X
Accesul principal, pentru clienți, va fi realizat din bulevardul Corneliu Coposu

NEPI anunță oficial data deschiderii primului mall din Sibiu

Construcția primului mall din Sibiu se apropie de final, reprezentanții NEPI anunțând data oficială pentru inaugurare: 14 noiembrie. Mall-ul ”Festival” va avea 150 de spații comerciale, cinematograf multiplex cu nouă săli și peste 1.600 de locuri de parcare.

Lucrările de construcție a centrului comercial din zona Podului Gării sunt în grafic, fiind începute în urmă cu un an. Termenul de finalizare a mall-ului, investiție de 100 de milioane de euro, este 14 noiembrie. Lucrările se vor încheia cu aproximativ o lună înainte de deschiderea centrului comercial, timp în care chiriașii vor amenaja spațiile.

„Deschiderea este programată în 14 noiembrie, iar lucrările sunt perfect în grafic. Nu vor exista întârzieri”, au declarat reprezentanții NEPI pentru Turnul Sfatului.

Majoritatea chiriașilor au semnat deja contracte și mulți dintre ei au demarat în Sibiu campanii de recrutare de personal în vederea inaugurării. Reprezentanții magazinelor consultați de reporterul Turnul Sfatului au confirmat pregătirile pentru inaugurare și anunță că au deja primii angajați care vor lucra în noul mall.

Spre exemplu, reprezentații CineGold , primul cinema multiplex din Sibiu au anunțat că au început angajările. Cinematograful se va deschide simultan cu deschierea mall-ului Festival.

Magazinele Mayoral, H&M, Kaufland, Zara, Bershka, Pull&Bear, Stradivarius și Zara Home au publicat anunțuri de angajare în mediul on-line.

În cele cinci niveluri ale clădirii vor fi amenajate circa 150 de spații comerciale, un multiplex cinematografic cu nouă săli de proiecție pentru aproximativ 1.400 de cinefili și peste 1.600 de locuri de parcare, dintre care aproximativ 1.200 în subteran și 400 pe terasă și mezanin.

”Dată fiind locația centrală a proiectului, a fost pus un accent ridicat pe dezvoltarea zonei de relaxare, astfel că food court-ul va îngloba 17 unități, o zonă de joacă pentru copii de aproape 500 de metri pătrați, precum și patru restaurante cu terasă exterioară”, arătau reprezentanții NEPI Rockcastle, pentru Turnul Sfatului, în primăvara acestui an.

Tot în aceste zile, se lucrează la amenajarea unui nou sens giratoriu, pe strada Bâlea, iar asfaltul în zona Podului Gării a fost frezat în vederea reamenajării zonei principale de acces.

Viitorul mall al Sibiului va avea două zone de aprovizionare, ambele din strada Socului, plus o a treia – ”o zonă de livrare rapidă” – din strada Lector. Iar clienții magazinelor vor avea acces la viitorul mall în special prin intermediul unui viitor sens giratoriu amplasat la baza podului Gării .

”Accesul în parcarea subterană se va realiza din bulevardul Coposu, strada Socului, iar ieșirea se va face prin strada Socului și strada Fabricii. Parcarea supraterană va putea fi accesată din bulevardul Coposu, atât pentru intrare, cât și pentru ieșirea din centrul comercial”, arată reprezentanții NEPI pentru Turnul Sfatului.

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

34 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Zoro

  Cred ca in poza e alt mall pt ca facada celui ce se construieste acum la Podul Garii, nu seamana deloc cu ce e in poza…adica panourile alea sandwich gri, de pe constructie, nu sunt caramida aparenta maro ca cea din poza nici daca o faci cu trafaletul.

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Sibian

  cateve poze si schite legate de intrarile la mall sau giratoriile sau de modul in care sa va circula in zona sa isi dea lumea cu parerea, poate au ceva ideii bune de aplicat de la inceput !

 3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Marius

  Acest mall era obligatoriu pentru dezvoltarea Sibiului. Am rezerve insa cu accesul la el. Sper sa nu se creeze ambuteiaje si trafic ingreunat in zona. Asa cum arata acum zona eu nu cred ca se poate realiza un trafic fluent.

 4. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Carmen

  Dacă termină mall-ul cum termină girația de pe Bâlea atunci deschid în 14 noiembrie 2030.
  Cum să stai frate 3 săptămâni cu devieri de trafic și să reușești performanța de a pune doar un rând de borduri? Cum?
  Nici pe vremea DPC-ului nu era așa bătaie de joc.
  Poliția nu se prea agită. Primăria nici atât.
  Spectacol pe portativ!

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

   Kiev

   Nici statia de autobuz de la 1 metru de sensul giratoriu nu au fost in stare sa o mute, probabil dupa ce termina marea investitie si o sparg toata o sa se gandeadca si cocoroiu sa o mute bineinteles pe comanda suplimentara asta daca nu cumva ajungem pana in noiembrie ca atunci aceeasi firma specializata cel mai probabil se va ocupa cu arborarea steagurilor de 1 decembrie (tot pe comanda ca de fiecare data ca este urgent si nu se stie cand este 1 decembrie). Domnilor de prevederile contractelor mai stiti ceva sau doar la facturare le mai conspectari?

 5. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Cristy

  O sa fie un mare fasss. Pui un Mall într-o zona fără potențial. Țineți Minte. Vorbim la anu pe vremea asta. Mulți o sa închidă afacerea, inclusiv Kaufland care are angajați pe PILE.

 6. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Gabi

  Zona est super buna, avand in vedere ca nu exista nici un supermarket in cartierul Lazaret…..e foarte bine venit !!! Pentru noi cel putin, din cartierele Garii, Lazaret, Terezian e super locatia!! Cu accesul insa…..mai vedem,cred ca greu!

