X
Primariile care ar trebui sa dea faliment - Rau Sadului 14

Cum încearcă o comună din județul Sibiu să își țină tinerii acasă

Primăria Sadu a anunțat începerea demersurilor privind elaborarea și aprobarea planului urbanistic zonal pentru proiectul „Cartierul Tineretului”. Acesta va putea găzdui 100 de familii de tineri din comuna Sadu și posibil din Sibiu.

Evoluția demografică este pozitivă în comuna Sadu din acest motiv primarul a început elaborarea unui plan urbanistic zonal – „Cartierul Tineretului” din Tocile. Zona este împărțită în 100 de parcele destinate tinerilor, una dintre condiții fiind ca acestea să fie primele domicilii în Sadu.

„Condiția principală este ca acesta să fie primul domiciliu în Sadu. Costurile depinde de materialele utilizate de fiecare în parte, nu pot spune un preț exact. Vrem în primul rând să stabilizăm tinerii locali și apoi să atragem tineri din Sibiu. În primul rând cred că peisajul va atrage un public urban, liniștea și priveliștea de dimineață sunt foarte importante. Facilitățile de acces cred că sunt la fel de importante, accesul este rapid la autostradă iar Tocile este un sat dezvoltat. Suntem aproape și de Sibiu”, spune Ivan Dumitru, primarul comunei Sadu.

sursa: Primăria Sadu

sursa: Primăria Sadu

Primăria anunță că va construi și o grădiniță în viitorul cartier pentru a facilita atragerea tinerilor. În plan ceva mai îndepărtat se regăsește și construcția unui centru comercial sau a spațiilor comerciale.

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

4 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Roland

  Minciuni,din partea primarului vis-a-vis de dezvoltarea Tocilelor,nu exista apă curentă, canalizare , dejecțiile se fac în râul Tocile drumurile de acces sunt făcute doar pe jumătate ,toate aceste sunt verificabile….la fata locului

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Acordeoane

  Ideea e buna dar… cati din tocile au fose septice ?! Daca nu au canalizare, nu au nici fose, atunci unde isi arunca rahatul ?! Faceti niste verificari acolo, ca e jale.

 4. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  mug

  Nu se specifica in articol nimic relevant, de ex, parcelele vor fi date tinerilor gratis sau vor primi finantare pentru constructie, valoare, etc???????

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Sibiu
 • Contact