Joi,
28.03.2024
Parțial Noros
Acum
15°C

Aproape 30% din mașinile verificate de RAR în Sibiu sunt neconforme

Aproape 30% din mașinile verificate de RAR în Sibiu sunt neconforme

Din cele peste 830 de mașini oprite și verificate în trafic de inspectorii RAR în județul Sibiu, aproape 30% prezentau probleme importante.

Registrul Auto Român a verificat, în prima jumătate a anului 2019, din punct de vedere tehnic în trafic, 33.508 vehicule, în toată țara. În urma controalelor s-a constatat că mai puțin de jumătate (45,47%) dintre acestea erau neconforme.

În total, peste 1700 de vehicule verificate tehnic în trafic de inspectorii RAR, în prima jumătate a anului 2019, prezentau pericol iminent de accidente.

”Cele mai multe probleme au fost descoperite la instalația electrică de iluminare și semnalizare, sistemul de reducere a emisiilor poluante, punți, jante, anvelope și suspensie, vizibilitate precum și la sistemele de frânare și direcție”, arată specialiștii RAR, într-un comunicat de presă.
În județul Sibiu au fost verificate 839 de vehicule, dintre care 29,92% au fost găsite neconforme, iar 3 mașini prezentau pericol iminent de accident.
”1,91 % dintre vehicule prezentau probleme legate de inspecția tehnică periodică (ITP fals, expirat sau anulat). În urma controalelor mixte desfășurate de RAR și Poliția Rutieră, în prima jumătate a anului 2019 au fost aplicate 242 de amenzi contravenționale și au fost retrase 169 certificate de înmatriculare”, mai spun specialiștii RAR.
În situația în care una dintre măsurile luate a fost reținerea certificatului de înmatriculare, acesta poate fi redobândit numai după efectuarea unei inspecții tehnice specifice la reprezentanțele RAR din țară. Rezultatele controalelor desfășurate în trafic NU reflectă starea generală a parcului auto din România, deoarece echipajele mixte RAR-Poliție opresc pentru verificare doar acele vehicule care sunt susceptibile de a prezenta defecțiuni.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

5 comentarii

Lori Bunea

Acum 4 ani

Astea sunt masinile veneticilor, sibienii adevarati sunt prea mandri sa conduca jafuri de-astea!
Raspunde

Robert

Acum 4 ani

Probabil că e asa. Dar starea drumurilor o verifica cineva???? Plătește cineva amenzi pt miile de gropi din asfalt??? Plătește cineva din cei care au recepționat lucrările din oraș unde s.a asfaltat și 99/ din gurile de canal nu sunt la nivelul asfaltului???? Că poate daca toate astea erau ok erau mult mai puține mașini cu defecte in trafic. Dar...normal doar șoferii sunt vinovați și pot fi amendați!!!
Raspunde

Adevarul crunt.......

Acum 4 ani

Nu raspund pentru nimic, de cele mai multe ori nu respecta termenele de raspuns la sesizari asta daca raspund vreodata (ar fi si cea mai des folosita varianta in care raspund cu totul altceva decat intrebi doar asa la batjocora ca sa aiba un numar si sa spuna ca au raspuns), nu reusesc sa emita documente in termenele legale, nu urmaresc corespunzator lucrarile (fac referire la canalele de care spuneai care iarna trecuta spre exemplu pe Saguna au fost filmate pline cu resturi de criplura) si asta in cazul in care se fac, pentru ca sunt multe activitati care pur si simplu sunt contractate si NU se fac in felul in care sunt contractate, in special cele de intretinere/ curatare/ igienizare /vopsitorie/ decolmatari etc. si DE CE? PENTRU CE? Este incredibil ce vizionari sunt la facut caiete de sarcini si cat de orbi si mai ales surzi sunt la receptii cu atat mai mult cu cat pe diverse cai le sunt aduse la cunostiinta neregulile.
Raspunde

Adrian

Acum 4 ani

poate aproape 30% sunt conforme.... cred ca pe acolo suntem.
Raspunde

Bujie

Acum 4 ani

Sa verifice RAR in trafic si masinile cu EGR si filtre de particule anulate. Macar in trafic daca la verificarea ITP sunt trecute cu vederea.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus