X
melescanu

Teodor Meleșcanu este noul președinte al Senatului

Teodor Meleșcanu a fost ales președinte al Senatului. A obținut 73 de voturi, în al doilea tur al alegerilor. Contracandidata sa, Alina Gorghiu, a obținut 59 de voturi, anunță Digi24.ro. Două voturi au fost nule.

Meleșcanu a obținut 67 de voturi la primul vot și mai avea nevoie de unul singur pentru a-și asigura șefia Senatului. Alina Gorghiu, propusă de PNL și susținută de partidele din opoziție, a primit 49 de voturi. Ion Popa, candidatul ALDE, a obținut 13 voturi. Au mai fost 4 abțineri și un vot nul. Întrebat dacă se va afilia grupului PSD, Meleșcanu a spus: „Nu e vorba de nicio afiliere. Aduceți-vă clar aminte că domnul Tăriceanu a fost propus de către grupul PSD și ales președintele Seenatului în 2016 și vă rog să vă aduceți, de asemenea, aminte că atunci când și-a dat demisia domnul Antonescu, domnul Tăriceanu a fost propus de PSD, dânsul fiind la liberali și a ocupat postul de președinte al Senatului”, a spus Meleșcanu, conform Digi24

El a precizat că nu a mai vorbit în ultima vreme despre candidatura sa cu șeful ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, care a demisionat de la șefia Senatului după ieșirea partidului de la guvernare.

Pe de altă parte, Tăriceanu spune că decizia PSD de a-l susţine în continuare pe Teodor Meleşcanu la şefia Senatului este o lovitură sunt centură pe care Viorica Dăncilă şi social-democraţii vor să o aplice ALDE. El a încercat să blocheze candidatura lui Meleșcanu.

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

O opinie

  1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
  • Politica
  • Contact