X
colectare-selectiva gunoaie pubele gunoi soma

Șelimbărul se opune creșterii prețurilor cerută de SOMA

Reprezentantul comunei Șelimbăr în Consiliul de Administrație al Asociației ADI ECO va vota împotriva modificării tarifelor pentru colectarea și transportul gunoiului. Aceasta este decizia consilierilor locali, luată în ședința de săptămâna trecută.

Consiliul Local Șelimbăr a votat împotriva măririi noului tarif solicitat de SC SOMA SRL pentru colectarea și transportul gunoiului menajer. Asociația ADI ECO a solicitat tuturor localităților membre aprobarea noului tarif.  Solicitarea prevede creșterea prețului de colectare și transport a deșeurilor reziduale, biodegradabile, voluminoase și periculoase de la 323,37 lei/tonă, fără TVA, la 341,04 lei/tonă, fără TVA. De asemenea, se cerea ca tariful pentru colectarea și transportul deșeurilor provenite din locuințe, generate de activități de reamenajare și reabilitare interioară și/sau exterioară să crească de la 91,71 lei/tonă, la 98,18 lei/tonă, fără TVA. ”Creșterea de tarif va afecta în mod direct posibilitatea reală de achitare a facturilor SC SOMA SRL”, se arată în solicitarea emisă de Asociația ADI ECO. ”Nu am considerat că este oportună această mărire a tarifului, iar votul nostru va fi ferm în cadrul Adunării Generale. Pe de altă parte, Șelimbărul are un singur vot, vom vedea care este decizia majorității”, a declarat primarul comunei Șelimbăr, Marius Grecu.

SOMA a motivate majorarea prețurilor explicând că de la 1 septembrie a fost majorat ”tariful de eliminare finală la depozitul din Cristian, aprobat la solicitarea operatorului TRACON de la 60,79 lei/tonă fără TVA la 79,47 lei pe tonă”.

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

8 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

   european

   Sa vedeti ce coloana vertebrala au cei din Cisnadie. Vor aproba cu ochii inchisi si cu ambele maini orice marire de taxe.
   Nu sunt interesati daca serviciile Soma sunt mai mult decat satisfacatoare pentru cetatenii din alte cartiere decat centrul orasului.

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Marius

  Foarte bine fac cei din Șelimbăr. In Sibiu nu sunt în stare să colecteze deșeurile de hârtie și carton decât 1 dată la 5 săptămâni. Majorează tarifele, impun reguli stricte și amenzi dar ei nu dispun de resursele necesare pentru a-și îndeplini obligațiile contractuale. Acești ”specialiști în colectare selectivă”, prin monopolul oferit pe tavă de autoritățile locale, impun tarife mari și reguli multe pentru servicii slabe.

 3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  ochi mecanic

  In sfarsit cineva are curaj sa spuna NU acestor escrocherii. Nu esti in stare sa te descurci ? pai băi SOMA lu pește prajit, pleaca de unde ai venit si lasa pe altii capabili, nu te tine numeni cu forța

 4. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Poate sa-mi zica si mie cine este cu adevarat Soma ?? Cine o conduce? Eu am auzit ca e condusa de tatal domnei Turcan . E adevarat? Deci repet nu stiu exact.Poate imi dati citeva raspunsuri .

 5. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Gunoier

  Poate posteaza soma pe site programul de ridicare a tomberonului galben pe la sate. De ce aceste anunturi nu se fac prin posta, la blocuri este usor, un singur afis pe scara. O bataie de joc la adresa noastra pentru gunoiul reciclat. Dam o gramada de bani doar pentru ridicarea gunoiului si atat, inca firma soma nu pune accent pe gunoiul reciclat, informare doar daca citesti turnulsfatului, in tomberonul negru se arunca sute de cutii de carton pe la sate, pacat.

 6. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  european

  Taxele se maresc, doresc reciclarea gunoiului, dar nu se gandesc si la modul in care cetatenii din Sibiu, B/dul M.Viteazu zona de blocuri,sunt obligati sa stea in fata pubelei si sa introduca pe rand sticle de plastic, folii etc sau hartie, deoarece nu au fost aduse pubele cu capac ca in alte zone sau orase ( ex Cisnadie)
  Orificiul prin care trebuie introduse recipientele de plastic,hartie sau sticla sunt murdare, sunt mici pentru bidoane din plastic mai mari de 2 l., pentru cartoane mari,pentru borcane mai mari etc.
  Despre curatenia si igienizarea platformelor menajere din zona de blocuri se poate constata cu usurinta ca sunt adevarate focare de infectie.Cine trebuie sa le intretina?
  Multe pubele sunt de culoare gri , locuitorii neantelegand ce reziduuri trebuie sa arunce acolo.Un anunt in acest sens ar fi suficient.

 7. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Adina

  Săptămâna trecută i-am sunat pentru că n-au golit containerul negru ( nu e prima data), au trimis, (după ce a trecut mașina care colectează) un cretin de la firma pe strada ca sa vadă , vezi doamne , care e situația …am ajuns acasă când ieșea cu o dubă inscripționată de pe strada iar când l-am oprit sa-l întrebam de ce nu au ridicat gunoiul , acesta a zis ca noi nu -l scosesem in fața Porții și ca a făcut el poze..In fine, containerul era acolo ca in fiecare zi de marți , însă ce a făcut idiotul …de ce îl numesc “idiot”..pentru ca mintea lui

  posesoare a unui singur neuron, nu a observat ca vecinii l-au văzut când a mutat containerul in mijlocul drumului (strada neasfaltata) și a făcut poze la gardul casei ..normal , fără container 😂 Așa am și găsit containerul negru, in mijlocul drumului.
  E..asta se întâmpla când plătim bani grei unor proști cărora , se pare, nu le face nimeni nimic . Asta se întâmplă in Șelimbar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Sibiu
 • Contact