X
scoala de vara 2019

Au dormit, au mâncat și au învățat: 80 de elevi din Sibiu și Vâlcea au testat viața de student la ULBS

Un număr de 80 de elevi de la trei licee din județele Sibiu și Vâlcea au testat, timp de 2 săptămâni, viața de student în cadrul Universității ”Lucian Blaga” din Sibiu.

Aceștia au fost aleși pentru a participa în cadrul școlii de vară Bridge Summer School-ULBS, un proiect finanțat de Banca Mondială cu 150 de milioane de euro. În total, la universitatea sibiană vor fi organizate 12 școli de vară pentru elevi pentru ca aceștia să se familiarizeze cu viața de student.

Prima întrunire a avut loc în perioada 26 august – 8 septembrie 2019, când aproximativ 80 de elevi de la Liceul „Gheorghe Lazăr” din Avrig, Liceul Tehnologic „Petrache Poenaru” din Bălcești și Grupul Școlar „Preda Buzescu” din Berbești au participat la Bridge Summer School – ULBS. Aceștia „au dormit în căminele universității, au mâncat la cantină și au participat la ateliere organizate de către fiecare facultate, pe teme variate”, se menționează într-un comunicat de presă al instituției.

Printre ateliere se precizează: Roboți autonomi în acțiune, Aplicații 5S în laborator și Introducere în programare vizuală, Arta de a comunica; Poetry makes nothing happen; Laboratorul de criminalistică; Atelier de antreprenoriat; Software development life cycle; Supersocietăți – lumea fascinantă a furnicilor; Toxic introdus în organism; Despre fascinanta lume a solului; Training de Prim Ajutor SMURD; Sarcina la adolescente; Antihepatită; Psihologia emoției; Cariera, singurul sens al vieții?; Let’s go advertising!

scoala de vara 2019 - 2

Pe lângă atelierele derulate pe diverse domenii de studiu, tinerii au vizitat Biblioteca universitară, au participat la un Atelier de consiliere și orientare în carieră și la un Workshop de marketing personal. Nu au lipsit activitățile recreative și sportive precum: treasure hunt, teatru, fotbal, bowling. În week-end au participat la vizite de studiu în zone din afara orașului, însoțiți de specialiști din domeniul științelor agricole și industriei alimentare, care au organizat ateliere pe teme precum: Cultivarea și valorificarea fructelor de pădure, Fascinanta lume a albinelor, Agroturismul în Mărginimea Sibiului și Farmacii cu rețete gratuite.

Potrivit ULBS, elevii s-au arătat foarte mulțumiți de experiența avută la finalul programului și „au promis că vor reveni în calitate de studenți”. În intervalul iulie-septembrie 2020, alți 160 de elevi sunt așteptați să participe la Bridge Summer School-ULBS.

Obiectivul general al proiectului îl reprezintă facilitarea tranziției de la învățământul secundar la învățământul terțiar și reducerea riscului de abandon școlar.

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

5 opinii

  1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

    • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  4. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
  • Sibiu
  • Contact