X
IMG_9476

Fani de Asia, spuneți mersi :)

Amatori de mâncare asiatică din Sibiu, opriți-vă din tot ce faceți și luați aminte la degustătorul de serviciu din această săptămână, pentru că am găsit soluția ieșirii din depresia adâncă în care ne aflăm cu toții de când s-a închis restaurantul chinezesc de pe Victoriei.

De ani buni de zile când mă apuca pofta de mâncare asiatică mă gândeam cu groază că singura alternativă e Yummy Yang. Nu neapărat că ar fi o tragedie, pentru că am avut și momente în care am mâncat delicios la unul dintre cele 243 de restaurante pe care le-au plimbat prin Sibiu, ba în mall, ba în Piața Mare, ba la ușa mall-ului, acum la ciuperca din giratoriu ȘI în mall. Dar, în același timp, am trecut și prin niște eșecuri lamentabile. Ultimul, la câteva zile după deschiderea restaurantului din food-court-ul mall-ului când puiul dulce-acrișor pe care l-am comandat acolo n-am avut nici măcar curajul să îl cer la pachet, pur și simplu l-am lăsat acolo și am plecat. Și de-atunci nici n-am mai călcat pe acolo.

IMG_9474

Tricky Noodles mi-au sărit în ochi pe Facebook iar singura fotografie pe care am văzut-o m-a convins măcar să încerc, că cine știe. Și bine am făcut. Eram vineri prin zonă, pe strada Lungă, cu o foame de lup la purtător. Plus că mă mai așteptau câteva guri înfometate în redacție, moment mai potrivit nu puteam găsi. E drept, m-am învârtit un pic la intersecția dintre Lungă și Gladiolelor până i-am nimerit, pentru că se vede că au deschis recent. La stradă încă nu este o firmă iar restaurantul împarte spațiul cu un magazin de cartier. Evident, de la bun început, că oamenii s-au pregătit mai degrabă pentru livrări și mai puțin pentru a-și aroga meritul de restaurant chinezesc. Dar, în cazul în care nu vreți să mâncați acasă sau la birou, sunt acolo și locuri suficiente pentru 10-12 persoane. Un meniu costă 19,5 lei și e compus dintr-o bază, noodles, orez cu legume sau cartofi cu 5 condimente în crustă picantă sau nepicantă. Lângă bază poți alege 8 variante de pui care sună foarte, foarte bine: dulce-picant, în crustă de piper și sos de stridii, în crustă cu aromă de barbecue, cu gust de lămâie dulce-acrișor, curry de pui, sweet and sour, în crustă de caramel cu susan sau în cinci condimente. Vegetarienii au la dispoziție tempura de legume și, în curând, curry vegan și samosa sau mix de veggie.

IMG_9476

Am zis să încercăm cât mai multe așa că am comandat două porții de noodles, o porție de orez, pui în crustă de piper, în crustă de caramel și o porție de tempura de legume pentru alergicii la carne. Primul plus, ambalajul. Când am ajuns în redacție orezul era atât de fierbinte încât am așteptat un minut două să se răcească înainte să ne apucăm de mâncat. Până și cei mai critici colegi au fost pe spate, mâncarea a fost absolut excelentă. Legumele din tempura sunt surprinzătoare: crocante, condimentate perfect, cred că a fost prima dată când nu am compătimit vegetarienii. Și m-am servit din porție chiar de mai multe ori. Puiul cu caramel și susan a fost preferatul meu, combinația dulce-sărat mă fascinează de fiecare dată. Iar gustul puiului cu piper și sos de stridii nu l-am mai simțit niciodată, o combinație dulce-sărat-picant-iute senzațională. Iar pentru că am comandat cât pentru un sat mai mic am primit și câte o cutiuță din fiecare sos disponibil, soia, dulce acrișor, de legume și sweet chilli, ultimul dintre ele preferatul meu. Exact iuțeala aceea asiatică ce dispare precum apare. Orezul și tăiețeii au fost exact în același film cu restul preparatelor. Al dente, cu legume crocante, puse fără zgârcenie. Printre cei mai bine cheltuiți pe mâncare 58 și ceva de lei din viața mea. Îi găsiți pe Facebook sau la numărul de telefon 0773859118, încercați, că merită.

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

13 opinii

  1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

    Ana

    Deja îmi ploua in gura. Sper ca nu e reclama plătită si sa fi scris la comanda, ca mâine comand de la ei si vreau sa fie ca in textul tău mâncarea.

