X
marian popa tstv

Marian Popa, șeful Serviciului de Salubrizare, explică la TSTV campania ”Plătește cât arunci”: CIP-area recipienților este realizată 90%

Colectarea selectivă a Sibiului trece la un nou nivel toamna aceasta, după câțiva ani de teste. În perioada următoare, o dată cu finalizarea investițiilor Primăriei Municipiului Sibiu și ale SOMA SA, fiecare sibian va plăti pentru cât gunoi produce și aruncă.

Ce presupun aceste investiții, cum vor fi taxați sibienii, cum se aplica amenzile pentru cei care nu colectează selectiv și de când, aflați din interviul de mai jos, acordat de Marian Popa, directorul Serviciului Public de Management Salubrizare și Protecția Mediului din cadrul Primăriei Sibiu.

”S-a luat hotărârea pentru implementarea acestui sistem, în primul rând pentru ca cetățeanul, utilizatorul serviciului, să folosească în mod corect serviciul. Începând cu anul 2016 a fost implementat un sistem de colectare pe cinci fracții în municipiul Sibiu. Cetățenii au primit câte trei pubele inițial, la case, la platformele publice au fost câte cinci tipuri fracții, recipienți pentru fracția reziduală, biodegradabilă, două de reciclabil – hârtie/carton și plastic/metal, precum și sticlă. Noul sistem încearcă, prin diferite constrângeri, să impună selectarea corectă a deșeurilor”, a explicat Marian Popa.

Mai multe detalii aflați urmărind emisiunea de mai jos:

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

3 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Toma

  Sunt de acord cu Dvs:CIP-area containerelor este aproape finalizata.Dar “CIP”-area utilizatorilor cum se va face?La intrarea in Sibiu dinspre Arhitectilor containerele sunt sufocate pur si simplu!Degeaba punem noi pe culori si categorii;anumiti “prieteni”nesibieni golesc totul in sau pe langa cosurile de gunoi.Iar niste bune “cunostinte” de-ale noastre dupa ce golesc si vandalizeaza containerele cu haine de pe strazi,le etaleaza pe unde apuca,aleg ce le convine iar pe celelalte le abandoneaza!Aveti Dvs curajul sa le faceti observatii si sa-i civilizati?Noi nu am reusit!

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Elena

  La case unde nu locuieşte nimeni …cu declaratie pe proporia raspundere ca nu locuieste nimeni…..am primit impunere pentru o persoana….cica asa s-a hotarit in Consiliu Local…..atunci cum se plateste cit se consuma?

 3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Cosmin

  Dacă ai pretenția de la cetățeni să colecteze selectiv, fă un minim de efort de rațiune și gândește-te că nu este suficient să ridici hârtia și cartonul doar 1 dată la 4-5 săptămâni. Domnul Popa Marian să facă bine să mai vadă și de nevoile cetățenilor, nu doar de bunăstarea acționarilor SOMA. Stăm cu pubelele albastre pline de 1 lună jumate pentru că SOMA a decis ridicarea lor 1 dată la 5 săptămâni. Nu e problema noastră că ei nu au logistica necesară, am plătit anumite servicii iar ei să facă bine să le presteze corespunzător.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Sibiu
 • Contact