Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
18°C

Programul „Prima Casă” a fost modificat. Se va numi „O familie, o casă”

Programul „Prima Casă” a fost modificat. Se va numi „O familie, o casă”

Programul "Prima casă” a fost modificat, începând de la denumire până la principalele prevederi de solicitare a creditelor în vederea achiziționării unei locuințe.

Noua denumire a programului social este „O familie, o casă”, fiind adoptat astăzi de Senat. Acesta prevede că doar persoanele cu venituri sub un anumit prag vor mai putea solicita credite, adică atunci când veniturile nete lunare ale beneficiarului individual sau ale beneficiarului împreună cu soțul sau soția nu vor depăși valoarea de 4.500 lei. Acest prag poate crește până la 7.000 de lei dacă familia are unul sau mai mulți copii.

De asemenea, dobânda va fi subvenționată, cu 0,5 puncte procentuale în cazul familiilor cu un singur copil și cu 1 punct procentual în cazul celor cu doi sau mai mulți copii.

Pentru a intra în vigoare programul trebuie să treacă și de votul Camerei Deputaților.

Printre alte prevederi se numără menţinerea avansului minim de 5% din preţul de achiziţie al locuinţei, acesta fiind de maxim 70.000 de euro.

Îniţiatorul proiectului este Eugen Teodorovici, ministrul Finanţelor Publice.

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus