X
Trif, horatiu marin PSD (4)

De ce a fost demis subprefectul? PSD, poliția și romii

Fostul subprefect de Sibiu, Horațiu Marin, a fost demis în urma unei decizii a premierului Dăncilă, fără un motiv oficial. Dacă Horațiu Marin spune că în spatele acestei decizii stă liderul PSD Sibiu, social-democrații spun că nu a existat o hotărâre în acest sens, însă totuși, au contribuit și ei. În plus, ei îl acuză pe fostul subprefect că a făcut instituția de rușine, participând la un festival al romilor.

”Orice lucru bun care funcționează, trebuie distrus”

Horațiu Marin spune că propunerea de schimbare din funcție a venit de la președintele PSD Sibiu, Bogdan Trif.  ”Asta se întâmplă însă atunci când îți faci treaba și începi să ai o imagine bună în comunitate. L-am deranjat pe liderul PSD Sibiu, de aici și această schimbare din funcție. Mi-am făcut o imagine bună în județ și asta l-a determinat să facă orice pentru a mă schimba din funcție. Orice lucru bun care funcționează, trebuie distrus, asta e mentalitatea omului”, a declarat ieri, fostul subprefect.

Pesediștii au votat schimbarea subprefectului

În urmă cu două săptămâni în cadrul unei ședințe a Biroului Politic Județean s-a pus în discuție comportamentul subprefectului de Sibiu. Ce are sula cu Prefectura? Aceasta ar fi prima întrebare pe care ne-am pus-o, însă PSD-iștii explică. ”Subprefectul este apolitic, însă pe de altă parte este și el un reprezentant al guvernului în teritoriu. Guvernul este politic, iar declarațiile sale din ultimul timp nu avantajează deloc partidul aflat la guvernare”, spun surse din cadrul PSD Sibiu. În cadrul ședinței, s-a votat chiar o rezoluție prin care să se ia act de comportaentul subprefectului. ”Toți primarii care au participat la acea ședință au votat pentru schimbarea lui din funcție. Toți parlamentarii au votat pentru. Singurul care nu a avut timp să voteze a fost Viorel Arcaș, care a întârziat la ședință și nu a mai apucat să voteze. În rest, atât Ioan Terea, cât și Nicolae Avram au votat împotriva lui. A ajuns să ne defăimeze și nu este corect: noi nu am votat să-l schimbăm din funcție, ci doar să semnalăm că acest comportament față de PSD nu este corect”, spun sursele noastre din cadrul organizației.

Factorul Răduinea. ”Se pare ca Pamela Anderson (așa i se spune noii Perfecte) a realizat ca a fost o bătaie de joc la adresa locuitorilor din zonă”

A treia ediție a Festivalului Gastronomic al Romilor se pare că a contribuit decisiv la această decizie, spun aceleași surse din PSD. Subprefectul Horațiu Marin a participat la evenimentul desfășurat în week-end, iar fotografii cu el, alături de organizatori și participanți au fost urcate pe pagina oficială a Instituției Prefectului. Fostul agent de poliție Marian Răduinea a publicat și el pe pagina sa de Facebook, semnalând faptul că un reprezentant al statului nu ar trebui să se pozeze în aceste ipostaze, inducând faptul că printre persoanele alături de care s-a fotografiat sunt mulți ”certați cu legea”. ”Era cu interlopii, acum e orice…😂”, spunea Răduinea într-un răspuns către un prieten pe pagina de Facebook.

raduinea facebook

Agentul de poliție a semnalat inițial că acest eveniment nu trebuia să se organizeze între blocuri, deranjând cu muzica întregul cartier. Între timp, fotografiile au dispărut de pe pagina Instituției Prefectului. ”Referitor la aceasta postare, de ieri, la acest “eveniment” a fost prezent un reprezentant al Prefecturii Sibiu, chiar “SuPrefectul”…😂 Acesta a postat pe pagina oficiala a Institutiei, imagini de la “prânzul” luat în oraș!😂 Se pare ca Pamela Anderson ( așa i se spune noii Perfecte) a realizat ca a fost o bataie de joc la adresa locuitorilor din zona, ca locul ales pentru organizare nu a fost unul potrivit și au dispărut pozele!!! Cine conduce Prefectura Sibiu?! Incredibil!”, a scris fostul polițist.

horatiu marin romi

Social-democrații spun că tocmai aceste postări pe Facebook au dus în final la urgentarea demiterii lui Horațiu Marin. ”Noi nu am făcut o propunere în acest sens, însă se pare că ”serviciile” s-au sesizat și au semnalat faptul că subprefectul nu trebuia să fie acolo”, spun social-democrații. Pe de altă parte, evenimentul cu pricina apare pe lista festivalurilor gastronomice, iar la el au participat și alte oficialități locale.

Președintele PSD Sibiu, Bogdan Trif, spune însă că social-democrații nu au avut nicio problemă cu participarea lui Horațiu Marin la festivalul romilor. ”PSD Sibiu a avut întotdeauna relații de colaborare cu partidele etnice, inclusiv cu Partida Rromilor din Sibiu și personal dezavuez orice acțiune de discriminare etnică”, a declarat Bogdan Trif, Președintele Organizației Județene PSD Sibiu.

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

8 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Behavior

  Păcat ca menționați un nume al unui oligofren precum cel al agentului de poliție care isi depășește atribuțiile prin constatari demne de coeficient de gândire cu mult sub 0… Cand o sa audă si el de Obiectivele Strategiei Europa 2020 care promovează egalitatea de șanse, combaterea discriminării pe criterii de origine rasială, sau etnică , religie sau credinta, handicap, varsta sau orientare sexuală….. etc , e mult pt el stiu…. sa il lăsăm in pace ca apoi sughite in intersectie. Sanatate numai bine!

 4. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Gigi

  bai, ce aveti cu omu’, daca el se simtea bine….era printre ai lui (probabil) alegatori!!! Sau voua PSD-istilor nu va place sa va afisati “la oras” cu rromii…..?! Acum ( daca si astia s-au suparat ) cine mama zmeului va mai voteaza??????

 5. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  bibi

  Horatiu Marin, viitor primar al Sibiului. Am curajul sa gandesc astfel, pentru faptul ca in Sibiu nu mai are nimeni “vana”sa se aventureze in lupta pentru primaria sibiului. Curaj Horatiu cred ca ai sanse mari.

 6. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 7. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  filip

  Primaria si CJ finanteaza paranghelii intre blocuri?!?! De ce nu le organizeaza in locatii mai adecvate – de ex. pe strada Balea, un loc foarte pitoresc. Strada e lata, incap bine corturile acolo.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Politica
 • Contact