Vineri,
29.03.2024
Partial Noros
Acum
18°C

Primarii care s-au săturat de primărie. ”De la 1 ianuarie sunt pensionar, am o vârstă”

Primarii care s-au săturat de primărie. ”De la 1 ianuarie sunt pensionar, am o vârstă”

Doi primari din județ par deciși să nu mai candideze pentru un nou mandat. Un al treilea va lua decizia finală la sfârșitul anului. În rest, primarii care sunt acum în funcție au șanse extrem de mari să fie realeși. Și în această rundă de alegeri locale nu va exista decât un singur tur pentru primăriile din țară.

Dăncilă nu mai candidează

Nu e vorba de premier, ci de primarul din Poiana Sibiului, liberalul Ilie Dăncilă. ”Este adevărat, nu mai candidez”, a declarat primarul evitând să mai dea alte detalii.

Dăncilă a fost ales primar în 2016 cu doar 13 voturi diferență față de ocupantul locului doi, actualul viceprimar. Ilie Dăncilă (PNL) a strâns 361 de voturi – 41,73%, în timp ce Adrian-Pavel Iov nu a adunat decât 348 – 40,23%. ”Încă nu m-am hotărât dacă voi candida sau nu. Depinde de multe lucruri, în primul rând de familie. Vom vedea...”, spune și actualul viceprimar, Adrian-Pavel Iov.

Foto: Adev Foto: Adevărul

”Eu sunt foarte realist, de la 1 ianuarie sunt pensionar”

Ilie Avram Pinte este primarul comunei Valea Viilor din 2000. Atunci a fost ales primar cu 464 de voturi, iar 16 ani mai târziu era votat de 477. ”În mare parte este adevărat, așa e, nu mai candidez. Zic în mare parte pentru că nu știu ce nevolnic va vrea să ajungă în locul meu și atunci trebuie să-mi apăr proiectele începute. Dar ăsta ar fi singurul motiv pentru care aș mai candida pentru un nou mandat. Eu sunt foarte realist, de la 1 ianuarie sunt pensionar, am o vârstă, trebuie să lăsăm și locul tinerilor. Tot vin tinerii din urmă, vine USR-ul, dar om trăi și om vedea”, a declarat pentru Turnul Sfatului Ilie Avram Pinte.

Ilie Avram Pinte primar valea viilor (3)

”Nu mai pot să le țin ăstora spatele”

Primarul din Cărța, Cristian Magheru, are și el mari dubii dacă se va înscrie din nou la alegerile locale.  ”Eu încă nu m-am decis dacă voi candida sau nu, mai vorbim. Eu m-am săturat, nu am cu cine lucra. Cu partidul care să mă susțină, iar e o problemă. Dacă ăștia nu ies de la guvernare, merg independent dacă mă hotărăsc să mai candidez. Nu mai pot să le țin ăstora spatele. Oricum, până la finalul anului mă voi mai gândi la ambele aspecte”, spune primarul.

Cristin Magheru a obținut 362 de voturi în 2016, reprezentând 75,57% din totalul voturilor.

Cristin Magheru Cristin Magheru

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

Till Eulenspiegel

Acum 4 ani

Ce vremuri ! Cindrea,Ponta,presa independenta PRO-PSD nu independenta PRO-PNL sau independenta PRO-USR ca acum. Alta viata ,nu-i asa dl Bratu !
Raspunde

Cârțistin

Acum 4 ani

Are tupeu veneticul ăsta din Cârța!
Raspunde

Klaus

Acum 4 ani

Out with the old (corrupt) in with the new.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus