pentru dobânzi, bani care ar fi putut fi folosiți pentru infrastructura școlilor. Pentru 9 miliarde de euro din fondurile europene, guvernul PSD nu a depus niciun. ”Au fost pierdute miliarde de euro, bani gratuiți din fondurile structurale, pentru că lor, guvernanților PSD – ALDE, nu le ieșea nimic de pe urma acestor bani! Românii ar fi putut avea investiții în sănătate, educație și infrastructură”, spune Turcan.

Mai mult decât atât, de 3 ani România este campioană în Uniunea Europeană la creşterea preţurilor. ”Creşterea de salarii cu care se tot laudă doamna Dăncilă este o păcăleală, românii au salarii mai mari, dar cumpără mai puțin. Condițiile din spitalele românești și întregul sistem sanitar manageriat de PSD nenorocesc sănătatea și viața oamenilor. România va deveni în curând o țară fără medici. În anul 2018, 6 medici pe zi au părăsit România. Instituțiile menite să apere cetățenii sunt profund viciate de incompetență și nepotism, în timp ce infractori periculoși sunt trimiși înapoi în societate, prin recursul compensatoriu”, a mai semnalat Raluca Turcan.

”În aceste condiții, datele furnizate de INS nu ne mai miră. Românii au plecat din țară în căutarea unei societăți normale, pentru că cea de acasă era profund viciată de politica PSD. Doamna Dăncilă ar trebui să iasă din basmele în care trăiește și să își asume realitatea!”, Raluca Turcan, președintele PNL Sibiu.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

6 comentarii

Sibienii

Acum 4 ani

Mai vrem o carte Mr President !
Raspunde

editura pentru toti

Acum 4 ani

Dar cine se ofera sa i-o scrie?
Raspunde

Till Eulenspiegel

Acum 4 ani

Cred ca Iohannis se refera la alegerile prezidentiale nu parlamentare.Pe de alta parte poate sa se refere la orice ca tot degeaba.Ca sa-i analizezi realizarile mandatului de 5 ani ai nevoie de mai putin de 20 de secunde,cam cit e pauza intre servicii in ATP ca sa fiu mai explicit.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Nicoleta

Acum 4 ani

Din pacate realitatea este ca alte optiuni nu prea avem...
Raspunde

Alzara 1918

Acum 4 ani

O viziune coerentă a celor doi poli de conducere a țării ( eroare consititională apriape fatală) este strict necesarâ . Succes !
Raspunde

realistul

Acum 4 ani

Faceti ce-ati facut si pana acum: vacante, curse autoomobilitice pe Valea Oltului....
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus