X
referendum vot votare familia traditionala (6)

Doar 41.003 români vor vota prin corespondență

Mai puțin de 100 de mii de români stabiliți în alte țări s-au înscris pentru votul prin corespondență sau pentru votul în secție de votare. Termenul pentru înscriere la vot la alegerile prezidențiale pentru românii din Diaspora s-a încheiat.

 

S-au înscris doar 20% din numărul celor care au votat la europarlamentare

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) informează că aproape 80.000 de alegători români s-au înregistrat pe portalul www.votstrainatate.ro, ceea ce reprezintă aproximativ 20 % din numărul românilor din diaspora care au votat la alegerile europarlamentare din 26 mai 2019. ”Precizăm că românii din străinătate au avut inițial la dispoziție 46 de zile pentru a se preînregistra pe acest portal și, ulterior, încă patru zile stabilite prin ordonanță de urgență. Menționăm că cei mai mulți au optat pentru votul prin corespondență, respectiv 41.003, iar 38.944 au ales votul la secția de votare„, se arată într-un comunicat de presă remis de AEP.

Președintele AEP, Constantin-Florin Mitulețu-Buică, se declară că este dezamăgit de numărul mic al românilor care au accesat portalul www.votstrainatate.ro. ,,Mă așteptam ca măcar cei 400.000 de români care au votat la alegerile europarlamentare din acest an, unii dintre ei așteptând ore întregi la coadă, să fie receptivi la facilitățile oferite de legislația electorală și speram să opteze în număr foarte mare pentru votul prin corespondență”, a afirmat președintele AEP.

Pentru alegerile prezidențiale se vor înființa obligatoriu o secție de votare pentru cel puțin 100 de înregistrări din aceeași localitate sau grup de localități.

Secțiile de votare din străinătate vor fi deschise, în premieră, timp de trei zile pentru fiecare tur de scrutin, după cum urmează: vineri, 8/22 noiembrie 2019, între orele 12,00 – 21,00, sâmbătă, 9/23 noiembrie 2019, între orele 7,00 – 21,00, duminică, 10/24 noiembrie 2019, între orele 7,00 -21,00, cu posibilitatea prelungirii în fiecare zi până cel mai târziu la ora 23,59, în cazul care în sediul secției sau în afara acestuia se mai află alegători care așteaptă să voteze.

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

O opinie

  1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

    2cents

    Faina treaba. Cand sa voteze, se plang ca nu-s destule sectii. Cand in sfarsit sunt rugati sa se inregistreze ca sa usureze munca celor care trebuie sa stabileasca sectiile nu sunt interesati. Sunt curios daca la votare vor face iar scandal ca sunt cozi…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
  • Politica
  • Contact