X
baschet-mini-baschet-mangalia

Actualizare. CSM Sibiu se retrage din campionat din cauza problemelor financiare

Actualizare: CSM Sibiu motivează retragerea din campionat. Reprezentanții CSM au declarat că motivele sunt financiare și că nu își permit participarea la un asemenea nivel.

„Intenția noastră a fost de a ne înscrie în Liga a 2-a, finanțarea prevăzută ar fi fost parțial asigurată pentru această ligă. Întrucât s-au înscris în Liga a 2-a doar două echipe, liga nu s-a mai înființat. Urma să analizăm înscrierea la Liga Națională, în urma acesteia, am constatat că resursele noastre financiare nu acoperă cheltuielile la acest nivel. Ca urmare, am renunțat la această competiție de nivel național”, a transmis CSM Sibiu.

Știre inițială: CSM Sibiu a decis că va retrage  echipa de baschet feminin din campionat cu doar o lună înainte de startul acestuia. Federația a înștiințat toate celelalte cluburi de alegerea făcută de către formația sibiană, organizația fiind nevoită să refacă programul grupei Vest. 

CSM Sibiu s-a înscris și echipa a fost luată în calcul pentru stabilirea programului, dar seria Vest va porni doar cu 6 echipe în urma acestor schimbări. Se pot schimba detalii în campionat, dacă în grupa cealaltă va fi un număr diferit de echipe, adică 7, decât cele 6 din Vest. În acest caz, în a doua fază a campionatului se va porni de la 0. Liga Națională de Baschet Feminin rămâne cu 13 echipe momentan, din cauza clubului CSM Sibiu care a renunțat la participare.

Dacă aceste schimbări nu aveau loc, Sibiul avea din nou o echipă feminină de primă ligă după 12 ani. În schimb, odată cu noua lor decizie pot apărea și sancțunile. CSM Sibiu riscă să fie bună de plată, deoarece regulamentul prevede o amendă pentru echipele care se retrag înainte de începerea campionatului.

Conform regulilor votate de Consiliul Director de săptămâna trecută, la retragerea înainte de începerea competiției apare amendă 5.000 euro și se pierde taxa de participare.

Reporterul Turnul Sfatului a solicitat conducerii CSM Sibiu un punct de vedere pe această temă, precum și motivele retragerii, însă aceștia nu au oferit explicații.

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

5 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  TOMOZEI

  Rusine Sibiu! Bine ca ne inghesuim toti sa sarim cu sponsorizari pt CSU, dar echipa de fete nu o ajutam. Dam abonamente preferential pentru sponsori, toate itele se tes pt echipa CSU. S-au alocat de la primarie sute de mii de lei pentru baieti si la fete nimik!

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

   Eu, sibianul

   Dispari, vis urat! Sigur ca da, sa mearga toti banii pentru ceea ce, de multe ori, este de fapt subcultura, scalambaieli si circ in Piata Mare… tineti din banii personali gunoaiele alea, nu din bani publici!

 3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  TOMOZEI

  Sabina Chirvase, doresti sa vezi copii obezi, infundandu-se la KFC, copii care sa nu mai bata o minge sa nu joace ca juniori la cluburile locale? Intr-o societate sanatoasa se investeste in educatie, sanatate si sport. La noi…. Dar ca sa ajungi sa spui ca tot sportul sibian sa fie desfintat….. Rusinica! Probabil iubesti prea mult teatrul si spectacolele si stai si muncesti 8-10 ore in fata calcultorului, fara sa faci miscare (poate cel mult de la masina la Lidl si cand duci gunoiul)

 4. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Pepe

  Se vede cum actualul primar si fostii primari au ajutat sportul sibian ! De aceea avem multe stadioane, săli de sport si terenuri de sport, nu mai au loc de ele in oras.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Sport
 • Contact