Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
15°C

Noul sediul al Palatului Copiilor Sibiu se apropie de inaugurare: „Ne dorim să avem cât mai mulți copii”

Noul sediul al Palatului Copiilor Sibiu se apropie de inaugurare: „Ne dorim să avem cât mai mulți copii”

Palatul Copiilor Sibiu deschide porțile noului sediu, pe strada Henri Coandă, numărul 51, în 5 octombrie. Părinți și copiii se pot înscrie până în 4 octombrie la secretariatul noii clădiri la unul dintre cele 22 de cursuri gratuite. În acest moment nu sunt renovate toate sălile de clasă, dar directorul Daniel Vecsei spune că vor termina până în 7 octombrie când vor începe cursurile.

Vestea că Palatul Copiilor Sibiu se va muta la un nou sediu, o clădire care necesita modernizare și renovări, a adunat comunitatea. Astfel, în 2019, clădirea de pe strada Henri Coandă a căpătat formă și este pregătită să găzduiască elevi curioși care își doresc să descopere lumea. În perioada 30 septembrie – 3 octombrie, între 14:00 – 18:00 și în 4 octombrie, între orele 09:00 – 12:00, copiii se pot în scrie la cursurile gratuite oferite de Palatul Copiilor. În 5 octombrie copiii și părinți sunt invitați să viziteze noul sediu, să cunoască profesori și să decidă grupele din care vor face parte pentru următorul an.

„Un grup poate avem minim zece copii. Problema este că noi în anii trecuți aveam și 30 de copii într-o grupă. De exemplu, eu avem și 30 – 35 de copii într-o grupă pentru că avem o sală mare. Acum nu putem avea mai multe de 16 copii într-o grupă pentru că sălile sunt mai mici. Din păcate noi nu putem avea mai mult de nouă grupe, deci probabil o să scadă numărul de copii înscriși”, explică directorul, Daniel Vecsei care este și profesorul de chitară și muzică folk.
palatul-copiilor-nou (3)

Nu au existat schimbări din punct de vedere didactic, cursurile vor fi coordonate de aceeași profesori. Singurul profesor nou este Dumitrean Cătălina Minodora, profesor de muzică ușoară. De asemenea s-a introdus un nou curs pentru tinerii interesați de calculatoare, Matematică Aplicată în Tehnică de Calcul, curs adresat copiilor claselor III-VIII. Sala de clasă a fost dotată de compania Ropardo, care s-a ocupat de mobilier, calculatoare și tot ceea ce este necesar învățării matematicii aplicate.

„Ne dorim să avem cât mai mulți copii și îi invităm pe toți la deschidere în 5 octombrie. Sunt multe firme și mulți oameni cărora aș vrea să le mulțumesc că ne-au ajutat să ajungem până aici. Acum o să îi menționez pe cei de la Unimat și pe directorul Mihai Balaban, fără ei nu am fi reușit să ne mutăm acum. De la maraton am strâns 30.000, 10.000 am primit de la Con-A, cu acești bani o să reușim să cumpărăm centralele termice. De asemenea, aș vrea să mulțumesc voluntarilor și profesorilor care muncesc din greu”, detaliază Daniel.

„Nu este chiar așa de departe”

Vechiul sediu al Palatului Copiilor a fost ideal fiind într-o zona centrală și aproape de Gara Sibiu. Noul sediu se află pe strada Henri Coandă numărul 51, în zona Compa. Pentru părinții care nu au timp să își ducă copii la cursuri, există opțiunea autobuzelor. Stația de coborâre este Compa 2/1, iar de acolo se pot ocoli blocurile pentru că intrarea este de pe strada Oțelarilor. Autobuzele care au stație în zona respectivă sunt 12 - pornește de la Piața Rahovei,  8 – pornește de pe strada Zăvoi, 14 – pornește din Valea Aurie, 17 – pornește din Ștrand și are stație de coborâre și strada Oțelarilor, 18 – pornește din cartierul Tineretului și 115 – pornește de la Marquardt dar este autobuz din traseele profesionale.

palatul-copiilor-nou (7)

„Este bine că autobuzul vine în față, dar copii trebuie să ocolească până pe strada Oțelarilor pentru că de acolo este intrarea. Pe aici este o poartă, dar este parte din terenul Compa. Am vorbit cu ei și sperăm să rămână deschisă pentru elevii care vor venii cu autobuzele”, spune directorul.

Concursuri și premii

Lista concursurilor la care a participat Palatul Copiilor Sibiu pe parcursul anilor este interminabilă. Lista premiilor câștigate de copii este stufoasă, în toate domeniile predate în cadrul Palatului cuvintele de bază sunt performanță și dedicare. Profesorii sunt determinați și își doresc să ducă mai departe meseriile lor, au viziunea un viitor mai bun în ceea ce privește educația.

palatul-copiilor-nou (5)

Sâmbătă, 8 septembrie, mai mulți tineri din cadrul Palatului Copiilor s-au întors cu premii în Sibiu din București după concursul „Simply the best 7” . În total s-au strâns 20 de trofee pentru copii de la muzică și dansuri populare, printre acestea sunt două premii I. Patulea Myriam a luat premiul I la secțiunea Muzică din Filme și Andreea Nedelcu este pe locul I pentru Pop Internațional.

În perioada 28 august – 3 septembrie copii cercului de Ecoturism au participat la Tabăra Națională „Artă în Natură” în cadrul căreia au câștigat locul I la concursul „Tradițiile Japoniei. Ikebana. Origamii. Artă decorativă”.  În următoarele luni cercul de Ecoturism coordonat de Teleabă Roxana va participa la patru concursuri naționale. Între 18 – 20 octombrie mai multe cursuri din cadrul Palatului Copiilor vor participa la Festivalul de creație și interpretare cultural-artistică cu tematica Lira Carpatină „Sus pe creasta munților” și la concursul de turism sportiv și montan „Cupa Prieteniei” la Râul Sadului.

palatul-copiilor-nou (6)

Cursurile Palatului Copiilor 2019

  • Aeromodele – Rachetomodele
  • Anticipație Științifică
  • Ceramică
  • Comunicare și Atitudini. Comunicare prin Artă
  • Cultură și Civilizație Engleză
  • Cultură și Civilizație Franceză
  • Cultură și Civilizație Românească / Reviste Școlare
  • Cusături – Împletituri
  • Dansuri Populare
  • Pictură – Desen
  • Ecoturism / Origami / Atelier de Creație (materiale reciclabile)
  • Informatică
  • Karting
  • Limba Spaniolă
  • Muzică Folk – Chitară
  • Canto. Muzică ușoară și Muzică Populară
  • Navomodele – Automodele
  • Orientare Sportivă – Turistică
  • Electronică
  • Teatru
  • Teatru de Revistă (Balet. Dans Modern și de Societate)
  • Matematică Aplicată în Tehnică de Calcul
palatul-copiilor-nou (1)

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Denisa Laicauf

de Denisa Laicauf

Denisa Laicauf Reporter 0744196362

Comentarii

1 comentarii

2cents

Acum 4 ani

Bravo celor care au facut spatiul cel nou sa arate atat de bine. Si rusine inca odata celor care au facut totul pentru profit si nimic pentru oras si copii, atunci cand au scos palatul copiilor din sediul anterior.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus