X
targ craciun sibiu lumini sarbatori

Sibiul are deja brad de Crăciun. Costă mai bine de jumătate de milion de lei

Primăria Sibiu a semnat la începutul acestei luni contractul de furnizare a noului brad care urmează a fi amplasat în Piața Mare a orașului, cu ocazia Crăciunului. Un brad artificial de peste 11 tone și aproape 24 de metri înălțime.

MK Illumination, din Hunedoara, este firma căreia Primăria Sibiu i-a încredințat contractul de furnizare a bradului de Crăciun, cu globuri și instalații luminoase, care urmează a fi amplasat în Piața Mare a Sibiului. Contractul a fost semnat pe data de 2 septembrie, pentru suma de 530.500 de lei, fără TVA (față de 533.500 de lei, fără TVA, la cât a fost evaluată valoarea contractului înainte de licitație). Atribuirea contractului a fost contestată de o altă societate participantă la licitație (Light More Light SRL), însă contestația a fost respinsă pe motiv de neconstituire a cauțiunii solicitată în astfel de cazuri.

Potrivit contractului, termenul de livrare a bradului și a ornamentelor este de 80 de zile de la semnarea contractului, dar nu mai târziu de 7 noiembrie 2019. Firma din Hunedoara va trebui să ofere și asistență pe perioada montării bradului care, potrivit datelor din caietul de sarcini, va avea mii de componente.

3.600 de globuri

Bradul artificial ornamental va trebui să aibă aspect natural, cu un număr cuprins între 2.400 și 2.500 de ramuri, formă conică, să fie de culoare verde și să fie destinat amplasării în exterior, sunt cerințele Primăriei Sibiu, din caietul de sarcini în baza căruia a fost atribuit contractul.
Montat la sol cu contragreutăți, bradul va trebui să aibă o înălțime cuprinsă între 23 și 24 de metri, iar diametrul la bază să fie cuprins între nouă și zece metri. Potrivit datelor din caietul de sarcini, bradul va trebui să aibă o greutate cuprinsă între 11 și 12 tone.

Bradul artificial va trebui să vină și însoțit de decorații: cel puțin 1.800 de globuri sferice argintii cu un diametru cuprins între 13 și 15 cm și alte câte 1.800 de globuri aurii și roșii cu diametru cuprins între 19 și 21 cm. Ghirlandele luminoase, echipate cu led-uri de culoare alb-cald și led-uri “cu flash alb rece“, vor trebui să aibă între 134.000 și 135.000 de puncte luminoase. Iar în vârf va trebui amplasată o stea tridimensională de cel mult un metru lungime, care să emită o lumină de culoare alb-caldă.

Toate aceste instalații luminoase vor trebui să poată fi puse în funcțiune prin comandă centralizată, practic prin apăsarea unui singur buton, se mai arată în caietul de sarcini întocmit de reprezentanții Primăriei Sibiu. Termenul de garanție solicitat pentru toate componentele bradului artificial este de patru ani de la data livrării.

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

21 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  dancp2

  bai voi sinteti bolunzi?cit casta kg de metal incorporat si manopera
  bradv de metal????????????????????????
  poate de platina
  SIFONARI DE BANI AI CONTRIBUABILILOIR

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  analugojana

  fdgr-ista ecologista, ne-a dat anul trecut un brad din conserve, primit gratis, iar anul acest sarind in extrema opusa cheltuie 115.000 de euro pe unul din sarma ghimpata. Da, un brad natural pe bon, de 90 Lei, ca la primaria lugoj, ecologista asta, n-a gasit? Schweighofer asta, chiar a taiat tot?

 4. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  fodor ne-a furat si Craciunul asta !

  in conditiile in care padurea este la 15 km de Sibiu si NIMENI in afara de baba Fodor nu gusta kitschul unui brad artificial, primaria Sibiu isi bate joc de cetateni si chiar vrea sa ajunga de pe primul la ultimul loc din tara la frumusetea targului de Craciun. Am auzit la un moment dat placa cu ecologia. Pai cu 530.000 de lei + manopera infinita, se putea aduce un brad frumos natural care chiar creeaza spirit de Craciun si nu alta hidosenie metalica precum anul trecut. De banii astia se taia cel mai frumos brad din judet si se puteau planta sute sau mii de alti braduti ca o compenseze pt acel brad.
  Se vede ca n-are nimic de-a face cu nemtii. Unde o fi vazut ea asa ceva in targurile traditionale din Germania, Austria sau Europa de vest ?

