X
Dacian-Cioloș-720x400

PLUS ACUM – un set de măsuri pe care PLUS le va implementa imediat ce va ajunge la guvernare

Consiliul Național al Partidului Libertate, Unitate și Solidaritate a prezentat în premieră documentul PLUS ACUM, un set de măsuri urgente care vor trebui implementate imediat ce formațiunea politică condusă de Dacian Cioloș va ajunge la guvernare.

Documentul este structurat pe 17 domenii, iar măsurile propuse vor fi dezbătute și cu colegii de alianță, USR, astfel încât la final să rezulte un program politic comun al celor două partide.

„Este o responsabilitate pe care ne-am asumat-o în cadrul Alianței, ca, pe lângă sprijinul pentru candidatura lui Dan Barna la președinția României, să venim în cadrul acestui tandem nu doar cu o propunere pentru premier, ci și cu o viziune despre guvernare“, a declarat Dacian Cioloș.

Programul va cuprinde măsuri legate de reforma statului, care va trebui să includă o reformă constituțională, una electorală, o reformă a administrației publice, dar și o reformă a justiției, cu propuneri concrete în acest sens. Un domeniu prioritar este antreprenoriatul, singura sursă viabilă de bani la buget, necesari reformei în sectoare-cheie precum educația și sănătatea, cu măsuri menite să dea din nou predictibilitate antreprenorilor, să-i încurajeze să investească, să reducă birocrația și să dea claritate legislativă și administrativă. Una din propuneri este crearea unui birou unic, numit Business 360º, care să ofere contact permanent cu antreprenorii pe durata elaborării și implementării proiectelor lor.

Filiala Județeană Sibiu va prezenta în următoarele săptămâni un calendar de dezbateri publice pe temele din documentul PLUS ACUM.

„Dezbaterile pe care le vom iniția în județul Sibiu, având ca obiect propunerile de măsuri și pachetele de acțiuni urgente, vor reprezenta primele exerciții de pregătire pentru o guvernare participativă”, a declarat Raul Andrei Apostoiu, Președintele PLUS Sibiu.

Dacian Cioloș va participa la toate mitingurile Aliantei USR PLUS din campania pentru alegerile prezidențiale, ocazie cu care va prezenta, din poziția de candidat pentru funcția de prim-ministru, principalele teme ale programului de guvernare al PLUS.

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

O opinie

  1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

    Mihai Achim

    Wow cam cate sunt aceste măsuri benefice pentru Sibiu, Marginimea Sibiului, mă aștept la ceva concret nu povești sau promisiuni electorale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
  • Contact