Marţi,
19.03.2024
Innorat
Acum
-0°C

Fonduri pentru infrastructura de apă și canalizare din România

Fonduri pentru infrastructura de apă și canalizare din România

 

Apă Canal Sibiu S.A. participă cu un stand organizat în cadrul Comitetului Teritorial Olt- Jiu al Asociației Române a Apei, organism a cărui conducere este asigurată de societatea sibiană.

Standul expozițional al Apă Canal Sibiu S.A. a fost apreciat ca fiind reprezentativ pentru un operator din domeniul serviciilor de alimentare cu apă și canalizare din România, reușind să ofere atât informații cu privire la activitatea recentă cât și despre amplele proiecte de investiții aflate în faza de pregătire.

În vizită la stand, ministrul Fondurilor Europene, Roxana Mânzatu, și-a exprimat susținerea pentru următorul proiect pe care Apă Canal Sibiu S.A. l-a pregătit spre a fi finanțat din fonduri europene, considerând că dezvoltarea și modernizarea infrastructurii de apă și canalizare este prioritară și că fiecare operator din țară ar trebui să aibă o politică coerentă în acest sens.

Potrivit ministrului, în actualul ciclu de finanțare europenă, Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM), vor fi derulate investiții în valoare de 2,7 miliarde de euro ce vizează extinderi și modernizări de rețele în întreaga țară. În cadrul negocierilor dintre Ministerul Fondurilor Europene și reprezentanții Comisiei Europene, pentru România se pregătește alocarea de noi fonduri destinate dezvoltării sectorului de apă și canalizare, ce depășesc 4 miliarde de euro, banii urmând a fi alocați în perioada 2021 - 2027.

Pentru locuitorii din aria sa de operare, Apă Canal Sibiu S.A. are în momentul de față depus un proiect investițional ce se apropie de 200 de milioane de euro, ce vizează modernizarea infrastructurii, înlocuirea rețelelor de transport precum și extinderi de rețele sau construcția de noi stații de tratare a apei și de epurare.

Întâlnirea de la București, adresată atât operatorilor de servicii cât și furnizorilor de echipamente și soluții din domeniul alimentării cu apă și canalizare, a reunit peste 80 de firme participante din România și Europa, fiind o veritabilă platformă pentru schimbul de idei și experiență. ”Avem o permanentă nevoie de noi soluții pentru gestionarea infrastructurii și a tuturor proceselor ce duc la asigurarea unui serviciu de calitate. Suntem aici să ne asigurăm că ne aflăm pe drumul cel bun, că suntem la zi cu tendințele din domeniu și că proiectele propuse sunt realizabile”, a declarat directorul general al Apă Canal Sibiu S.A., ing. Vasile Maier.

IMG-20190924-WA0017 IMG-20190924-WA0015 IMG-20190924-WA0014

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

3 comentarii

Till Eulenspiegel

Acum 4 ani

Fonduri pentru montarea caminelor la cota cind accesati?
Raspunde

Anonymus

Acum 4 ani

si cu strazile din sibiu pe care inca nu exista canalizare cum se va proceda? cand va veti ocupa si de acele strazi? totusi suntem in 2019 si exista cartiere si case care au fosa in curte... vedeti doar zona Turnisor, Lazaret si zona Metro...
Raspunde

Alt Cetatean

Acum 4 ani

Apa si canalizarea pentru "statiunea" Cisnadioara aflata la 9 km de Sibiu sunt imperios necesare.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus