X
autobuze noi Tursib traseu (20)

Tursib către sibieni: ”călătoria cu autobuzul vă permite să vă relaxați”

Compania de transport public a Sibiului anunță demararea unei campanii care, pe de o parte, să îmbunătățească serviciile oferite sibienilor, dar să îi și convingă pe aceștia din urmă să renunțe la deplasarea cu mașinile personale prin oraș.

De la patru omnibuze electrice în 1904 la peste 100 de autobuze în 2019, cu aproape 18.000 de km parcurși zilnic. Aceasta este o parte din istoria Tursib, scoasă la înaintare în cadrul campaniei lansată astăzi de societatea deținută de Consiliul local al orașului. Campanie care apelează, în primul rând, la mesajele ecologiste. ”Statisticile oficiale arată faptul că 75 de maşini mici, care transportă în medie 95 de pasageri, poluează de 45 de ori mai mult decât un autobuz articulat care transportă în medie acelaşi număr de pasageri. Aceasta este o confirmare a faptului că utilizarea traficului în comun în detrimentul maşinilor personale, ar face ca timpul călătoriei să fie mai scurt și mai fiabil pentru toți participanții la trafic”, se arată într-un comunicat al societății de transport public.

Totodată, campania celor de la Tursib face referire și la prejudecățile după care se ghidează unii sibieni când vine vorba de a alege modul de deplasare prin oraș. ”Uneori acţionăm într-un anumit mod pentru că aşa fac toți ceilalți. Ȋn cazul de faţă, spre exemplu, unii dintre noi nu circulăm cu autobuzul pentru că acesta este un semn al unui statut social inferior”, se arată în comunicatul Tursib.

Utilizarea autobuzului pentru deplasarea prin oraș reduce inclusiv stresul. ”Cunoaştem cu toții senzația de a fi blocat în trafic într-o dimineață agitată sau aceea de a pierde timpul în căutarea unui loc de parcare atunci când ai ajuns în sfâşit la destinaţie. Un drum cu autobuzul ne scuteşte însă de aceste probleme. Călătoria cu autobuzul vă permite să vă așezați și să vă relaxați, poate să citiţi ceva, sau să comunicaţi cu ceilalţi călători. O statistică citită recent spunea că o treime dintre oamenii în vârstă (33%) circulă în mod deliberat cu autobuzul, pentru a avea un contact uman”.

Schimbarea mentalității în ceea ce privește mobilitatea urbană are nevoie de implicarea generalizată, recunosc reprezentanții Tursib. ”Având în vedere toate cele prezentate mai sus, dar şi reticenţa multora dintre noi referitoare la transportul în comun şi la modul în care acesta este organizat, Tursib şi-a propus sa iniţieze o campanie prin intermediul căreia se doreşte informarea călătorilor despre diverse situaţii cu care ne confruntăm în activitatea de transport local. Ne dorim să aducem în atenţia clienţilor noştri câteva teme de discuţie, care să ne ajute pe toţi la îmbunătăţirea modului în care ne deplasăm în oraş. Ne dorim de asemenea dezvoltarea unei colaborări şi a unui dialog pe termen lung cu clienţii noştri, care să determine îmbunătăţirea calităţii serviciilor pe care compania noastră le oferă”.

Potrivit datelor societății, cu autobuzele Tursib sunt realizate, zilnic, 109.000 de călătorii, în medie.

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

11 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  maria

  Nește mincinosi..cum sa terelaxezi cand autbuzele nu ajung la timp …sut arhipline de pensionari care se plimbă degeaba…copii si oamenii muncii care platesc biletnu au loc sau urce in autobuze….RUSINE TURSIB

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

   Un Sibian

   lol Cum vrei să ajungă la timp dacă stau blocate în trafic? Cum vrei să ajungă la timp dacă în sensurile giratorii ceilalți participanți la trafic nu le acordă prioritate autobuzelor? Trec 1 mașină, 2, 3, și abia pe la a 4a, a 5a dă Domnul și îl lasă pe șoferul de autobuz să treacă. Deși asta e regulă de circulați și se învață la școala de șoferi. Cum vrei să ajungă la timp dacă iarăși nu li se dă prioritate când semnalizează să iasă din alveolă/stație?

   Partea cu gratuitatea e într-adevăr regretabilă. În loc de 100% gratuit ar trebui să fie cel mult doar 50% din valoarea biletului (1 leu) sau, cel puțin, ca pensionarii să nu mai umple autobuzele la prima oră către piața Cibin, când copiii merg la școală. Măcar atâta.

   • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

    Doc

    Eu cel puțin le dau întotdeauna prioritate și atunci când nu au, cu riscul să fiu claxonat de cei din spate. Dar problema e mult mai vastă, desigur. Trebuie mai multe autobuze, circulând mai des, trebuie afișat în stații timpul până vine următorul șamd.

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  "18.000 de km parcurși zilnic"

  cate noxe economiseam daca se faceau achizitii mai cu cap – vezi CJ si alte orase ce au mers pe electric sau alteternativa la diesel.

 3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  IZZA

  Zici foarte bine… Sa nu uitam de pietonii nesimțiți care nu au răbdare câteva se unde pana trece autobuzul și se arunca efectiv ca niște oi pe trecerea aia… În condițiile în care la mai puțin de 3 m are stație unde din nou trebuie sa oprească… A aaaa și sa nu uitam de semafoarele amplasate complet aiurea, după ce acorda prioritate lapietoni, oprește în stație după care mai sta încă vreo câteva minute la roșu… Apai cum sa nu întârzie bieții șoferi???? Pai hai sa va zic ceva celor frustrați, când sunteți pietoni aveți bun simt sa nu mai treceți prin ață autobuzelor…. Numai dacă chiar oprește acel șofer de buna voie. Pentru ca e total aiurea sa te pomenești din senin C pune șoferul o frână brusca de te face sa cazi din picioare ca de…. Tre sa acorde prioritate la oile care trec fără sa se asigure, care mai merg și ca melcii. 🙄

 4. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Hercule Poirot

  Nu putem călători relaxați când autobuzele sunt supraaglomerate la orele de vârf și ticsite de hoți care nu pățesc niciodată nimic. Sunt prea puține autobuze pe liniile 1 și 2. Iar acolo unde sunt patru benzi, ar trebui să circule doar autobuzele, prin lege.

 5. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Este foarte relaxanta o calatorie cu autobuzul in Sibiu .. Se suie 80 de insi in autobuz in loc de 35 sau cate mama masii de locuri are atobuzul , se mai suie si cate un “mirositor” de ala de abia astepti sa cobori la statia urmatoare .. se mai suie si cate o baba cu carut de ala de cumparaturi pe care il trage dupa ea prin tot autobuzul in cautarea unui scaun liber si auzi numa “Au” si “Of” si alte adjective picante cand loveste cate un calator si din ultimele stiri am vazut ca se mai si fura carduri , portofele si 14.000 de dolari … Intr-adevar … Living la vida loca ! Foarte relaxant !

 6. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 7. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Gretel

  Ca să mă pot relaxa ar trebui să mai instruiți/schimbați șoferii! Nu pot sta liniștită atunci când șoferul stă și vorbește cu mobilul la ureche de când am urcat în autobuz pe Asachi și până am coborât pe Victoriei. El nu terminase de vorbit…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Sibiu
 • Contact