X
Accesul în viitorul magazin se va face din prelungirea străzii Râului

Lidl mai construiește un magazin în Sibiu. Cu o nouă stradă pe malul Cibinului

Reprezentanții lanțului de magazine Lidl au lansat în dezbatere publică documentația urbanistică aferentă celui de-al șaselea magazin pe care intenționează să îl ridice în zona Sibiului. Potrivit planșelor, acest magazin va fi ridicat pe terenul fostei Cazangerii Independența.

Pe un teren de aproape 8.800 de mp, reprezentanții Lidl România intenționează să ridice un nou magazin în municipiul Sibiu. Cei 8.800 de mp fac parte din terenul fostei Cazangerii Independența (respectivul teren este obiectul unui antecontract de vânzare-cumpărare între Lidl România și Virola Independența SA, societatea care deține terenul în discuție).

Viitorul magazin Lidl va fi amenajat pe terenul viitoarei Cazangerii. Foto: Google Earth

Viitorul magazin Lidl va fi amenajat pe terenul fostei Cazangerii. Foto: Google Earth

O nouă stradă lată de 18,5 metri

Respectivul teren are acum adresa pe strada Rusciorului nr. 2, dar accesul (atât auto, cât și pietonal) în parcarea viitorului magazin Lidl se va face de pe o altă stradă care, deocamdată, nu există. Este vorba de viitoarea prelungire a străzii Râului, de-a lungul Cibinului (în paralel cu str. Viitorului). Această prelungire a străzii este prevăzută în Planul urbanistic general al Sibiului, motiv pentru care – din faza de elaborare a planului urbanistic zonal necesar viitorului magazin – cei de la Lidl România se angajează că vor ceda orașului aproximativ 1.800 de mp pentru completarea terenului necesar amenajării viitoarei artere.

Accesul în viitorul centru comercial se va realiza din viitoarea prelungire a străzii Râului. Foto: planșa PUZCP

Accesul în viitorul centru comercial se va realiza din viitoarea prelungire a străzii Râului. Foto: planșa PUZCP

Potrivit PUZ-ului elaborat, viitoarea prelungire a străzii Râului va avea o lățime de 18,5 metri, dintre care un trotuar de 1,5 metri înspre terenul pe care va fi ridicat magazinul. Un alt trotuar, de trei metri lățime, este prevăzut pe partea înspre râul Cibin. Lângă fiecare trotuar urmează a fi amenajate piste de biciclete cu o lățime de 1,5 metri, piste care urmează a fi delimitate de partea carosabilă prin spații verzi cu o lățime de câte doi metri. Viitoarea prelungire a străzii Râului va avea două benzi de circulație, cu o lățime cumulată de șapte metri.
”Suprafețele exacte ce necesită a fi supuse schimbului între domeniul public și privat vor fi estimate odată cu sistematizarea străzii Râului de către o persoană atestată de specialitate, ulterior elaborării și aprobării PUZ”, se arată în documentația urbanistică supusă dezbaterii publice ca urmare a investiției celor de la Lidl.

Simulare a accesului în viitorul magazin. Sursa foto: planșa PUZCP

Simulare a accesului în viitorul magazin. Sursa foto: planșa PUZCP

PUZ-ul propune, printre altele, ca pentru restul terenului regimul maxim de înălțime să fie subsol, parter și trei etaje pentru zona în care acum nu există construcții respectiv de subsol și maxim două niveluri supraterane pentru zona rezidențială omogenă existentă.

Al șaselea magazin

În prezent, cei de la Lidl au două magazine deschise în municipiul Sibiu și un al treilea pe teritoriul Șelimbărului. Tot în Șelimbăr (pe terenul ocupat de fostul magazin XXL) urmează a fi deschis în aproximativ o lună cel de-al patrulea magazin din zona Sibiului. Iar proiectul celui de-al cincilea magazin este cel de pe strada Bâlea, pe terenul fostei fabrici de bere Trei Stejari.

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

11 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

   Jacobus Hentmanisse

   Cel de pe Rusciorului 48 se inchide, practic se muta aici, pe Rusciorului 2. Informatie de la interior (se stie inca de anul trecut).

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  un sibian

  pe strada Balea nu se prea intampla nimic de ani!!! in Sibiu este nevoie ACUM de inca 2-3 magazine Lidl…daca se poate cat mai distribuite.

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

   2cents

   distribuite unde, pentru ca in Sibiu se construieste ca in satele de munte, casa langa casa? Urbanistii au distrus o groaza de zone din Sibiu cu manevrele lor si vor continua in acelasi stil

 3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 4. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Anonymus

  ce prostie sa faca 2 magazine Lidl asa aproape: unul cel din locul fostului XXL cand la 300m distanta este cel din zona Dedeman si asta care este iara la 200-300m de Lidl Terezian.
  In loc sa faca in zona Valea Aurie-Tilisca-Strand 2, in zona Turnisor-Zavoi sau Calea Dumbravii-Calea Cisnadiei unde ar fi necesare astfel de magazine…
  De cel de pe Balea ce se mai aude ca in zona iara ar fi necesar un magazin Lidl.
  Aldi de ce nu vine in Romania? Nu au dat spaga sau Lidl a dat spaga ca sa nu aiba concurenta?…

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 5. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Ovidiu

  Urmează să se construiască SI in cartierul v aurie SI calea Poplăcii unul aveți răbdare , SI in zona Calea Cisnădiei unul este în plan în zona fermei Seviș se para că, acolo au găsit teren mai mare iar în Valea aurie lângă școala , dar parcă vor dărâmă o vechea fabrica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Contact