X
miting, protest colectiv

S-a stabilit “Ziua pacientului cu arsuri”  pentru comemorarea tragediei de la Colectiv

30 octombrie va fi “Ziua pacientului cu arsuri”, în care este comemorată tragedia din clubul Colectiv, potrivit unui proiect de lege adoptat astăzi de Parlament. Legea prevede organizarea de evenimente pentru prevenirea “apariției de incidente care ar putea produce incendii și ar putea conduce la rănirea gravă prin arsuri a participanților, precum și îngrijirilor necesare pacientului cu arsuri”, anunță Mediafax. Proiectul a fost adoptat de Camera Deputaților (for decizional) cu 257 de voturi “pentru” și 8 abțineri. Legea prevede organizarea de evenimente pentru prevenirea apariției de incidente care pot duce la arsuri.

“Ziua pacientului cu arsuri poate fi marcată de către autoritățile administrației publice centrale și locale, organizațiile neguvernamentale din domeniul medical, reprezentanțe ale României în străinătate, entități medicale publice și private, prin organizarea de evenimente dedicate prevenirii apariției de incidente care ar putea produce incendii și ar putea conduce la rănirea gravă prin arsuri a participanților, precum și îngrijirilor necesare pacientului cu arsuri”, se arată în primul articol al legii adoptate.

Conform articolului 2 al legii, Ministerul Sănătății este responsabil pentru coordonarea activității dedicate “Zilei pacientului cu arsuri”. Proiectul de lege a fost adoptat de Senat pe 12 decembrie 2018, primul for sesizat, și urmează să fie trimis spre promulgare președintelui Klaus Iohannis.

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

2 opinii

  1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

    Comemorarea Prostiei Pesediste

    In loc sa rezolve problemele, le comemoreaza… ar trebui sa comemoreze si ziua Caracal, zilele mineriadelor, zilele oug 13, zilele 10 august. Sa fure mafia si comemorarile luptei impotriva ei… asta inseamna sa fii o sleahta jegoasa de borfasi cu mana pe putere !!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
  • Politica
  • Contact