X
laura-codruta-kovesi-dna

Laura Codruța Kovesi a fost desemnată procuror-șef al Parchetului European

Consiliul Uniunii Europene a votat astăzi pentru numirea Laurei Codruța Kovesi în funcția de procuror șef european. Kovesi este prima persoană care va ocupa această funcție, nou înființată. În cadrul Consiliului, ambasadorul României la UE a votat împotriva fostului șef al DNA, anunță Digi24.ro. Urmează și un vot în Consiliul European, dar acesta este o formalitate, umirea lui Kovesi în funcție este deja o certitudine. Votul a fost covârșitor în favoarea Laurei Codruța Kovesi, cu 17 pentru dintr-un total de 22.

Președintele PNL, Ludovic Orban, a anunțat astăzi că Laura Codruța Kovesi a fost desemnată procuror-șef al Parchetului European. ”Este o victorie imensă pentru România, la care a contribuit decisiv Președintele Klaus Iohannis, alături de liderii și europarlamentarii PNL care au făcut un lobby intens pentru Laura Codruța Kovesi. Partidul Național Liberal, în calitate de membru al PPE, a folosit toate pârghiile de influență pentru a obține acest rezultat, reușind să determine schimbări de poziții în rândul țărilor care inițial nu au votat în favoarea Laurei Codruța Kovesi. În momentul critic, am reușit să câștigăm în favoarea candidatului român bătălia cu PSD din Parlamentul European, care și-a declarat susținerea pentru Laura Codruța Kovesi, după ce Consiliul votase în favoarea candidatului francez. Acel moment a fost hotărâtor pentru parcursul ulterior al candidaturii, în condițiile în care ne-am confruntat cu tactici diversioniste ale europarlamentarilor PSD. Am obținut decizia de menținere a sprijinului Parlamentului European după alegerile europene și am reușit să accelerăm formarea comisiei de negociere pentru a relua, astfel, votul din COREPER. Este un succes cu atât mai important, în condițiile în care Guvernul Dăncilă a militat împotriva candidatului român printr-o campanie agresivă și toxică de fake-news”, a anunțat Orban.

Laura Codruța Kövesi, născută Lascu, s-a născut în 15 mai 1973, în Sfântu Gheorghe, a ocupat funcția de procuror șef al Direcției Naționale Anticorupție (DNA) din 2013 până în 9 iulie 2018. Înainte de această funcție, Kövesi a fost procuror la Sibiu și procuror general al României. La data numirii, în 2006, Kövesi a fost prima femeie și cel mai tânăr procuror general din istoria României. Ea este, de asemenea, după decembrie 1989, singurul procuror general care și-a dus mandatul până la capăt.

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

7 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Claudia Burlea

  In sfarsit, alaturi de Simona, Nadia si, pentru cei mai putin mobilati, Hagi, mai avem o valoare recunoscuta international! Kodruta Covesi, felicitari! 😍😍

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Teo

  vasilica dancila et company,slugile condamnatului dragnea,prin nesustinerea d nei Kovesi,au dovedit inca o data ca sunt impotriva justitiei independente,dorind o justitie cu comanda de la partid,care sa-i scape de dosarele penale pe care le au.

 4. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Till Eulenspiegel

  Pe nea Costel,drojdier si pe Orban(ala adevarat,din Budapesta nu pacaliciul din Regat) ii doare-n basti de vot.Pe nea Costel din motive lesne de inteles,pe Orban pentru ca Ungaria nu a aderat la Parchetul European.Romania a preferat sa adere,din slugarnicie.Chiar credeti ca Germania,Franta,Italia vor accepta sa fie luate la bani marunti de Parchetul European condus de LCK? Poate-n visele erotice ale unui pacalici dimbovitean.DNA-ul mult laudat,cel care aresta pe banda a reusit sa prinda zilele trecute un vames corupt care a pus botul la 100 Eur.De achitari nu mai vorbeste nimeni.Nici de Protocoale.Nici de mandatele pe Siguranta Nationala.Va face,peste 30 de ani,fiul dl Deleanu, un reportaj despre implicarea ilegala a Serviciilor in viata publica a unui stat membru UE si NATO.Ei si ?

 5. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 6. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 7. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Sibiu
 • Contact