Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
20°C

Începe Foodie. Răsfăț culinar, distracție, creație și muzică bună

Începe Foodie. Răsfăț culinar, distracție, creație și muzică bună

Începe a treia ediție a festivalului Foodie - Street Food Cuisine. Evenimentul are loc între 12 și 15 septembrie pe strada Cetății și bulevardul Coposu. Muzică, ateliere și distracție pentru cei mici, la care se adaugă cele 25 de food truck-uri care pun stăpânire pe cea mai frumoasă stradă din Sibiu.

Se iau zeci de bucăți zdravene de frigărui de berbecuț, cei mai suculenți burgeri, wurști la grătar și cei mai aromați calamari și se asezonează cu cele mai apetisante deserturi din gastronomia internațională - clătite cu arome franțuzești, renumiții cannolii sicilieni și prăjituri, unde, ca de fiecare dată, ciocolata e ingredientul principal. Rezultatul este cea mai de succes rețetă a acestei toamne - FOODIE - Street Food Cuisine, preparată pe cea mai frumoasă stradă din Sibiu, între 12 și 15 septembrie.

foodie foto 7

Răsfățul culinar aduce laolaltă, în acest an, 25 de food truck-uri cu peste 100 de specialiști în arta gastronomică stradală, gata să dezlănțuie papilele gustative ale sibienilor și turiștilor. Za German – WurstWagen, Wing Eat, Fane Curcanu', Mr. Red Mexicanos, Mexican Bizness, Arrosticini, Romanian Burgers, Meat Busters, IndiVan, Drunken Squid, Smokin' Pig, Bătrânu Sas, Coț Coț, Gastro - Street Food & More, Outlaw Cuisine, ASALT GrillToChill, Plescavița Van, Famous Waffles, Sucre, Mr. Cannoli, Suzette, Cake Van, Arome - sunt maeștrii culinari care vor poposi preț de 4 zile, pe strada Cetății. Tot lângă sala Thalia vă dau întâlnire și lorzii vinului de la Prosecco Street și Wine Not – Wine Bar.

Foodie Sibiu (4)

Acorduri dintre mâncare și vin, condimentate cu muzică bună

Și pentru că mâncarea și muzica fac casă bună împreună, DJ FunkyDrop și artiștii de la ROA, Grimus, Gramofone, The Mono Jacks, NoruNegru, Satellites, Mădălina Pavăl și The Putreds promit să întrețină atmosfera, cu sunete vibrante și voie bună, în fiecare zi, de la ora 17:00 la ora 22:30.

foodie foto 5

Povestea bucătăriei stradale, presărată cu multe noutăți

Tonul distracției va fi dat, în acest an, nu doar pe strada Cetății, ci și dincolo de zid, către Bulevardul Corneliu Coposu, locația reprezentând, de altfel, una dintre noutățile acestei ediții de festival. ”Pentru că feedback-ul din anii trecuți a fost unul incredibil de bun, iar apetitul sibienilor față de un eveniment de street-food este clar, în creștere, am hotărât să extindem traiectoria gusturilor și după zidul cetății și să invităm și mai mulți maeștrii în bucătărie stradală”, au povestit organizatorii festivalului.

foodie foto 1

Kids Corner cu personaje Disney și zone de aventură și creație

În timp ce meniul culinar și artistic este deja gata pentru cei mai gurmanzi adulți, ludicul este un alt element nou al festivalului și asta pentru că, cei mici au locul lor anume pentru distracție. O simplă privire lângă zidul Cetății, spre intrarea dinspre Bulevardul Corneliu Coposu, e suficientă ca să găsiți trei zone de aventură pentru copii -  sport, creație și tobogane, toate le vor purta pașii în minunata lume Disney.
”Așa cum ne-au obișnuit în Sibiu, instructorii de la Serious Fun sunt pregătiți cu numeroase activități incitante pentru copii - jocuri și provocări de distracție: tiroliana, peretele de escaladă, tirul cu arcul, podul indienilor, mini exatlon, dar și multe alte surprize pe care trebuie neapărat să le încercați”, spun organizatorii festivalului.
Din program nu vor lipsi aruncările la coșul de baschet electronic și competițiile de Badminton și Turnball. În plus, pentru copiii care iubesc pizza și cartofii prăjiți, organizatorii îi provoacă la o altă manieră de-a le pregăti - sub forma unor ateliere de creație cu pastă Fimo, numai bună de modelat.

Foodie Sibiu (5)

Workshop-urile pentru cei mici încep de la ora 16:00, joi si vineri, iar în weekend, de la ora 12:00. Atelierele se încheie în fiecare zi, la ora 22:00.

Program Foodie - Street Food Cuisine - 2019

Program DJ & Concerte

Joi, 12 septembrie

17:00 - DJ FunkyDrop

20:15 - NoruNegru

21:30 - ROA

Vineri, 13 septembrie

17:00 - DJ FunkyDrop

20:15 - Satelittes

21:30 - Grimus

Sâmbătă, 14 septembrie

17:00 - DJ FunkyDrop

20:15 - Gramofone

21:30 - The Mono Jacks

Duminică, 15 septembrie

17:00 - DJ FunkyDrop

20:15 - Mădălina Pavăl

21:30 - The Putreds

Foodie Sibiu (9)

Program activitati Copii

Mini exatlon

Aruncari la cosul de baschet electronic

Badminton

Turn ball

Zona gonflabile

Tobogan gonflabil Disney World

Perete de escalada gonflabil

Zona de 3 ani

Atelier de creatie

Fimo

hamburgari,

cartofi prajiti,

pizza

Tablouri din seminte

Tablouri cu nisip

Păpuși de mână

Origami

Program

Joi și Vineri: 16:00 – 22:00

Sâmbătă și Duminică: 12:00 – 22:00

Pauză 15:00 – 16:00

foodie14

Program Food - Truck-uri

Zilnic între 12:00 – 23:00

Aflată la a treia ediție, „Foodie - Street Food Cuisine” este o acțiune cofinanțată de Primăria Municipiului Sibiu și de Consiliul Județean Sibiu și organizată de Asociația Sibiul de Odinioară.

Partenerul prinicipal este Magnolia Residence. Parteneri media sunt Turnul Sfatului, Ora de Sibiu, ProFM, Tribuna, Sibiu100%, Mesagerul de Sibiu, Știri de Sibiu, Hermannstadter Zeitung.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

2 comentarii

Bartos Pilo

Acum 4 ani

"mai mulți maeștri" nu "mai mulți maeștrii", ca e plural cu articol nehotarat, vorbitori nativi de limba romana...
Raspunde

lingvist sibian

Acum 4 ani

Se scrie cu un singur i, dar nu e niciun articol nehotarat, ci e subst. nearticulat precedat de adjectiv pronominal. Sa criticam numai atunci cand avem habar de o chestiune...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus