X
foto RT

Trebuie oprit haosul din România. PNL are soluții pentru a apăra siguranța cetățeanului și ordinea publică

Ca niciodată, buletinele de știri sunt pline de relatări despre furturi, violuri, crime, infracțiuni economice. Acesta este efectul Guvernului PSD, care în goana de a-și apăra infractorii din partid au distrus bazele justiției din România. Politica pro-infractori, înșurubarea corupților strâns în funcții, consolidarea unui stat care lucrează împotriva cetățenilor lui este consecința unei guvernări dezastruoase.

Abrogarea recursului compensatoriu și revizuirea Constituției

Liberalii solicită de urgență abrogarea recursului compensatoriu și revizuirea Constituției, tergiversate de PSD. ”Fiecare zi cu recurs compensatoriu înseamnă câteva zeci de infractori periculoși lăsați liberi pe stradă. Sunt aproape 4 luni de la covârșitorul DA spus de români la referendum. Voința exprimată atunci trebuie transpusă în lege, prin revizuirea Constituției!

Pentru PNL, acestea sunt proiecte prioritare”, susține liderul deputaților liberali; Raluca Turcan. Propunerea legislativă a PNL pentru abrogarea recursului compensatoriu a fost depusă în ianuarie 2019. Propunerea pentru revizuirea Constituției a fost depusă în iulie 2019.

Legea să fie lege și pentru parlamentari!

PSD a făcut zid în jurul parlamentarilor cu probleme penale, iar acest fapt trebuie să înceteze. PNL solicită senatului să voteze pentru a-l pune la dispoziția organelor de anchetă, pe senatorul Florian Bodog, așa cum s-ar întâmpla cu orice om din această țară. Acesta este acuzat de DNA pentru abuz în serviciu și fals intelectual.  Deputatul PSD Octavian Goga are o condamnare definitivă cu executare și, în această situație, mandatul său încetează conform legii. Cu toate acestea, nici până acum comisia juridică nu a luat în discuție acest caz. Deputatul condamnat penal este încă în funcție, doar pentru că PSD trage cu dinții de majoritatea din Parlament.

Soluțiile PNL pentru o Românie sigură

Parlamentarii liberali au solicitat dezbaterea în regim de urgență pentru poriectele de lege privind sistemului ”Alertă copil!, înăsprirea pedepselor pentru omor și brățări electronice. PNL a depus o inițiativă legislativă de implementare a unui sistem Alertă Copil care reglementează difuzarea către public a informațiilor privind disparițiile de copii, dar și colectarea și cercetarea informațiilor primite de la cetățeni, în astfel de cazuri.  Sistemul Alertă copil propus de PNL implică cetățenii și mass media în eforturile de căutare. Informațiile despre copiii dispăruți vor fi difuzate prin sms pe o arie de căutare și pe canalele de informare în masă, gratuit, cu o anumită recurență.

PNL propune totodată executarea pedepsei la domiciliu prin supraveghere cu brățara electronică, executarea în echivalent zile de muncă în folosul comunității, executarea pedepsei în zilele de sâmbătă și duminică, executarea pedepsei în regim mixt în zile de muncă în folosul comunității combinat cu zile de detenție sâmbătă și duminică.

De asemenea, printr-o modificare la Codul Penal, PNL propune închisoare pe viață pentru infracțiunea de omor, atunci când:

o       Este cu premeditare;

o       Urmărește un interes material;

o       Are loc asupra unei femei gravide;

o       Are loc prin cruzimi;

o       Are drept victime două sau mai multe persoane;

o       Pentru a înlesni sau ascunde săvârșirea altei infracțiuni;

o       Autorul a comis anterior o altă infracțiune de omor sau tentativă;

o       Este comisă pentru a se sustrage pe sine sau pe altul de la tragerea la răspundere penală sau de la executarea unei pedepse.

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

7 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Voltaire

  Citam din presa:

  Vechiul Cod Penal, cel adoptat în 1968, prevedea că “actul sexual, de orice natură, cu o persoană care nu a împlinit 15 ani se pedepsește cu închisoare de la 3 la 10 ani”.

  Noul Cod Penal, adoptat în 2009 de Guvernul Emil Boc, ministru al justiției era Cătălin Predoiu, coboară maximumul pedepsei de la 10 la 5 ani.

  Actul sexual cu minor devine Articolul 220, în vechiul cod penal era Articolul 198.

  În 2016, Guvernul Dacian Cioloș, ministru al justiției era Raluca Prună, modifică Codul Penal, ca să îl pună în acord cu directiva UE dar lasă pedeapsa maximă pentru “Actul sexual cu minor” exact cum era, la 5 ani, ceea ce înseamnă minimumul cerut prin recomandarea UE!

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  mihai

  Dupa ce am cascat bine, am ajuns la concluzia ca “pnl” si “solutii” chiar nu au ce cauta in acelasi text.
  Penelache, ai avut destule ocazii sa ne demonstrezi ca ai solutii si sa aduci oameni competenti. In schimb, in ultimii ani ai frecat-o degeaba cu motiuni si comentarii, cu aceeasi echipa de obositi – mai mult nu ai reusit. Te rog, ia-te de mana cu pesedache si dispareti in fundul curtii istoriei, acolo unde va e locul. Lasa-i pe altii mai tineri si mai noi prin politica sa vina cu solutii ca ale voastre sunt aceleasi, doar ca unii impart plase rosii si voi galbene!
  PS: “Huja” va spune ceva? Si el are solutii bune de il tineti in partid?

 3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 4. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Ionela

  PNL in opozitie s-a achitat perfect de datoria pe care a avut-o. Daca nu erau Turcan si compania, PSD ne juca in picioare. Solutiile le asteptam pana acum de la guvernanti care ,insa, au avut alte chestiuni prioritare.

 5. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Ionut1595

  Haousul produs de PSD trebuie oprit, asta e clar. Doamna Turcan a tocat ciuma rosie zi de zi in parlament atunci cand niciunul dintre marii barbati din politica nu faceau asta.

 6. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  gogu

  Si pana acum de ce ati tinut “solutiile ” ascunse? “A trebuit sa moara oameni” – vorba dlui presedinte ca sa va aduceti aminte ca aveti solutii?! Vorbe-vorbe… Faptele sa le vedem!

 7. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Contact