Joi,
18.04.2024
Innorat
Acum
5°C

Bijuterii realizate cu suflet și îndemânare

Bijuterii realizate cu suflet și îndemânare

Atelierul de bijuterii Sorana Gioielli din Sibiu a reușit să devină un loc consacrat în oraș, reușind - într-un timp scurt - să convingă sibienii să opteze pentru bijuterii de calitate în primul rând, nu numai pentru brand. În atelierul Sorana Gioielli veți găsi vitrine cu bijuterii deosebite, iar cea care le creează promite că fiecare client poate ieși de acolo cu un model unic, ce poate lesne să concureze cu obiecte ale celor mai cunoscute companii de bijuterii din lume.

Născută la Sibiu și cu studii în străinătate, Sorana Monica Ruja a inaugurat în luna aprilie atelierul de bijuterii „Sorana Gioielli”, care se află pe str. Târgul Peștelui nr.12 „Artă și tehnologie bijutieră” este motto-ul atelierului. Și pe bună dreptate, pentru că „Sorana Gioielli” îmbină imaginația și talentul bijutierului cu tehnologia de ultimă oră în domeniu, oferind clienților creații unicat ce pun în valoare materiale și pietre prețioase recunoscute în toată lumea.

sorana 3

„Bijuteriile noastre sunt fabricate din argint și aur de 14, 18 carate, pot avea pietre semiprețioase, cum ar fi Sirconele, sau pietre prețioase cum ar fi Smaraldul, Rubinul, Safirul de diferite culori. Aici pot fi comandate diamante, care sunt certificate GIA (Gemological Institute of America) și IGI (International Gemological Institute), adică diamante certificate, poate să creasca dand clientului siguranta aceeace cumpara. Urmează perlele - care sunt de cultură sau de apă sărată”, explică Sorana Monica Ruja, cea care creează cele mai rafinate bijuterii din Sibiu.
Sorana Ruja poate fabrica orice tip de bijuterie pe care și-l dorește clientul - de la brelocuri din materiale prețioase, până la diverse tipuri de gravuri. De la proiectarea modelului - care se poate face împreună cu clientul - se ajunge în cea de-a doua cameră a atelierului, acolo unde se imprimă obiectul în format 3D, urmând să aibă loc finisajul. Munca propriu-zisă poate dura în jur de 78 de ore, în funcție de complexitatea modelului, iar după plasarea comenzii, verigheta, colierul sau orice alt tip de bijuterie comandată, va fi adusă clientului în aproximativ 3 săptămâni. „Sunt însă și cazuri când clientul are nevoie urgentă de o verighetă, spre exemplu - în acest caz, o putem face și în 48 de ore când muncim non-stop”, a explicat creatoarea bijuteriilor „Sorana Gioielli”, adaugând că este recunoscătoare propriei clientele care apreciază creațiile sale și care în atât de puțin timp au ajuns la a doua sau a treia comandă, motiv de satisfacție profesională enormă.

sorana 2

Trebuie să știți că nu din întâmplare mottoul companiei este „Artă și tehnologie bijutieră”. Artă – pentru că Sorana Monica Ruja a dobândit cunoștințele necesare ce acoperă întregul spectru al sectorului artistic, iar după aceasta a dobândit cunoștințele tehnice necesare pentru a lucra cu programele în care se pune la punct modul în care trebuie să arate o bijuterie. Toate aceste cunoștințe sunt certificate de către Academia delle Arti Orafe din Roma, Italia.

Clienții noștri fac parte dintr-un segment bine identificat: ei nu preferă brandurile internaționale, pentru care plătesc 75% din sumă pentru denumirea firmei. Clientul nostru este un client matur, care se adresează la noi pentru un obiect de calitate atât din punctul de vedere al materialelor, cât și al conceptului. De aceea, sediul nostru nu se situeaza pe strada pietonală Nicolae Bălcescu sau intr-unul dintre centrele comerciale. Sufletul care se pune în crearea bijuteriilor în atelierul nostru se vede în fiecare rezultat - care e unul care contează”, explică partenerul de viață al Soranei, omul de afaceri italian Francesco Tacconi. De fapt, atelierul „Sorana Gioielli” este o afacere de familie, cei doi soți susținându-se reciproc.

sorana 1

Unicitatea și exclusivitatea unei bijuterii realizate manual se exprimă și prin mici imperfecțiuni caracteristice unei lucrări de înaltă calitate. Doar un utilaj industrial poate produce bijuterii pe bandă, una egală cu alta și fără defecte, dar diferență calitativă între o bijuterie imprimată industrial și una realizată manual, un ochi matur o vede imediat”, sublinează Sorana Monica Ruja care mai afirmă: „calitatea nu este pentru toți” și continuă: „Tocmai pentru că realizăm bijuterii pe comandă, Atelierul nostru este foarte atent să ofere clientului informarea și comunicarea corectă asupra produsului, lucru pentru care mulțumim ANPC-ului pentru sfaturile și sugestiile primite în această direcție.”

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus