X
gaudeamus 2019 csu sibiu

MEN: Cluburile sportive studențești trec în subordinea universităților. Decizia ULBS și CSU Sibiu

Ministerul Educației Naționale a decis că, începând cu acest an universitar cluburile sportive studenţeşti cu personalitate juridică, înfiinţate, potrivit legii, prin ordin al ministrului, pot să funcţioneze în subordinea instituţiilor de învăţământ superior de stat. În cazul Sibiului, este vorba despre echipa de baschet CSU Sibiu.

Potrivit unui comunicat de presă al ministerului, decizia vizează descentralizarea activității celor 30 de cluburi sportive studențești existente la ora actuală și a fost aprobată în ședința Executivului de pe 17 septembrie.

„Hotărârea stabilește și forma de conducere a acestor cluburi. Astfel, directorul, care va avea și calitatea de ordonator terțiar de credite, va fi numit de rector, în urma promovării concursului organizat de instituţiile de învăţământ superior de stat, în maximum 3 luni de la data intrării în vigoare a actului normativ adoptat astăzi. Numirea şi eliberarea din funcţie a directorului se fac prin decizie a rectorului instituţiei de învăţământ superior de stat, în condițiile legii”, precizează MEN.

De asemenea, în comunicat se spune că directorul clubului încheie cu rectorul instituţiei de învăţământ superior de stat un contract de management pentru o perioadă de 4 ani. Până la data organizării primului concurs public, conducerea executivă a clubului sportiv universitar este asigurată de directorul în funcție la data preluării. Bugetul anual al cluburilor sportive universitare din subordinea instituțiilor de învățământ superior de stat va fi aprobat de rector.

Contactat de Turnul Sfatului, rectorul Universității „Lucian Blaga” din Sibiu (ULBS), Ioan Bondrea, ne-a spus că trecerea clubului de baschet în subordinea instituției va avea loc la anul.

„Noi am decis în Consiliul de administrație, împreună cu cei de la clubul sportiv, că deocamdată anul acesta – pentru că sunt alte lucruri de făcut – să nu luăm CSU Sibiu în subordinea universității, dar vom avea grijă ca la anul următor să facem această trecere. Ne-am întâlnit și ne-am gândit că, deocamdată, nu are sens, pentru că la universitate urmează alegeri, iar clubul are finanțare pe anul acesta”, ne-a explicat Ioan Bondrea.

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
  • Sibiu
  • Contact