  2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

    joe

    cum vor astia sa reuseasca fara pagina de facebook? in afara de 2 poze luate de pe net si nici un meniu? sau fara a fi in foodapanda sau alte aplicatii? se asteapta sa vanda la fereastra unui demisol?
    Cui faceti reclama? unor no-name? Adica citesti articolul, vrei sa comanzi dar nu gasesti ce si cum. Pai si daca au mancare de nota 10 merita sa se duca in faliment pentru ca in afara de gatit nu-i duce capul la nimic altceva (gen marketing)

    • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

      Haterus

      Joe agitaul, sunt pe Takeaway. Nu te prea ai cu siteurile de comandat mancare, a? Ai auzit de foodpanda si atat, ca deh, la aia le face reclama peste tot si vezi biciclete prin Sibiu, dar te agiti ca un Pepsi dand lectii de marketing altora. Intra pe takeaway.com si ii gasesti. Eu acolo am aflat de ei. Sunt la inceput si ei, inca n-au apucat sa se ocupe de marketing, dar nici nu cred ca au nevoie, la ce buna e mancarea o sa umble vorba in sat (ca pt cei de la Twenty, care n-o sa-i gasesti nicaieri, pe niciun site take away, dar ii stie toata lumea ca fac pizza cea mai buna din Sibiu [gusturile individuale pot diferi de majoritate]… bine, poate tu n-ai auzit nici de ei).

    • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

      Tu faci parte din generatia “facebook” care gandeste ca “daca nu e pe facebook , nu exista” … generatia foodpanda care nu isi poate misca curu pana la un restaurant sa manance si tre sa aiba aplicatie ca sa comande acasa si sa mance ca soarecele in fata calculatorului .. si apropo ,,, au “takeway” .

  3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

    Haterus

    Chiar vineri am luat de la ei. Am comandat la birou impreuna cu colegii. Toti am fost foarte impresionati, dar cel mai mult eu. Foarte, foarte gustos. Portiile decente (cei care vor portii gen “Kebab la farfurie”, va avertizez ca n-o sa va saturati. Garnitura (noodles, orez, cartofi sau ce va luati) e o cutie, ca cele din poza, plina. Portia cu carne e juma de cutie. Deja l-am recomandat la foarte multa lume. Sper sa tina preturile asa, sa nu faca precum ChefLorand care cand a vazut ca-i merge treaba, a crescut toate preturile.

    • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

      NonSmart

      Și totuși la Lorand cu 16 lei primești un fel principal, o mâncare de calitate garantată de profesionalismul unui Chef, mâncare diversificată zilnic și în cantitate mai mare decât un pumn de noodels și o lingură de pui cu 20 de lei și aceeași în fiecare zi. Desigur am comandat și eu la Tricky, e foarte bun, nu neapărat te saturi dar de poftă e ok. De la Lorand încă nu m-am plictisit, dar întotdeauna m-am săturat din felul principal.

      • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

        Haterus

        De acord. N-am contestat calitatea celor de la ChefLorand. Pot sa zic ca sunt fan de-al lor, ziceam doar te practica cu pretul. Nu i-am comparat, nu exista termen de comparatie pentru ca sunt 2 concepte diferite in ceea ce priveste meniul. Bine, o mai da si ChefLorand “prin ceapa” ca sa folosesc o vorba din popor, gen am nimerit mancare pe care n-am putut s-o mananc (gen paste care au gust de gaz, probabil de la trufe sau alte chestii pe care eu sau colegi de-ai mei nu le-am putut manca), dar nu l-am contestat niciodata pentru ca nu pot generaliza, unora poate le place si depinde doar de gustul fiecaruia, desi in general cand mie sau unuia dintre colegi nu i-a placut ceva, ceilalti au avut aceeasi parere. Dar sa revenim la subiect, vorbeam de pretul crescut dupa 2-3 luni de functionare, nu de altceva. Poate si aici au avut un motiv, gen scumpirea alimentelor. Legat de ce zici tu cu cantitatea celor de la Trikcy, ce am observat e ca inca nu si-au “standardizat” cantitatile. Noodlesul n-a fost niciodata un pumn (poate asa ai nimerit tu), ci tot timpul o cutie plina, dar la pui am nimerit si 4 bucati de pui si 10 … adica si mai putin de juma de cutie si juma de cutie si mai mult. Cred ca depinde de cate comenzi au. Poate ajung sa se standardizeze si ei cumva, e clar ca n-au stiut in ce se baga si sunt putin depasiti, dar multe se rezolva cu timp si experienta. E bine ca apar lucruri noi, diveristatea si concurenta tot timpul au fost de bun augur pentru societate, asa ca eu personal le doresc o evolutie cat mai buna, iar cei care contesta, ar fi bine sa fie putin mai intelegatori cand apare ceva nou pe piata. Nu toti au fost “asi” de la inceput. Vezi exemplul cum a pornit KFC si unde au ajuns acum. Cam atat, ca asta cred ca e cel mai lung comentariu postat de mine vreodata. :))

