X
Conserve iarna

Sute de kilograme de legume conservate pentru hrana pacienților Spitalului de Pneumoftiziologie

Peste 350 de kilograme de legume au fost conservate pentru iarnă în această perioadă, astfel încât pacienții Spitalului de Pneumoftiziologie Sibiu să aibă parte de o hrană variată și în sezonul rece. 

Bucătăresele din blocul alimentar al spitalului au preparat salate de ardei gras și roșii, precum și pastă de ardei capia, urmând să pregătească în luna octombrie și aproximativ 400 de kilograme de varză murată.

 „Bolnavilor internați în spitalul nostru încercăm să le oferim pe tot parcursul anului o hrană de calitate, astfel încât  introducem permanent în meniuri fructe și legume de sezon. În acest sens, bucătăresele noastre pregătesc în fiecare toamnă  provizii naturale conservate, pentru ca hrana să asigure aportul de nutrienți necesari și vitamine inclusiv în sezonul rece. În mod cert, calitatea alimentelor servite este esențială pentru îmbunătățirea sănătății pacienților spitalizați”, a declarat  Cristian Roman, manager Spitalul de Pneumoftiziologie Sibiu.

71825462_382036169382980_1596643926100410368_n

Pacienții internați la Spitalul de Pneumoftiziologie Sibiu primesc zilnic 3 mese principale (mic dejun, prânz, cină) și 2 gustări (la ora 10.00 și la ora 15.00). „Legumele conservate acum vor fi adăugate în mâncarea gătită în bucătărie, pentru a aduce un plus de gust, vitamine (C, B1, B2, B12, PP, caroten – provitamina A) și minerale (fier, potasiu, calciu, magneziu, fosfor), îmbunătățind totodată și aspectul mâncării servite, care este foarte important pentru a spori apetitul bolnavilor, cei mai mulți dintre ei fără poftă de mâncare din cauza bolii”, spune Simona Luca, asistent medical de dietetică Spitalul de Pneumoftiziologie Sibiu.

Potrivit reglementărilor legale, nivelul alocațiilor de hrană pentru bolnavii spitalizați variază de la 16 lei/zi/ bolnavi TBC adulți, 15 lei/zi/bolnavi TBC copii, 15 lei/zi/ bolnavi hepatită și bolnavi diabet la 10 lei/zi/ pentru bolnavii adulți și copii internați cu alte afecțiuni. Zilnic, mâncărurile sunt repartizate pe tipuri de meniuri, în funcție de afecțiunile de care suferă pacienții: COMUN, TBC, DESODAT, DIABET ȘI HEPATIC.

Pasta de ardei2

Potrivit Chestionarelor de satisfacție a pacienților, realizate lunar de către departamentul Managementul Calității din cadrul Spitalului de Pneumoftiziologie Sibiu, calitatea hranei este apreciată de toți bolnavii internați ca fiind „foarte bună” și „bună”.

La Spitalul de Pneumoftiziologie Sibiu sunt internați lunar aproximativ 300 de pacienți.

Pasta de ardei Salata ardei si rosii 70345540_508129063081834_3881802484485718016_n

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

O opinie

  1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

    Canaris

    Romane sunteti varza murata cu stirea asta…..400 kg …..wow…nutrienti,vitamine…aceiasi stire si in Tribuna …baiatul e in joc de glezne,se pregateste …Si uite cum poate fi cineva mult mai penibil decat Trif sau Mina!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
  • Contact