 7. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Trafic!!!!

  Traficul va fi mare problema!!!
  De ce sa pui giratoriu la baza podului si acum sunt ambuteiaje la ore de varf apai seara dupa ce deschid mallu

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 8. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

   Mai bine 25 de lei pe un hamburger decât pe o carte

   Suntem pe ultimul loc în Europa la consumul de carte. Ar da faliment 😉 E o singură librărie în oraș: Humanitas (Habitus e în ”reamenajare” de vreun an), și nu pare să se înghesuie lumea. Nu există cozi, nu te împiedici de lume, e ca înainte. O librărie la un oraș de 170.000 de locuitori (potrivit unei statistici recente). Asta spune multe despre cât de mult ne place să citim.

   • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

    • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

     Jumătate din ale nici nu-s librării

     2 sunt nemțești, pe lângă cei 3.000 de nemți înregitrați în 2011, câți mai sunt care vorbesc germană și care pe deasupra mai și citesc? Schiller are oricum o selecție săracă de cărți. În Diverta bate vântul, n-au cine știe ce ofertă, Elefant e pickup point, nu librărie, în fine are câteva cărți, dar nu e librărie în toată regula, iar Honterus eu știu că e tipografie, nu librărie, unde este librăria pe hartă?

     Faptul rămâne: librăriile sunt cam goale. Până acum 2, 3 ani mai fusese o librărie pe Tribunei, pe lângă Mă Gândesc La Ea, dar de câte ori mergeam pe acolo, mereu mă pomeneam că sunt singurul client. Cum spuneam, Humanitas și Habitus au satisfăcut pofta de carte a unui oraș de 170.000 de probleme.

     În Germania, în orașe ca Göttinngen și Heildeberg, găsești în jur de 10 librării în fiecare oraș + anticariate. Caută numai Buchhandlungen Heidelberg/Göttingen (populatia Heidelbergului nu depaseste 160.000, iar a Göttingenului este de 130.000). In 2015, 44% din nemți spuneau că au citit măcar o carte, în timp ce 58% spuneau că au cumpărat cel puțin una. La noi, 1 român din 5 n-a citit în viața lui o carte…

     Concluzia: nu este nici ofertă de carte raportat la nr-ul de locuitori, dar nici nu e ca și cum ar fi cerere. Din păcate.

   • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

    • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

     Primul Cărturești din Sibiu

     Care aparține de Șelimbăr, nu de Sibiu.
     Sibiul va avea însă un Cărturești din Noiembrie, odată cu deschiderea mall-ului.

 9. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Sibian cu IQ cat de cat

  Sibienii paisani acum cativa ani: Vrem mall! Vrem multiplex! Vrem sa nu mai fim un sat! Ne-am saturat de Dumbrava! Sibienii si mai paisani, azi: Ce idee proasta! Va fi nebunie in trafic! Dar cu zgomotul ce facem? Mai bine nu se facea! Nu e cum vroiam! Sila…

 10. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 11. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 12. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Cetatean

  Abia asteptam, facand abstractie de traficul ingreunat deja in zona este o investitie care a determinat si modernizarea mall ului Promenada care arata jalnic. Nu stiu daca este posibil ca strada Socului sa fie modernizata si deschisa traficului. Aceasta strada face legatura intre gara si strada Pantei. Ca tot s a vorbit de sensul giratoriu de pe Balea poate ne spune cineva cine este investitorul si cine este constructorul.

 13. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 14. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 15. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 16. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Nicu

  Singurul lucru bun sunt acele parcari ca de cumparat se va cumpara de unde sa obisnuit clientul ,,distractie la deschidere cu preturi mici , urmat de explozia de preturi, MARI!!!

 17. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Alex

  Locatia nu este aleasa bine. O sa se creeze niste ambuteiaje.
  Sa speram ca o sa fie idee buna cu giratoriul de pe strada Balea. Sibiul avea nevoie de asa ceva. Un Mall adevarat meritau si sibienii.

 18. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Rafila Tatomir

  Cred ca noul mall sibian va rivaliza la orice ora cu cele din Dubai! Asteptam ceremonia de deschidere cu sufletul la gura! Multumim, Sibiu!

 19. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Asta e baracă, nu mall

  Ar fi cazul să faceți poza aia cu designul ăla modern uitată. Exteriorul care se finalizează acum nu are nimic în comun cu ce se lăuda proiectul inițial. Uitați aici poze, cine n-a văzut: https://www.oradesibiu.ro/2019/09/04/foto-primul-mall-din-sibiu-e-aproape-gata-deja-se-fac-angajari/.

  Evident, constructorii au dat-o pe ieftineală: niște panouri care reflectă lumina de-ți iau ochii, o plasticăraie aruncată acolo pe toate laturile, din spate până în față, de jur împrejur. Nu mai scăpăm de obsesia cu plasticul.

  Deh, doar n-o să pui ce e mai scump, cărămidă chestii, cum ai zis că faci, ceva mai plăcut la vedere. Îl acoperi de jur împrejur cu plastic. Panourile de plastic se înlocuiesc ușor, sunt ieftine, oamenii s-au gândit la bani. Ăștia au făcut baracă, gheretă, nu mall. Zgârcitul tot zgârcit rămâne, ține la profit. Măcar dacă nu mințea în proiectul inițial. Ce rost are să ne bagi sub nas proiecte designuri care-ți iau ochii, cu care vrei să mă dai pe spate, dacă după aceea ai de gând să faci o românească și să bagi materiale ieftine?! Păcălești primăria sau ce?

  Rezultatul final: va arăta ca un munte de plastic, un sac menajer albastru închis, de jur împrejur.

 20. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Sibiu
 • Contact