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 5. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  gospodina

  Stirea e foarte interesanta sub aspectul că firma cu bradul acesta este din HUNEDOARA, la fel si firma care spala strazile din Sibiu. Interesant, nu ? Oare cine din Primarie e din Hunedoara ? o ancheta, domnule Traian ?

 6. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Till Eulenspiegel

  Daca as fi Primar,as comanda o holograma 3D.Chiar daca pare o gluma,vorbesc serios.Priviti aici:
  https://geekchronicles.ro/cum-faci-o-holograma-3d-cu-telefonul/. Sau aici:
  https://www.youtube.com/watch?time_continue=20&v=1rWLC3Uo9vo
  Fara a fi rautacios,ar putea si IT-istii intoarce cumva scutirle de impozite.In Oradea studentii in domeniul IT primesc gratuitate la cazare si masa.Pe cit punem pariu ca in Oradea va aparea la un moment dat,inaintea altora, bradul 3D de care va povesteam mai sus?

 7. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Titi

  Deci, ca să înțelegem: doamna primar a dat peste 530.000 de lei pe o fieratanie care va fi folosită doar un Crăciun – pt ca de anul viitor poate o sa avem alt primar cu alte gusturi (sau domnia sa crede că e primar pe viață?), iar pt parcarea subterană din Piata Gării aceeași primărie a alocat doar 350.000 de lei. Ăștia îs dusi cu capul!

 8. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Nairam

  Sicher wird er schööön aussehen, der Plastik-Weihnachtsbaum für 100.000 Euro, die man in Sibiu gewiss sinnvoller anlegen könnte. Aber Lametta muss sein!

 9. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Toma

  Multumim,dragi politicieni!Cu ce sunteti mai buni decat PSD-istii?Ati dat o caruta de bani dar in schimb intoarceti spatele la peste 200 de familii de pe strada Siretului 18-20 pe care-i mintiti de vreo 8 ani!Ati vazut parcarea lor pe care refuzati sa o reabilitati?Arata ca o balastiera!

 10. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 11. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  XCX

  Din cauza comentariilor răutăcioase si vesnicei nemultumiri se ajunge la situația asta. Pentru ca sibienii sunt mereu nemulțumiți , daca este natural nu este suficient de mare, daca este artificial de ce nu este natural, daca este din metal este chicios…….pe bune….de asta nu mai adormiți voi. Noi romanii ne pricepem la toate…

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

   gigi contra

   S-ar putea sa fim mai carcotasi din fire, dar recunoaste: cu bradul ala a dat-o in bara> Scump sii urat! L=o fi cumparat ca sa-l foloseasca zeci de ani cum se foloseau pe vremuri brazii artificiali, dar verzi?

 12. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Nelutu

  Dacă s-ar face anchete la cum se cheltuiesc banii publici , probabil Tolontan ar fi mic gazetar ! Street- festuri, music-festuri,bere-festuri și multe altele , astea toate costa ! Pe noi ! Dupa distractie ei numara banii cistigati, noi…. Ne spun ca e pentru binele Sibiului , pentru reclama ! Nu tu dezbatere publica , nu sondaje,azi propun, mîine aplica, sa nu avem timp sa comentam decît aici in TS. Noi stam in fata la PSD sa protestam, ei stau in fata la bancomat. Va pleca si NEALEASA asta ,dar va lua si obiceiurile astea cu ea?

 13. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  @@@

  Pe mine ca cetatean platitor de impozite nu ma incanta parangheliile cu mici si bere si cantaretii platiti cu mii de euro ca sa behaie o ora. Cu banii aia ar putea face lucruri mai utile pt. cetateni, iar bere si mici ne-am lua daca am avea pofta. La fel si cu muzica…

 14. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  John

  Diametrul la bază să fie intre 9 si 10 m ? Sunteti nebuni ? Ala-i turn de apărare ! Poate circumferinta sa fie de 10 m, dar si asa-i enorm ! Cine dracu face caiete de sarcini ? Aici sunt impozitele mele ?!?

 15. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Sibiu
 • Contact