Joi,
28.03.2024
Parțial Noros
Acum
16°C

Arini – localul în care natura și mâncarea deosebită se îmbină perfect

Arini – localul în care natura și mâncarea deosebită se îmbină perfect

Un nou local își face loc în Sibiu, în stil mare. „Arini” se deschide mâine, 28 septembrie, chiar la intrarea în cel mai frumos parc al orașului și promite că toți cei care îi vor trece pragul vor avea parte de o experiență culinară și senzorială de neuitat.

De la lemnul masiv din interiorul localului și până la preparatele ce vor fi servite aici, totul este gândit până la cel mai mic detaliu. Proiectul s-a dezvoltat treptat, pe durata a patru ani.

„Simțeam că puteam profita mult mai mult de acest spațiu în care înainte funcționa doar o terasă. Așa că ne-am pus pe treabă, am dezvoltat un proiect și l-am transformat în realitate pe parcursul a patru ani. Pentru că locul este în parc, am încercat să respectăm și la decor natura din jurul locației, așa că avem mult lemn, verdeață, apă și credem că ne-am descurcat”, spune Valentin Horvat, managerul locației.
Ineditul locației îl reprezintă atenția deosebită acordată preparatelor. Pastele sunt create aici, în „casă”, la fel și deserturile. Totodată, bucătăria este una de ultimă generație, iar bucătarul se folosește de un cuptor Josper. „Avem bucătărie deschisă, în care se regăsesc atât un meniu mediteranean cât și un steakhouse. Pentru a ne încadra și în atenția deosebită acordată mâncărurilor cu specific local, datorită Regiunii Gastronomice Europene, localul nostru servește preparate în care folosim brânză de capră din zona Sibiului, burgeri de mangalița și avem chiar un desert special, care se numește Desertul casei. Acesta din urmă constă în panna cotta cu crumble de biscuiți și un mousse de măr, toate produsele fiind din regiunea noastră. De aici vine și numele”, explică Valentin.

Pe lângă „Desertul casei” mai există alte două deserturi care pot fi regăsite în meniul de la „Arini”, toate trei fiind făcute cap-coadă aici.

IMG_6574

Un local de poveste, pentru toată lumea

La prima vedere, aspectul restaurantului poate da impresia unui local select, însă asta nu trebuie să descurajeze trecătorii. Meniul este creat în așa fel încât să corespundă așteptărilor tuturor celor care vor trece pragul terasei Arini, iar locația își va întâmpina mâine primii clienți, cu brațele deschise.

„Arini” are o capacitate de 120 de locuri și va fi deschis oficial în următoarele zile. Reprezentanții locației își așteaptă vizitatorii cu brațele deschise și o atmosferă de poveste, pentru cele mai memorabile seri.

Proiectul a fost dezvoltat sub atenta supraveghere a Directorului General Dl Remus Mocanu.

IMG_6571 IMG_6573 IMG_6577

IMG_6600 IMG_6597

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

11 comentarii

Hercule Poirot

Acum 4 ani

panna cotta cu crumble de biscuiți și un mousse de măr, toate produsele fiind din regiunea noastră. De aici vine și numele”, explică Valentin. Nici panna cotta, nici crumble și nici mousse nu sunt denumiri din regiunea noastră. Nici măcar din țara noastră, ci doar din planeta noastră.
Raspunde

Ghita

Acum 4 ani

Textul se refera la produsele care alcatuiesc desertul,fiecare se exprima dupa cat intelege...
Raspunde

Calin

Acum 4 ani

Spunei crema de mama masii cu bucati de biscuiti si spuma (Mousse) de mar (Nu must de mar) .. mortii ei .. eu nu inteleg de ce pielea mea le dai denumiri de alea de tre sa consulti google inainte sa comanzi ceva .. stai si te uiti ca prostu in meniu si cand vine ala la masa sa iti ia comanda stai si il intrebi "Dar asta cu ce e " ?
Raspunde

Calin

Acum 4 ani

Doi la mana esti obligat sa treci in meniu si traducerea in limba tarii unde ai localul .. in cazul asta in romana ca poate nu toata lumea stie ce e ala "Panna cotta sau mousse" .. Nu stiu daca sunt traduse ca nu am ajuns pe acolo inca .. si apropo de asta , intr-un articol care prezinta un local care este deschis sau se va deschide , ar trebuii sa publici si adresa exacta nu doar cateva poze din care nu iti poti da seama exact unde e .
Raspunde

Dracu

Acum 4 ani

"Proiectul a fost dezvoltat sub atenta supraveghere a Directorului General Dl Remus Mocanu." Asta e tipic romanesc. Nu cumva sa nu se sublinieze si Dl director general. Asta e penibil. In rest...mult succes. Din poze arata fain.
Raspunde

Cititescu

Acum 4 ani

Calin a facut observatii de bun simt: denumirea produselor si ingredientelor trebuie sa fie in limba romana (ca sa le inteleaga si autorul articolului) iar publicarea adresei - daca tot ati facut reclama localului - era OBLIGATORIE ! Nu e prima data cand Turnul Sfatului face reclama sau prezinta o institutie fara sa specifice si adresa la care se afla. Chestie de bun simt !
Raspunde

Calin

Acum 4 ani

Ma bucur ca cineva din herghelia de internauti este de acord cu mine .
Raspunde

Calin

Acum 4 ani

Oricum maine o sa primesc mail de la Turnul Sfatului in care o sa vad ceva de genu : "Buna ziua , sunteti jurnalist de comentati la fiecare articol de al nostru" ? .. Pai well .. dragii mei .. in primul rand DA , sunt jurnalist si in al doilea rand nu trebuie sa fi jurnalist ca sa corectezi un text sau sa dai niste sfaturi
Raspunde

Publicitate

Acum 4 ani

Publicitate
Raspunde

Publicitate

Acum 4 ani

Si daca ma uit mai atent in poze, este undeva , linga stadion. Vezi prima poza cu atentie
Raspunde

Calin

Acum 4 ani

Cred ca ai dreptate .. poate fi in locatia fostului cazino sau ce a fost acolo .
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus