X
dragnea-21

Iohannis, mesaj de susținere pentru foștii deținuți politici. Aluzii la Liviu Dragnea

În mesajul transmis astăzi de președintele Klaus Iohannis cu ocazia celui de-al XXVI-lea Congres al Asociației Foștilor Deținuți Politici și Victime ale Dictaturii din România nu sunt uitați unii politicieni condamnați recent care se autodenumesc deținuți politici. Președintele a făcut cu această ocazie aluzie la fostul lider al PSD, Liviu Dragnea. „Cred că e important să apărăm imaginea dumneavoastră de acte ultragiante de trivializare, așa cum este tentativa unor politicieni anchetați sau condamnați pentru acte de corupție de a se prezenta, fără rușine, drept deținuți politic”, a declarat șeful statului.

Președintele le-a mulțumit foștilor deținuți politici pentru că au contribuit la „renașterea speranței și a spiritului civic” și a criticat autoritățile pentru lipsa de implicare în omagierea eroilor și tragerea la răspundere a celor vinovați. „Renașterea speranței și a spiritului civic în România postcomunistă și-a avut deseori rădăcina în sacrificiul deținuților politic. Privind către jertfa lor, generațiile de astăzi înțeleg că nimic nu este mai de preț decât libertatea și democrația. (…) Datorită gesturilor dumneavoastră de mare demnitate și onoare din anii dictaturii, reprezentați repere pentru o Românie mai bună și mai dreaptă, pe care vrem să o construim în anii care vin”, a transmis președintele.

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

3 opinii

  1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
  • Politica
  • Contact