Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
9°C

Berbecuț, vițel, coaste de porc, papanași la cuptor și mousse de iaurt, deliciile de la Gustos.Românesc!

Berbecuț, vițel, coaste de porc, papanași la cuptor și mousse de iaurt, deliciile de la Gustos.Românesc!

Peste 2000 de sibieni și turiști prezenți la cea de a treia ediție a festivalului gastronomic Gustos.Românesc! au făcut cunoștință cu preparatele pregătite de studenții și absolvenții Universității ”Lucian Blaga” din Sibiu și USAMV București.

Tocănița de berbecuț la ceaun cu mămăliguță, tocănița picantă de vițel cu cartofi, coastele de porc cu cartofi la cuptor, papanașii la cuptor cu smântână și dulceață și mousse-ul de iaurt de bivoliță cu zmeură au fost preparatele cu care s-au putut delecta cei care au trecut în 28 deptembrie, prin Piața Mică.

”Ne bucurăm că am reușit să aducem, din nou, în prim plan studenți și absolvenți ULBS și USAMV, care au pregătit preparate extrem de apreciate atât de sibieni cât și de turiști. Este important de știut faptul că materia primă folosită a fost de foarte bună calitate, provenind de la producători locali. Spre exemplu, carnea a fost furnizată de Hortensia Mununar, de la Bradu, la fel ca și și iaurtul de bivoliță folosit de cei de la Mini Delight pentru deliciosul mousse de iaurt. Iar legumele au fost puse la dispoziție de cei de la Grădina Verde din Șelimbăr”, a declarat Teodor Boantă, organizatorul evenimentului.
Atmosfera autentic locală din Piața Mică a fost completată de decorul rustic aflat în perfectă armonie cu recitalul de muzica populară oferit de artiștii sibieni ai Ansamblului vocal ”Doruri Sibiene” și elevi ai Școlii Populare de Arte și Meserii ”Ilie Micu” Sibiu, clasa de canto muzică populară,ambele coordonate de prof. Izabela Tomiță.

93f33a0d-d059-4623-b713-81fbdac9058b

Cea de a treia ediţie a festivalului gastronomic Gustos.Românesc!  face parte din proiectul "Istoria educației sibiene în gastronomie”, este organizat de Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu şi cofinanţat de Primăria Sibiu prin Agenda Culturală.

d83ef202-6763-44df-a273-0ba131506ac5 0e3e9142-0e0a-4438-b659-28d537cac58f

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

4 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Sibian adevarat

Acum 4 ani

Mai puteti omori animalutele nevinovate pentru placerile voastre frivole?! As vrea ca Sibiul sa deie un exemplu in restul tarii ca putem duce si o altfel de viata, lipsita de suferinta si vegana!
Raspunde

Un cisnadian

Acum 4 ani

Te-as ruga sa revii cu un comentariu peste vreo 4-5 ani (poate chiar mai devreme), cand corpului tau o sa inceapa sa-i lipseasca substante vitale supravietuirii. Incep sa ma satur de asa zisii vegani, care fac acest lucru doar ca pe un moft, sau pentru a iesi cumva in evidenta. V-ati gasit voi sa redefiniti firea umana si alimentatia oamenilor dupa atatea mii de ani in care evolutia rasei umane este clara si de necontenit. Iti dau un sfat din suflet: fã ce vrei cu corpul tau, dar nu iti obliga copiii, nepotii s.a.m.d. sa faca acelasi lucru !!! Vegetarienii sunt din punctul meu de vedere cu totul altceva, cu ei sunt partial de acord. Cat despre deliciile afisate, mi se pare (cel putin de la distanta) o treaba bine organizata si foarte reusita. Nu cunost f multe detalii, dar salut astfel de festivaluri. Cu respect...
Raspunde

yyy

Acum 4 ani

ioi, ce poze, zici ca sunt dintr-un film de Halloween...
Raspunde

Baronul

Acum 4 ani

...spritzuri - potoale si chefuri ... dar munca - Limba straina ! O sa va mirati voi fratilor !!!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus