Vineri,
29.03.2024
Partial Noros
Acum
18°C

Mai mult de jumătate din parlamentari au votat pentru moțiunea de cenzură. E posibil ca după Dăncilă să avem un nou guvern PSD

Mai mult de jumătate din parlamentari au votat pentru moțiunea de cenzură. E posibil ca după Dăncilă să avem un nou guvern PSD

234 de parlamentari au semnat până astăzi moțiunea de cenzură scrisă de PNL împotriva Guvernului PSD, ceea ce înseamnă mai mult de jumătate din numărul necesar pentru căderea cabinetului Dăncilă. Moțiunea de cenzură a Opoziției a fost semnată chiar și de unii parlamentari din PSD, susțin surse din Partidul Național Liberal cotate de Digi24.ro.

Dacă informația este corectă, atunci parlamentari din toate partidele au semnat moțiunea de cenzură, care ar putea fi depusă la începutul săptămânii viitoare, luni, pe 30 septembrie. Parlamentari de la PNL, USR, PMP, UDMR, ALDE, Pro România, minorități, dar și din PSD sunt printre semnatarii moțiunii. Pentru ca moțiunea să fie adoptată și Guvernul Dăncilă să fie demis este nevoie de 233 de voturi.

Dacă moțiune va fi depusă pe 30 septembrie, aceasta ar putea fi citită în plenul reunit al Parlamentului în zilele următoare, iar votul în plen ar urmă să fie programat în săptămâna 7-11 octombrie.

Ar urma tot un guvern PSD...

Liderul Pro România, Victor Ponta, a anunțat astăzi că parlamentarii coordonați de el și Călin Popescu Tăriceanu vor vota moțiunea de cenzură, dar va fi un vot împotriva ”Echipei Dăncilă”. Ponta susține că, ulterior moțiunii de cenzură, va fi nevoie de un nou Guvern de centru-stânga, adică PSD-Pro România-ALDE. ”Grupul ProRomania va vota pentru un nou guvern / este clar ca Echipa “Dancila” este Anti Romania/ avem nevoie de un nou guvern de centru stanga, profesionist si eficient !”, a scris Victor Ponta.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus