X
grill-stakehouse

Cât te costă să devii patron de restaurant în Piața Mare? „Într-un an și jumătate recuperezi investiția”

Un patron de restaurant din Piața Mare vinde afacerea la cheie cu 65.000 de euro. Acesta spune că restaurantul este în creștere, funcționează bine, iar investiția poate fi recuperată într-un an și jumătate – doi ani.

The Grill Steakhouse este un restaurant din Piața Mare, are 3.5 stele pe TripAdvisor din 44 de recenzii. În acest moment se află pe locul 77 în preferințele turiștilor și a sibienilor. În Piața Mare concurența o reprezintă La Taifas – pe locul 25 după 146 de recenzii, Atrium – locul 31 după 284 de recenzii, La Turn – locul 40 cu 206 recenzii. Cu o capacitate de 50 de locuri în interior și 50 de locuri pe terasă, restaurantul este în plină creștere.

Contactat de reporterul Turnul Sfatului, patronul spune că vrea să renunțe din motive personale.

„Eu am renunțat din motive strict persoanele, afacerea funcționează chiar bine”, spune Robert, patronul restaurantului.

grill-stakehouse-2

sursă: Grill Stakehouse -Facebook

Prețul de 65.000 de euro include un stoc, facturile achitate la zi și toate autorizațiile obținute. Astfel, The Grill Steakhouse nu ar necesita investiții din acest punct de vedere. Cheltuieli lunare diferă în funcție de sezon, sigura stabilă este chiria, mai spune patronul.

„Afacerea este în creștere, după istoricul contabil investiția poate fi recuperată într-un an și jumătate, maxim doi. Un antreprenor nou nu se va lovi de probleme, totul este deja pregătit. Dacă restaurantul este deschis, atunci va face și profit”, încheie Robert.

Conform datelor prezentate de Institutul Național de Statistică, în județul Sibiu ponderea turiștilor înregistrați în unități de profil este în scădere în 2019. Dacă în 2018, în total în primele șase luni ale anului se cazau în județ 284.025 de turiști, în acest an, în aceeași perioadă, numărul lor este de 231.317. Și pe categorii, turiști străini sau români, cifrele sunt în scădere. În acest an au fost înregistrați 172.570 de turiști români și 58.747 de turiști străini. Anul trecut, cifrele erau mult mai bune: 200.816 de turiști români și 83.209 turiști străini.

 

sursă: Grill Stakehouse -Facebook

sursă: Grill Stakehouse -Facebook

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

4 opinii

  1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

    alex

    de bine ce merge afacerea o da, ce naiba nu suntem ipocriti…am mancat de doua ori acolo si mereu eram eu si iubita mea la masa in tot restaurantul. mancarea e ok dar nu e wow. inainte a functionat un alt restaurant care si ala s-a inchis….probabil de bine ce a mers.

  3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  4. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
  • Sibiu
  • Contact