Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
7°C

Copacii din Parcul sub Arini vor avea plăcuțe informative

Copacii din Parcul sub Arini vor avea plăcuțe informative

Asociația Tură în Natură din Sibiu a construit un traseu informativ în Parcul Sub Arini. Prin acest demers membri asociație își doresc să aducă sibienii mai aproape de natură. Sâmbătă, 28 septembrie, are loc inaugurarea traseului tematic.

„Cunoaște natura din jurul tău” este un traseul tematic care va fi inaugurat sâmbătă, 28 septembrie de la ora 12:00 pe pajiștea din fața Stadionului Municipal din Parcul Sub Arini. Evenimentul va consta în organizarea unor tururi ghidate pentru observarea elementelor de floră și faună din Parcul Sub Arini. Se vor organiza ateliere pentru copii și adulți cu jocuri pentru cunoașterea naturii din orașul nostru.

„Proiectul este permanent, traseul poate fi vizitat oricând, dar inaugurarea are și ateliere. În luna octombrie vor fi organizate mai multe ture ghidate. Proiectul se adresează tuturor vârstelor, copii mici dacă au însoțitori care să le citească plăcuțele informative se vor descurca și vor înțelege. Ideea noastră este de a introduce omul în natură, sunt niște specii în parc cu informații succinte. Ghidajele vor conține informații simple, ușor de înțeles, deși ghizi sunt specialiști”, spun reprezentanții asociației.
Scopul proiectului „Cunoaște natura din jurul tău” este popularizarea sălbăticiei parcului. Parcul Sub Arini a fost înființat în anul 1856, având o suprafață de 21,65 ha. Cele 68 de specii forestiere existente în prezent au o mare valoare științifică și decorativă, exemplare precum stejarul, plopul negru sau teiul având peste 150 de ani.

cunoaste-natura-din-jurul-tau Sursa: Cunoaște natura din jurul tău - Facebook

Programul evenimentului:

12:00 Întâlnirea cu participanții și prezentarea proiectului

12:15 Împărțirea participanților pe grupe de activități și plecarea pe trasee

13:00 Schimbarea grupelor si reluarea traseelor

13:30 Ateliere pentru copii (biomimetică si jocuri cu si despre natura)

Proiectul “Cunoaște natura din jurul tău” este implementat de Asociația Tură în Natură Sibiu cu sprijinul financiar al Primăriei Sibiu prin Agenda Comunității 2019 și al Fundația Comunitară Sibiu prin Maratonul Internațional Sibiu.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Denisa Laicauf

de Denisa Laicauf

Denisa Laicauf Reporter 0744196362

Comentarii

4 comentarii

Muc the little

Acum 4 ani

Bravo baieti! Niste oameni foarte inimosi la A.T.I.N.S
Raspunde

Adi

Acum 4 ani

Oameni buni ce facem cu ciorile care cresc la numar din an in an?
Raspunde

S

Acum 4 ani

Pe vremuri copacii aveau pe plăcute și denumirea românească, nu doar cea latina. Sper sa se revină la asta, e mai ușor de reținut și de asimilat.
Raspunde

BON

Acum 4 ani

BRAVO! Frumoasă iniţiativă, pentru care vă doresc tot succesul. Dar, cred că este cazul ca cei de la "Parcuri şi zone verzi" au obligaţia de a toaleta mai des arborii din parcul SubArini şi nu numai. Această toaletare trebuie făcută chiar de 2 ori pe an şi pe străzile Sibiului, astfel încât de la nivelul trotuarului şi până la parte de jos a coroanei arborilor să fie cel puţin 2,5 - 3 metri. Astfel nici nu te obligă să mergi încovoiat de spate şi lasă libere la vedere semnele de circulaţie de pe marginea trotuarelor. Cât despre parcul SubArini sunt de părere că ar arăta mai bine dacă aleile şi cărările neasfaltate ar fi mai bine delimitate, dar nu cu borduri. Se pot folosi gărduleţe mici (15 - 20 cm) din scândură sau nuiele împletite, iar pe alee un "covor" de aşchii şi cojii de copaci uscate şi tratate împotriv axcesului de umezeală.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus