X
parcare bulevard masini (1)

Ce facem în weekend? Cântăm cu Spatzen 2000 și curățăm orașul

Weekend-ul acesta se anunță vreme frumoasă, de vară. Așadar, nu puteți rata o plimbare până în centrul orașului, acolo unde au loc cele mai multe evenimente, precum și o tură sănătoasă de curățenie, sâmbătă dimineața, la Let’s do it, Romania!

Vineri, 27 septembrie 2019

Evident, nici un weekend nu începe fără o pizza delicioasă. La Pizza by Tango nici o dorință nu este de neîndeplinit! Poți să îți creezi propriul preparat, cu ingredientele preferate sau poți alege unul din meniu.

Începând cu ora 𝟭𝟲:𝟬𝟬, universul fascinant al științei își va deschide porțile în mai multe locații ale Universității ‘Lucian Blaga’ din Sibiu unde se vor organiza experimente, expoziții, concursuri, spectacole cu roboți, vizite în laboratoare și multe alte activități științifice distractive. Detalii aflați de pe pagina oficială de Facebook a evenimentului.

045

Maia Morgenstern, una dintre cele mai apreciate actrițe de teatru și de film din România, cunoscută publicului român mai ales pentru rolurile din filmele Balanța, Cel mai iubit dintre pământeni, Patul lui Procust, Orient Express ori Patimile lui Hristos, va fi prezentă la Sibiu astăzi, la prima conferință specială FITS și TNRS din această toamnă. Evenimentul va avea loc, ca de fiecare dată, la Habitus, Piața Mică, vineri, 27 septembrie 2019, de la ora 18:00. Intrarea publicului la eveniment va fi liberă.

693

De la aceeași oră, copiii peste 10 ani sunt așteptați la spectacolul Wanda, la Teatrul GONG. În distribuție îi vom regăsi pe Anton Balint, Lucia Barbu, Paul Bondane, Eleonora Coșuleț, Barbara Crişan, Sebastian Gîlcă, Raluca Pavel, Adrian Prohaska și Alexandra Ioana Şerban.

224

Diseară ne distrăm, ca în fiecare an în această perioadă, cu trupa Spatzen 2000. Artiștii vor urca pe scena Cibinfest, de la ora 19:00 și vor cânta cu cei prezenți în cort, până la ora 23:00.

814

La Mango Underground, începând cu ora 21:00, mai mulți DJ în vogă la momentul actual transformă o seară banală de vineri într-un party memorabil, ce se va întinde până târziu în noapte. Detalii găsiți pe pagina de Facebook a evenimentului.

69267345_2339938339438101_8876159583496699904_o

Sâmbătă, 28 septembrie 2019

De dimineață facem curățenie în Sibiu, alături de inițiatorii proiectului Let’s do it, Romania! Voluntarii se vor întâlni la ora 9:00, la Sala Transilvania și în parcul din Terezian, se vor echipa și se vor pune pe treabă. Detalii găsiți AICI

935

Studenții și absolvenții Universității ”Lucian Blaga” din Sibiu și cei ai USAMV București revin în Piața Mică într-o nouă ediție a festivalului gastronomic Gustos.Românesc!. Studenți și absolvenți ai celor două instituții de învățământ superior care au dezvoltat afaceri în domeniul gastronomic vor veni în fața sibienilor și a turiștilor cu preparate pregătite exclusiv din ingrediente locale.

Demonstrațiile culinare vor începe la ora 10:00 și vor putea fi degustate preparate din berbecuț, vițel, porc dar și dulciuri tradiționale dar prezentate într-o formă modernă. Detalii găsiți și în link-ul de mai jos.

Preparate cu ingrediente locale la festivalul gastronomic Gustos.Românesc!

La atelierul de meșterilit, sâmbătă de la 10:00 și de la 12:00, micuții își pot crea propriile păpuși pe tijă. Se vor juca cu bile de polistiren, lipici și elemente de decorat și se vor apropria de păpușile de teatru, ba chiar își vor putea duce creația pictată acasă. Atelierul va avea loc la Teatrul Gong și are o durată de o oră și 30 de minute.

318

Țapinarii lansează pe terasa Piano, noul disc “Săgeată spre cer” – versuri sincere despre căsătorie, amante, copilărie, parenting, divorț, criza de 40, pitzipoance, libertate, fericire.

Formația vocal instrumentală de două voci și o chitară – Țapinarii – a împlinit 18 ani de activitate. Intrarea este liberă, iar concertul începe la ora 20:00.

927

Duminică, 29 septembrie 2019

Muzeul ASTRA organizează duminică, 29 septembrie 2019, evenimentul Sărbătoarea Recoltei. Acesta va avea loc în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului, la Târgul de țară, între orele 10 și 16. Aici vor fi amenajate 4 ateliere interactive în cadrul cărora vizitatorii vor învăța de la specialiștii Muzeului diferite metode de conservare a alimentelor.

039

Librăria Humanitas vă așteaptă duminică, de la ora 15:00, la Ora de lectură. Cei prezenți vor descoperi o lume întreagă de personaje supranaturale, fantome, căpcăuni, vrăjitoare, goblini și strigoi, ale căror povești misterioase sunt adunate în noua carte apărută la Humanitas Junior, „Povești cu căpcăuni și vrăjitoare. 50 de basme și legende din lumea întreagă“ de Angela McAllister, ilustrații de Mădălina Andronic.

918

Studenții Departamentului de Artă Teatrală, sub îndrumarea coregrafei Adriana Bârză, vor susține două flashmob-uri la Promenada Mall în deschiderea oficială a „DATfest – Tinerii sibieni cuceresc orașul!”. Evenimentul are loc începând cu ora 17:00, apoi de la ora 18:00.

982

Duminică seara, de la ora 19:00, ne bucurăm de o binemeritată doză de teatru. La Radu Stanca este pus în scenă spectacolul „Girafe. Fabula urbană #1”. Acțiunea se petrece în România anilor 1968 și are în centru acest obiect aparent banal, dar care a revoluționat viața femeii în secolul trecut: mașina de spălat.

314

Filmele care rulează la Centrul Cultural Ion Besoiu sunt disponibile pe pagina de facebook a instituției, în timp ce programul Cinematografului ARTA poate fi consultat mai jos.

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
  • Contact