  4. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

    fifi

    la o cronica de librarie v-ati gandit? cum ar suna: “…la câteva zile după deschiderea librariei din book-court-ul mall-ului…”? dar, aia e! mancarea nu se poate download-a… inca…

  5. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

    alunelu

    o rusine, nu recomand. am fost in locatie, oameni obositi si moroconosi, fara experienta, amenajarea este intr-o carmangerie, calitatea jalnica, ptr. cine a mai mancat la viata lui noodles, ce vand astia sunt o bataie de joc. produsele lor merita maxim 15 lei si cu o doza de suc inclusa..daca vreti sa mancati noodles mergeti la Bucuresti la Victoriei si mancati la wok pe foc, cu 20 lei mancati noodlesi adevarati nu bataie de joc, sper sa se inchida cat mai repede sa nu mai experiemnteze si altii dezamagirea pe atatia bani. Scaunele alea sunt puse la plesneala intre frigidere cu parizer, hota scoate fum in toata camera, paravanul la bucatarie e pus de forma..nici un chinez sau indian sarac nu ar fi facut asa ceva, chair daca yami yang e de rahat, merita tzeapa mai mult ca la astia…o tristete de oferta in orasul asta

  6. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

    Haterus

    Revin la ce am zis mai sus. Ia-ti stricat. De 2 zile de cand a aparut articolul sunt depasiti. Comenzi gresite (ba lipsa extra sos, ba lipsa meniul cu pui) si intarziate, au mai taiat si din portii… nu mai fac față. Fata care livreaza, foarte simpatica de fel, a recunoscut ca de 2 zile vin sute de comenzi si nu erau pregatiti pentru asa ceva. La gust macar nu fac rabat, este la fel de bun, doar portiile mai mici (probabil ca sa poata satisface cererea). Zicea Joe agitatul ca nu fac marketing, ei iata desteptule si motivul… capacitatea de “productie” si livrare e mica la inceput. stiau ei ce stiau. Dar le-a facut Turnul sfatului un “favor”. :)) Am incredere ca isi revin. Bafta lor

  7. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

    Sibian

    Fata draguta de la Tricky, si colegul incurcaret, mint mult si urat…………nu faci fata, nu lua comenzi…sigur incearca in alta zi oameni, DAR daca ii lasi flamanzi si ii minti de mai multe ori la telefon si nu livrezi nici in 3 ore comanda atunci sigur lasa comentariile negative care le meritati !!!

  8. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

    client nemultumit

    Azi am comandat de acolo, la ora 10:50. Mai intai au vrut sa refuze comanda (probabil pe motiv ca nu faceau fata), apoi au zis ca totusi incearca sa o trimita pe la 12:20 (bine, initial au vrut sa incerce sa ne trimita cu taxiul si sa platim noi taxiul – comanda era de peste 100 de lei – desi ei se laudau ca livreaza cu 7 lei sau prin takeaway cu 8 lei). Cand am sunat la 12:40 sa ma interesez de comanda au zis ca au uitat de comanda noastra, si ca o trimit in 30 de minute. La 13:25 primim telefon ca isi cer scuze, si ca pot sa trimita comanda peste inca 40 de minute. Motivul invocat: articolul din ziar de acum 2 zile. Eu m-am simtit mintit si pacalit si n-o sa mai comand niciodata de acolo.

    PS: Mai incercasem o singura data de la ei si nu m-au impresionat, dar am zis sa le mai dau o sansa. A treia oara eu nu mai comand de acolo.

    PS2: Unei colege i-a fost rau vreo 2 zile dupa ce a mancat data trecuta de acolo. Poate a fost doar o coincidenta.

  9. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
  • Cronică de restaurant
  • Contact