X
IMG_1825

Sute de copii de pe Valea Hârtibaciului au primit cadou rechizite pentru la școală

Departamentul de asistență socială al Arhiepiscopiei Sibiului și Asociația „Filantropia Ortodoxă” Sibiu, au oferit miercuri rechizite pentru aproximativ 400 de elevi de pe Valea Hârtibaciului.

Copiii provind din satele Merghindeal, Iacobeni, Țeline, Retiș, Noiștat și Brădeni.

Activitatea a făcut parte din Campania „O școală pentru fiecare” și a avut ca obiectiv sprijinirea elevilor din familii defavorizate social pentru ca aceștia să nu ajungă la abandon școlar. O delegație a Arhiepiscopiei Sibiului, formată din pr. inspector social Tiberiu Kiss și inspectorii sociali Marius Talmațchi și Ioan Miu, a oferit peste 400 de kit-uri școlare elevilor din localitățile menționate.

„Venim în întâmpinarea nevoilor pe care le au elevii din aceste localități defavorizate social și încercăm să prevenim abandonul școlar. Aceste localități de pe Valea Hârtibaciului sunt mereu în atenția Arhiepiscopiei Sibiului și suntem îndrumați de Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Laurențiu să fim alături de copiii de aici. Le oferim periodic produse alimentare, rechizite, îmbrăcăminte, iar prin asistenții sociali din cadrul Arhiepiscopiei Sibiului sunt luate în evidență și familiile care au nevoi sociale deosebite”, a spus pr. Tiberiu Kiss, citat de site-ul Mitropoliei.

IMG_1816

Elevii din satele de pe Valea Hârtibaciului care au primit darurile Arhiepiscopiei Sibiului sunt acum ajutați să meargă la școală și să participe la orele de curs cu toate cele necesare procesului educațional.

În viitorul apropiat, Departamentul de asistență socială din cadrul Arhiepiscopiei Sibiului va oferi și alte ajutoare familiilor și copiilor defavorizați din această parte a județului Sibiu.

IMG_1847 IMG_1794 IMG_1781

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
  • Contact