X
CJ consiliu judetean (7)

Ce înseamnă un loc de muncă la stat: 12 candidați pe un loc

Nu mai puțin de 12 persoane s-au înscris pe un post scos la concurs de către Consiliul Județean Sibiu. Postul este de inspector de specialitate, gradul II, la Serviciul de relații publice.

În timp ce antreprenorii se plâng de dificultățile tot mai mari în ceea ce privește găsirea de noi angajați, instituțiile de stat se dovedesc ”borcane cu miere” atunci când vine vorba de angajări. Printre cele mai elocvente exemple poate fi cel al unui post de inspector de specialitate, gradul II, în cadru Serviciului de relații publice din cadrul Consiliului Județean, post pentru care s-au înscris nu mai puțin de 12 persoane.

Anunțul concursului pentru locul de muncă în discuție a fost făcut public pe 5 septembrie, cei interesați având termen de depunere a dosarelor până pe 18 septembrie. În urma selecției dosarelor una dintre candidate a fost respinsă pe motiv că avea dosarul incomplet, ceilalți fiind aşteptați la proba scrisă pe 26 septembrie. Cine va ocupa noul post înființat la nivelul instituției județene va fi stabilit în urma probei finale a interviului, programată pentru 2 octombrie 2019.

Din cele 12 candidate, una a fost respinsă deocamdată

Din cele 12 candidate, una a fost respinsă deocamdată

Potrivit anunțului de angajare, postul scos la concurs este de personal contractual. Având în vedere lista veniturilor din CJ Sibiu, salariul oferit pentru persoana care ocupă o astfel de funcție este de aproximativ 2.500 de lei, net, la care se adaugă eventualele sporuri.

Pentru presă

Persoana care va ocupa postul scos la concurs se va ocupa de comunicare și relații cu presa (Consiliul Județean Sibiu are oricum un purtător de cuvânt, iar în cabinetul conducerii instituției a mai fost angajată o persoană cu atribuții pe partea de comunicare).

Potrivit anunțului de angajare, atribuțiile noului post sunt de a ”asigura consiliere de specialitate pe domeniile comunicare și relații cu presa”, dar și de a realiza planuri anuale de comunicare sau campanii media. Monitorizarea aparițiile din mass-media, informarea conducerii CJ Sibiu despre subiectele care o privesc sau redactarea răspunsurilor la solicitările de informații publice sunt, de asemenea, printre atribuțiile celor care își doresc acest post. Dezbaterile din ședințele Consiliului Județean Sibiu (foto principală) sunt, de asemenea, vor trebui de asemenea monitorizate de cea care va ocupa postul scos la concurs.

”Dulcele” Consiliu Județean

Multe din posturile scoase la concurs de Consiliul Județean Sibiu atrag atenția a numeroși candidați. Recent, pentru postul de secretar al județului numărul celor care s-au înscris la concurs a fost de opt. Iar la începutul acestui an, pentru postul de manager al Filarmonicii nu mai puțin de zece candidați și-au depus dosarele de concurs.

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

14 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Doru

  Nu asta e problema, problema cea mai mare e ca toti specialistii astia se inghesuie la stat (pe banii mei), unde iei banii (repet, ai mei) fara sa faca nimic si fara sa stie nimic. Nimeni in tara asta nu mai invata nicio meserie, nimeni nu mai produce nimic.
  Si, ca o paranteza, in cazul de fata, ultima proba e proba orala… Fie ca cea mai buna amanta sa castige…

 4. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  George

  Sunt mult mai multe locuri de munca mult mai bine plătite in mediul privat. Doar ca acolo nu sta nimeni sa vada cati candidati aplica pentru o pozitie. Atata tot. Restul e can-can.

 5. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 6. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  dana

  Nu e un articol degeaba, ar fi fost mai bine daca se scria si salariul pentru acest post ca sa se inteleaga miza examenului.Bani multi si munca putina, asta inseamna munca la stat,

 7. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  ?

  Batalie mare de data asta. Pilaraia a fost pusa in functiune la maxim. Ajunge sa parcurgi lista si vezi deja care e pila lui X sau Y si de la ce partid vine. Zau ca nu stiu pe cine sa-l pun castigator. In rest, multa pitiponcareala analfabeta.

 8. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Alzara 1918

  De ce nu admiteți : CJ are nevoie de comunicator profesionist pentru a justifica avizarea favorabilă a dezvoltării urbanistice din proximitatea Sibiului ?

 9. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Elena

  Dupa cum citesc eu sunt mai ales pile si relatii; acum vedem daca nu cumva se mai fac cateva posturi de inspector ca sa nu fie nimeni suparat ca i-a ramas protejatul/protejata pe dinafara.
  P.S. La privat nu exista astfel de locuri de munca.

 10. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  PNL=PSD?

  Nu am nimic cu nimeni. Totusi – daca inteleg bine, nr 10 pe lista este consilierul presedintelui CJ Sibiu. Si din aceasta pozitie candideaza pe un post … tot la CJ. Oare nu e niciun conflict de interese? E moral? Pai daca acea doamna este atata de capabila, de ce nu cauta cinstit un job bine platit la o multinationala? Sau poate director de banca. Sau poate sef pe la UE. Sau sef pe la ONU, daca are atatea competente. Ma intreb si eu, ca omul simplu, pt ca suna a masluiala. Evident, e dreptul oricui sa participe la concurs, dar … Daca se adevereste … rusinica PNL. Multa vreme am crezut ca actuala opozitie chiar isi doreste schimbarea, isi doreste promovarea profesionistilor, a echidistantei si corectitudinii. Sper sa nu ma insel, dar oare nu este PNL Sibiu aidoma PSD?

 11. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  XCX

  Traian Deleanu vezi ca tot mai evidenta este ura si obsesia ta fata de instituțiile publice și funcționarii publici, mai schimba placa ca deja dai in penibil. Cred ca trăiești cu o frustrare maaaare de tot, cea de a fi functionar public dar poate nu este prea tarziu 😉.

 12. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  arheolog

  citat din articol : Dezbaterile din ședințele Consiliului Județean Sibiu (foto principală) sunt, de asemenea, vor trebui de asemenea monitorizate de cea care va ocupa postul scos la concurs.In urma acestui anacolut exemplar, e clar ca si la acest ziar este nevoie de un specialist in comunicare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Sibiu
 • Contact