X
foto K Iohannis

Klaus Iohannis:”Războiul va fi câștigat atunci când România va fi condusă de o echipă care crede în democrație”

Președintele Klaus Iohannis susține că România poate deveni puternică și funcțională doar urmând două condiții majore: reconstrucția statului pe fundamente corecte și printr-o economie sănătoasă. Iohannis crede că un parteneriat PNL – Președinte ”va cataliza toate energiile, astfel încât România să devină un stat funcțional, cu instituții eficiente, în slujba cetățeanului”. ”Trebuie să reclădim scara valorilor care susține dezvoltarea oricărei societăți. Reconfigurarea României nu poate fi imaginată fără promovarea asiduă a unui set de valori și principii din rândul cărora nu au cum să lipsească cinstea, încrederea, toleranța, înțelepciunea, competența, buna-cuviință ori creativitatea. Iar poporul român are din plin aceste atribute, doar că adesea dramele, tragediile, disfuncționalitățile sistemice scot la iveală ce e mai urât și tindem să credem că aspectele negative prevalează.

Consecința directă este că oamenii își pierd speranța, capitalul uman emigrează, iar societatea devine divizată, temătoare și dominată masiv de neîncredere la toate nivelurile: în semeni, în instituții, în politicieni, în viitor. Este una dintre provocările majore cu care ne confruntăm și trebuie să ne luptăm împreună pentru a ridica nivelul de încredere al societății, fără de care dezvoltarea României este imposibilă. Aceasta este viziunea mea pentru România!”, a anunțat președintele.

Iohannis apreciază faptul că reconstrucția statului român este o urgență. ”Reconstrucția statului român este o urgență! Sistemul bugetar nu mai poate fi tratat prioritar ca un refugiu pentru incompetenți și clienți politici. Avem foarte mulți profesioniști în sistemul de stat și ei sunt cei care trebuie promovați, astfel încât să avem un corp public de elită, care să asigure marile servicii publice – educația, sănătatea, protecția și securitatea cetățenilor. Funcția publică trebuie să-și recapete demnitatea. (…) Structurile învechite, care nu-și mai au rostul, nu mai au de ce să fie menținute. Cei care se dovedesc că nu își fac treaba nu mai au de ce să rămână în sistemul de stat. Este atât de simplu!”, a explicat președintele Iohannis.

Principiile procesului de reformă propus de Președinte:

 1. Educație. ”Oricât de eficient ar fi procesul de reformă instituțională, acesta nu va fi îndeajuns dacă nu va exista o profundă schimbare de mentalitate. Iar aceasta nu se poate face fără Educație. În acest domeniu, am lansat din decembrie anul trecut rezultatele Proiectului România Educată, pe care l-am inițiat tocmai pentru că învățământul nu se poate reforma de pe o zi pe alta, prin modificări legislative făcute pe picior și fără a gândi implicațiile pe termen lung”.
 1. Dezvoltarea mediului privat. ”Cât timp nu încurajăm inițiativa privată și investițiile, nu putem vorbi cu adevărat de prosperitatea pe termen lung a românilor. Trebuie să încetăm să mai tratăm companiile private ca pe niște dușmani ai țării, așa cum fac PSD și ALDE, iar finanțele publice și politicile economice vor trebui îndreptate”
 1. Drepturile cetățeanului. ”Pilonii societății românești sunt și trebuie să rămână drepturile și libertățile individuale, democrația și statul de drept! Principiul că „legea este egală pentru toți” reprezintă reperul care să ghideze reconstrucția de care avem atât de multă nevoie.
 1. Politica externă, atributul Președintelui. ”Direcțiile majore de politică externă, aprofundarea parteneriatului strategic cu Statele Unite ale Americii, întărirea rolului și locului României în Uniunea Europeană și în NATO, precum și dezvoltarea celorlalte parteneriate strategice ale țării vor fi continuate cu aceeași hotărâre!”

”Războiul va fi câștigat atunci când România va fi condusă de o echipă care crede în democrație, pro-europeană – nu doar cu președinte, dar și cu guvern și majoritate parlamentară, care să lucreze împreună, să repare ce s-a stricat și să reconstruiască speranța într-un viitor mai bun pentru români”, Klaus Iohannis, președintele României.

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

9 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 4. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 5. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 6. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Till Eulenspiegel

  Daca la aceste patru principii a pritocit timp de cinci ani Presedintele chiar ca merita un nou mandat.Va dati seama,din doua mandate ne putem alege cu opt principii.E drept,principiile vin la pachet cu Orban,Turcan,Cazan….E atit de simplu!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Contact