X
diaspora protest va vedem (1)

Președintele PSD Sibiu, discuții cu protestatarii din fața sediului: ”Nu știu nici ei ce mai cer”

După 640 de zile de proteste continue în fața sediului de partid a celor de la PSD Sibiu, președintele acestei organizații susține că dialoghează tot mai des cu protestatarii. Care, potrivit lui Bogdan Trif, nu prea mai au ce protesta.

S-au împlinit 640 de zile – potrivit calculelor celor de la Vă vedem – de când în fața sediului de partid al organizației județene a PSD Sibiu, de la ora 12:00, timp de 15 minute, sibieni și nu numai protestează în tăcere. Protestele demarate de modificările aduse legilor Justiției au adoptat, de-a lungul lunilor, și alte mesaje, drept reacție la diferite acțiuni sau inacțiuni ale actualei puteri politice.

Bogdan Trif

Bogdan Trif

După ce – în special la început – ”dialogul” celor de la PSD cu cei care protestau în fața sediului lor a fost purtat doar prin intermediul comunicatelor de presă, în ultima perioadă au apărut și episoade de dialog față în față. Cel puțin asta susține Bogdan Trif, președintele PSD Sibiu. ”Noi ne mai oprim și mai vorbim. Nu știu nici ei ce mai cer. Le-am spus și despre ordonanțele pe Justiție, că nu am dat nicio ordonanță. Am discutat și despre votul din diaspora, ați văzut, am mărit numărul zilelor de vot la trei zile, am mărit și perioada în care să se poată înscrie să voteze. Acestea erau temele pe care le tot rostogoleau ei. Le-am demontat acum și prin aceste măsuri luate în ultima perioadă”, declară Bogdan Trif, președintele PSD Sibiu, totodată ministru al Turismului.
Ultimul astfel de dialog, potrivit lui, a avut loc chiar la prânzul zilei de vineri. ”Probabil sunt alte interese care îi mână «în luptă»”, mai adaugă Trif.

Reacția

Motive de a protesta sunt, încă, destul de multe, dă replica Radu Vancu, cadru didactic universitar, poet, probabil cea mai cunoscută voce a comunității Vă vedem din Sibiu. ”Situația este, din păcate, altfel de cât o prezintă Bogdan Trif. Legile Justiției sunt active în forma malignă, perversă, pe care PSD a reușit să o impună. Guvernului României i s-au transmis observații și recomandări de către GRECO, dar și prin rapoartele MCV și așa mai departe. Sunt, în total, cam 40 de recomandări pentru repararea legilor Justiției și – dacă nu mă înșel – din acestea ei au implementat patru. Deci cam zece la sută. Prin urmare, chiar dacă situația pare ameliorată, în sensul că PSD scade în sondaje și că a cam abandonat cruciada asta împotriva Justiției de când Liviu Dragnea este în închisoare, de fapt aceste legi sunt încă active într-o formă perversă și care nu este specifică statului de drept. Există Secția specială de anchetare a magistraților care în continuare îi intimidează pe cei care încearcă să își facă treaba, deci suntem la fel ca și în 11 decembrie 2017, când am început protestele”, îi răspunde Radu Vancu lui Bogdan Trif.

Radu Vancu

Radu Vancu

Vancu a amintit și de legislația electorală drept un alt izvor de nemulțumiri a protestatarilor. Nemulțumiri generate și de faptul că nimeni nu și-a asumat responsabilitatea pentru situația de la alegerile europarlamentare, când foarte mulți români din afara țării nu au putut să voteze din cauza proastei organizări. ”Iar acum, toată bâlbâiala aceasta cu tabletele electronice, cu numărul insuficient de secții de vot deschise pentru cei din diaspora. Acesta este un alt motiv pentru care protestăm: vrem să ne asigurăm că toți cetățenii care vor dori să voteze vor putea să voteze”, mai spune Radu Vancu.

 

Foto: arhiva TS

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

12 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

   Un Sibian

   Mai lasă-ne, postacule, cu articolele plătite de PSD de pe Cațavencii. Doru Bușcu, cel puțin, este bănuit de mult că ia între 16.000 și 52.000 de euro pe lună de la PSD, prin intermediari, la fel ca mai toți sclaveții de pe acolo. Cațavencii e burdușit cu jurnaliși aserviți PSD-ului.

   Nu ți-e rușine să dai link cu Cațavencii?!

   Te deranjează că Vancu zice adevărul? O mai dai și pe whataboutism: ”da de asta ce zici, Vancule?” Nu, nu, nu. Discută subiectul care face obiectul discuției, dacă ești în stare, dacă nu, nu mai devia.

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 4. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Ion Ionescu

  Il astept pe Vancu sa se pronunte legat de o posibila viitoare candidatură imorală a rectorului Bondrea. Daca acolo nu va lua pozitie publica, nu e in esenta cu nimic mai presus ca pesedistii astia de doi bani.

 5. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  mihai

  Cand a fost domnul Trif ultima oara in o sectie a spitalui judetean sibiu? Nu stim ce protestam ? Sa incepem cu lipsa scolilor spitalelor si autostrazilor! In ordinea asta ca degeaba ai spitale si autostrazi daca ai analfabeti la coducere! Se lauda cu cladirea agentiei de mediu in timp ce aceasta agentie nu ne poate spune cum se fac deversari de canalizare in valea sapunului sau cum valea stezii a devenit alba de la poluare acun cateva saptamani! #sieu vreau oameni competenti la conducere nu praf in ochi!

 6. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 7. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 8. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Valjan jan

  Daca psd nu ar fi ar fi vai de tara asta cu vancu si prosti tatari lui …Au inceput si ei sa vada ca

  sant de rasul curciloe cu doleante de doi lei

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

   realistul

   Bine zis! Altfel cum ar domni Vancu la Transilvania, ar publica carte dupa carte (scuzati cacofonia), ar manca o paine alba de la universitate, sotia lui ar sta in posturi babane…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Politica
 • Contact