Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

Cîmpean vrea măsuri împotriva urșilor: În Alba și Hunedoara funcționează, dar la Sibiu sunt nelămuriri

Cîmpean vrea măsuri împotriva urșilor: În Alba și Hunedoara funcționează, dar la Sibiu sunt nelămuriri

Autoritățile județene din Sibiu vor să lupte mai intens cu urșii, după ce au constatat că măsurile luate de colegii lor din județele Alba și Hunedoara au dat rezultate bune.

„În ultima vreme un subiect extrem de sensibil este subiectul ursul. Care nu mai stă numai în pădure, care vine din păcate în orașe, sate, mai cu seamă în județul Sibiu. Știu că acest subiect a fost în atenția ATOP Sibiu, însă până acum nu s-a definitivat într-un fel sau altul”, așa a început ședința de astăzi a Autorității Teritoriale de Ordine Publică Sibiu.

Daniela Câmpean, președintele Consiliului Județean Sibiu,  a ținut să vină să le ceară membrilor acestei structuri să reia acest subiect, după ce a constatat că ATOP nu a întreprins nimic în ultimul timp. Câmpean a oferit exemplul unui regulament care se implementează cu succes în județele învecinate și cere implementarea acestuia și în SIbiu.

„La mine a ajuns un regulament care a ajuns și la dvs., folosit de autoritățile din județele Alba și Hunedoara. Am luat legătura cu autoritățile de acolo și spun că funcționează și că produce efecte bune, efectele scontate. Am înțeles că din partea ATOP Sibiu există unele nelămuriri, legate de finanțare, legate de cum se pune în practică.

Eu aș vrea să vă propun ca la următoarea ședință sau la una extraordinară, mai ales ca urmare a unor modificări legislative, cred că ar trebui să adoptăm cu celeritate anumite măsuri, pentru a nu mai ajunge în atenția altora, pentru că am ajuns destul în atenția presei naționale”, a declarat Daniela Câmpean.

Astfel, președintele CJ Sibiu a propus ca membrii ATOP să aibă o întâlnire cu cei care implementează acest regulament pentru a afla răspunsuri la toate întrbările pe care le au. „Decideți dvs când să fie această întâlnire”, a precizat Câmpean.

CJ va instala panouri

„Până atunci, să vă spun cu ce poate CJ să intervină în această problematică: Am vizionat niște materiale făcute de niște specialiști în domeniu. Noi ne-am propus să facem niște panouri mari, să instalăm în zonele în care credem noi că ar trebui sau în care ne spuneți și dvs că ar trebui. Putem să facem noi aceste panouri - ne asumăm această reponsabilitate de a le instala. Am înțeles că există acordul celor care au făcut materialele, cu condiția ca să nu intervenim în conținut, în structura materialului”, a mai spus Daniela Câmpean.
De asemenea, în ședința ATOP s-a stabilit că este necesară și o întâlnire cu primarii din județ și cu cei care gestionează fondurile de vânătoare.

Amintim că ieri Senatul a votat un proiect de lege care să permită vânătoarea urșilor. Documentul trebuie votat și de Camera Deputaților pentru a intra în vigoare.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

5 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

S

Acum 4 ani

Eu zic ca sunt prea mulți oameni pe la tara. Sa emigreze sau ceva.
Raspunde

Avocatul ursului

Acum 4 ani

Normal ca ursul mai iese din pădure. E tulburat de salbaticii ce își tureaza motoarele enduro la 100 dB, fără nici o jenă și fără a fi luați la întrebări. Sunt tulburați de drujbele ce taie non stop pădure și o duc noaptea la Sebeș. Ii mai deranjează și noua autostrada ce le-a tăiat habitatul în două în zona Săliște (fără ecoduct) și mor acolo pe capete încercând să traverseze. de ce nu faceti nimic în sensul ăsta d-na Cammpean?
Raspunde

filip

Acum 4 ani

Mai bine distinsa doamna s-ar gandi sa demoleze constructiile ilegale ridicate prin tot judetul care au luat serios din habitatul ursilor. Sau sa ia putin la intrebari ciobanii care isi pun tarle peste tot. Dar nu, ea imbratiseaza degraba legea tampita a senatorilor. De ce nu vede ca toata Europa o sa ne ia la suturi pentru aceasta lege criminala si o sa riscam amenzi mai mari decat pretul tuturor ursilor din tara. Daca ar trebui sa dea ea din buzunar penalizarile care vor veni, s-ar mai grabi sa organizeze pogromul ursilor?
Raspunde

Till Eulenspiegel

Acum 4 ani

Sa fie angajat urgent si fara concurs Harap Alb !
Raspunde

dan

Acum 4 ani

Toti orasenii iubesc ursii la nebunie dar nu stiu ca taranii sau saturat de ei fiindca sau inmultit foarte mult , coboara in sate ataca oamenii si culturile. Intrebati apicultorii cum isi pazesc stupii in fiecare noapte in localitati, nu in paduri si ce prapad fac la oi . Daca europenii vor ursi , putem reloca mii de exemplare dar stim sigur ca nu-i vor, ei au nevoie ca turistii sa se plimbe prin paduri fara teama si turmele si vacile lor sa fie ocrotite. Asa ca iubitorii de animale mai bine ar iubi puiul si vitelul si chiar porcul din farfuria personala si sa devina vegani pentru a nu mai fi ipocriti.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus