Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

PSD și PNL reclamă victoria după decizia Curții Constituționale

PSD și PNL reclamă victoria după decizia Curții Constituționale

Liberalii și social-democrații se declară satisfăcuți de decizia Curții Constituționale de astăzi prin care președintele Iohannis este obligat să emită de îndată decretele de revocare a miniştrilor, precum şi pe cele de desemnare a miniştrilor interimari, iar premierul Dăncilă să treacă Guvernul prin voturl Parlamentului, după ieșirea ALDE de la guvernare.

Președintele PSD Sibiu, Bogdan Trif îl acuză pe președinte de încălcarea Constituției. ”Iohannis NU avea dreptul să blocheze numirile miniștrilor interimari propuși de Premierul Viorica Dăncilă. Iohannis NU avea dreptul să refuze demisiile miniștrilor. Iohannis NU avea dreptul să refuze nemotivat propunerile de miniștri ale Vioricăi Dăncilă. Iohannis știa bine că încalcă Constituția României, dar a făcut intenționat lucrul acesta pentru blocarea activității Guvernului României. Iohannis a vrut să blocheze investițiile și creșterea de salarii și pensii. Toate aceste acțiuni cinice de a lovi în Guvernul României au fost făcute doar în speranța că va umbri măsurile bune pe care Guvernul PSD le-a luat pentru români. Un astfel de om, care pune interesul propriu mai presus de Constituție și de binele țării, nu merită să fie președintele României", anunță liderul PSD Sibiu, Bogdan Trif.

Președintele PNL Sibiu, Raluca Turcan, susține că ”joaca Vioricăi Dăncilă de-a guvernarea se apropie de final”, iar ”premierul este obligat să vină de urgență în Parlament pentru validare”. ”CCR a dat astăzi scris, negru pe alb, ceea ce opoziția a solicitat, încă din ziua când PSD a rămas singur la guvernare. În momentul în care și-a schimbat configurația politică, Executivul condus de Viorica Dăncilă trebuie supus votului de validare în Parlament. Este singura cale posibilă, alta nu există. Dăncilă a prelungit voit această criză, prin tot felul de tertipuri, doar pentru a mai sta, măcar un pic, la putere. În realitate, este vorba de un Executiv fără susținere în Parlament, un Guvern fără legitimitate care trebuie să plece cât mai curând posibil! PNL, împreună cu celelalte partide de opoziție, și-a asumat drept obiectiv politic principal debarcarea acestui guvern nociv pentru țară. Din acest motiv, în zilele următoare, vom finaliza demersurile pentru depunerea moțiunii de cenzură”, a declarat Turcan.

Curtea Constituţională a României a stabilit miercuri că există conflict juridic de natură constituţională între Guvern şi preşedintele Klaus Iohannis pe tema refuzului şefului statului de revocare din funcţie a unor miniştri şi de desemnare a interimarilor. Totodată, judecătorii constituţionali au stabilit, referitor la desemnarea miniştrilor plini, că nu există conflict între premier şi preşedinte, şeful statului nefiind obligat să semneze decretele de numire a acestora, scrie Agerpres.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat astăzi, că așteaptă publicarea motivării de către CCR. "Deciziile mele referitoare la punerea în aplicare a hotărârii CCR de astăzi le voi lua după publicarea şi analiza motivării deciziei, care va fi probabil publicată în perioada imediat următoare, dar, dacă doamna prim-ministru Dăncilă doreşte, aşa cum se tot exprimă în public, să se pună capăt acestei crize guvernamentale, soluţia este simplă: doamna prim-ministru, vă mai spun o dată, poftiţi de îndată în faţa Parlamentului pentru votul de validare", a spus Iohannis, la Palatul Cotroceni.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

Till Eulenspiegel

Acum 4 ani

Culmea e ca ambii clowni au dreptate ! Mai rar asa ceva..
Raspunde

mihai

Acum 4 ani

Sunt la fel si unii si altii, doar gura e de ei. Daca chiar scapam de ciuma rosie, aveti impresia ca ciuma galbena va face ceva calumea in tara asta? Astia saracii sunt buni doar la comentat, ca program de guvernare cam 0...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus