X
foto IGPR

Apel al polițiștilor sibieni la participanții la trafic. „Ne surprinde iresponsabilitatea lor”

După ce numărul abaterilor la normele rutiere a crescut alarmant, tot mai multe persoane având de suferit din această cauză, polițiștii sibieni au decis să lanseze un apel la adresa tuturor participanților la trafic.

„Ce ne surprinde zilnic, în ultima perioadă, este o accentuarea a iresponsabilității de care dau dovada participanții la trafic”, spun reprezentanții IPJ Sibiu.

Potrivit rapoartelor autorităților sibiene, nu există zi în care polițiștii rutieri să nu constate încălcări flagrante ale legislației rutiere, mai exact persoane care conduc autovehicule fără a deține permis de conducere sau se află în stare avansată de ebrietate. „Nu doar că aceste persoane își pun propria viață în pericol, ci pe a tuturor celorlalți participanți la trafic”, arată autoritățile, oferind și o serie de exemple.

În data de 14 septembrie, un sibian de 39 de ani a condus o autoutilitară fără a deține permis de conducere și a accidentat un copil de 11 ani care se afla pe trotuar. Bărbatul, pe fondul lipsei abilităților de a conduce, în momentul în care s-a angajat într-un viraj a pierdut controlul asupra autovehiculului și a pătruns pe trotuar, arată Luciana Lazăr, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliție al Județului Sibiu.

Pe DN 1, un conducător auto cu o alcoolemie de 0,97 mg/l alcool pur în aerul expirat a intrat în două mașini care erau încadrate regulamentar pentru a efectua un viraj spre stânga.

Doar în ultima săptămână au fost constatate 23 de infracțiuni la regimul rutier, ridicate în vederea suspendării 72 de permise de conducere și aplicate peste 900 de sancțiuni contravenționale.

„Nu urmărim aplicarea de amenzi în acțiunile noastre, ci corectarea unui comportament care poate să conducă la producerea de accidente rutiere. Eforturile susținute depuse de către polițiștii rutieri în vederea creșterii siguranței în trafic prin sancționarea și reducerea victimizării prin accidente rutiere pot fi extrem de ușor zădărnicite prin atitudini care sfidează normele rutiere”, încheie polițiștii sibieni.

 

Foto: IGPR

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

6 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

   wut

   Ba sa nu dirijeze…ca numai incurca in sensurile giratorii…dar nu ei au vina. Vina are tanti aia care in 5 ani de mandat nu a fost in stare macar sa puna cat-de-cat pilonii unei zone metropolitane cu transport public inter-locatlitati integrat. Cat despre aia bauti la volan, suspendat carnetul pe viata sa poata sa bea linistiti!

 3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 4. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Este loc de mai bine

  Lăsați apelurile, ieșiți din birouri și stați în trafic acolo unde vă este locul! Toate aceste lucruri de întâmplă datorită faptului de de câțiva ani ați cam dispărut din traficul sibian. Faceți-vă simțită prezența 24 din 24 și lucrurile o să se îmbunătățească. Frica păzește bostănăria!

 5. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  S

  @wut
  O avea fodor multe defecte ca primar, dar ca e vina ei ca conduc unii fără carnet și beti și neatenți…:))) săracii devin prea deprimați ca nu face fodor transport public și se apuca sa conducă de nebuni, nu?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Contact